Огляд тест-драйву: Kia Soul 2018

31 березня 2020

З моменту дебюту Kia Soul вражав всім, окрім потужності. На щастя, все змінилося минулого року, коли з’явився новий турбодвигун. З більшим запасом сили універсал досяг бажаного рівня.  Він має дещо зухвалу, але виразну зовнішність, салон на п’ятьох людей і вдосталь вантажного простору. Компанія орієнтується на молодих покупців, отож додала Apple CarPlay і Android Auto. Сучасному Soul бракує повного приводу Fiat 500X, Mazda CX-3 і Mini Cooper Countryman, але він гідно витримує конкуренцію Chevrolet Cruze і Honda Civic. А повністю електричний Soul EV тішить захисників природи, гарантуючи 180 км пробігу на одній зарядці.

Огляд тест-драйву: Kia Soul 2018

Вам сподобається

Компактний універсал Kia Soul 2018 року це вибір всіх, хто шукає молодіжну стилізацію, задоволення від їзди і простоту обслуговування. Доступне обладнання типу аудіосистеми «Harman/Kardon» і різноманітних систем допомоги додають привабливості. Збалансована ціна киа соул 2018 грає на його користь.  

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви хочете, щоб автомобіль не пасував перед примхами природи завдяки системі повного приводу, варто розглянути інші варіанти. Крім того, гарненькому Soul бракує азартності ходу та якості керування Mazda3, Honda Civic і Ford Focus.

Нове у 2018 році

У поточному році пакет «Base Convenience» поповнився інформаційно-розважальною системою UVO3, яка стала стандартною для моделі Plus. Пакет «Plus Primo» перейменували у «Primo Lit» і доповнили ксеноновими фарами, світлодіодними акцентами і новою яскраво помаранчевою фарбою. Більш потужна батарея Soul EV дозволяє проїхати 180 миль без додаткової зарядки.

Враження від їзди

Враження Soul справляє приблизно такі самі як Nissan Juke, Chevy Trax і Hyundai Elantra GT, між тим, новий турбодвигун здатний пожвавити автомобіль. Ще більше покращити динаміку можна за рахунок жорсткішого налаштування амортизаторів і підвіски та додавання 18-дюймових коліс. Зворотній зв'язок у новенького універсала непоганий, але до Honda Civic і Mazda3 ще далеко. У повороти автомобіль входить краще, ніж того можна було очікувати, враховуючи його висоту. Технічні характеристики kia soul покращилися. На жаль, семиступінчаста автоматична коробка передач з подвійним зчепленням позитивних вражень не додасть. Вона дещо гальмує, а періодичні викиди потужності змушують замислитися, чи коробка взагалі в курсі, що відбувається. Крім того, на кермі не передбачено перемикачів. Екологічний Kia Soul EV має всі переваги електричного автомобіля, щоправда, до них не належить швидкість. Йому потрібні понад 11 секунд, щоб розігнатися до 100 км/год.

Найкращі характеристики

Кому не подобається відчуття сили? З універсалом Kia Soul ви отримуєте всю необхідну потужність без шкоди економії. По факту, завдяки турбодвигуну модель Soul Exclaim стала самою економною з поміж усіх. Мінусом може стати лише додаткова вартість.

Завдяки Apple CarPlay і Android Auto інформаційно-розважальна система автомобіля буде настільки ж сучасною, як і будь-який смартфон. Обидві системи дають вам доступ до всього через телефон.

Детально про автомобіль Kia Soul

Інтер’єр

Універсал Kia Soul вміщує п’ятьох людей, хоча чотирьом буде комфортніше. Обшивка стає помітно кращою при переході від моделі до моделі, з контрастними стіжками на комбінованих сидіннях Soul Exclaim, яка також отримала D-подібне кермо. Два USB-порти дозволяють заряджати телефон і користуватися додатками. Коробкоподібна форма забезпечує достатнім простором над головою не залежно від зросту. Позитивно відобразилося це на вантажному об’ємі. Склавши спинки задніх сидінь, багажник kia soul вміщує понад 900 літрів.   

Екстер’єр

Універсал неможливо не впізнати, між тим, розробники приготували декілька хитрощів, щоб відрізнити нинішнє покоління від першого. Трохи змінилися передній і задній бампери, а модель Soul Plus отримала вставки у колір кузова. Від решти моделей топова Soul Exclaim відрізняється: 18-дюймовими колесами, подвійними вихлопними патрубками, ксеноновими фарами і світлодіодними протитуманними фарами. Прямолінійна стилізація позитивно відобразилася на місткості й особистому просторі пасажирів. Зарядний порт електричного Soul EV розташований за решіткою радіатора.

Базова комплектація

Сучасний kia soul має три комплектації: Base, Plus і Exclaim. Модель Base постачається з 16-дюймовими литими дисками коліс, новою функцією вибору режиму управління, покращеною аудіосистемою, кондиціонером, рульовим колесом, яке регулюється по куту і вильоту, шістьма механічними режимами налаштування водійського сидіння, електроприводом вікон і дверних замків та Bluetooth. Моделі вищої комплектації отримали більш потужні двигуни, кращі матеріали оздоблення та більші колеса. Електричний Soul EV постачається у двох комплектаціях: EV і EV+. Обидві моделі отримали: підігрів передніх сидінь і рульового колеса, екологічні матеріали оздоблення, швидкий порт зарядки і можливість вмикати систему клімат-контролю в процесі зарядки.

Опційне обладнання

Опції залежать від рівня комплектації, так базову модель можна доповнити: автоматичною коробкою передач і пакетом «Convenience» з інформаційно-розважальною системою UVO3, камерою заднього виду і автоматичними фарами. Модель Soul Plus пропонує пакет «Primo Lit» з панорамним люком даху, функціями підігріву і охолодження передніх сидінь, системою виявлення сліпих зон, адаптивним круїз-контролем, автономним екстреним гальмуванням, системою попередження про виїзд за межі смуги руху і набором інших функцій. Модель Exclaim потішить турбодвигуном, панорамним люком даху і пакетом «Technology», який доповнить перелік більшістю елементів пакету «Technology», від себе додавши аудіосистему «Harman/Kardon». Топова Soul EV+ може похвалитися шкіряними сидіннями і підігрівом керма.

Під капотом

Базова модель отримала 1.6-літровий чотирьохциліндровий двигун на 132 кінських сили і 161 Нм. Пару йому складає шестиступінчаста механічна коробка передач. Розгін відбувається за 11 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 8.6 л/100км у міському, 5.6 л/100км у заміському та 6.7 л/100км у змішаному циклах. Більше потужності, а саме 204 кінських сили і 265 Нм, пропонує 1.6-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун. Компонується він семиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням. До сотні автомобіль з ними розганяється за 7.8 секунд. Витрата пального становить 8.7 л/100км у місті, 5.8 л/100км за його межами і 6.9 л/100км у середньому. Привід у всіх Kia Soul на передні колеса. Електричний Kia Soul EV пропонує 110 кінських сил і 285 Нм. Одного заряду вистачить на 180 км пробігу. Розгін відбувається за 11.4  секунд.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Volvo V60 2018
Огляд тест-драйву: Volvo V60 2018
Огляд тест-драйву: Infiniti Q50 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Infiniti Q50 2018