Огляд тест-драйву: Subaru Legacy 2020

31 січня 2020

Сучасний Subaru Legacy 2020 року це хороший автомобіль. Він гарантує два продуктивних двигуна на вибір, плавну манеру ходу і стандартний повний привід. Салон пропонує приємні і якісні матеріали та просторі сидіння. У базу увійшло чимало систем і функцій допомоги водія. Стандартна інформаційно-розважальна система тішить простотою використання. Що стосується недоліків, то, перш за все це брак бажаного рівня динаміки. У класі знайдуться суперники з більш енергійними силовими агрегатами і кращим управлінням. Крім того, багажне відділення Legacy є одним з найменших у сегменті. 

Огляд тест-драйву: Subaru Legacy 2020

Нове у 2020 році 

  • Повне оновлення зовнішності
  • На зміну шестициліндровому двигуну прийшов чотирьохциліндровий турбодвигун

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Новий Subaru Legacy 2020 модельного року це хороший варіант, особливо, якщо спортивна динаміка не є вашим пріоритетом. Зі збалансованою стартовою ціною седан гарантує чимало оснащення. Між тим, клас переповнений вартими уваги версіями, так поглянути можна в сторону Nissan Altima і Toyota Camry.

Нове чи б/у авто? 

На 2020 рік Subaru провели повний редизайн Legacy. Базовий двигун став потужнішим. Доступний попереднім моделям шестициліндровий двигун замінили новим чотирьохциліндровим турбодвигуном на 260 кінських сил. Крім того, автомобіль споживатиме менше пального. Всередині оновлений Legacy виглядає більш сучасно і вишукано ніж раніше. Замість 6.5-дюймового сенсорного екрану з’явився 7.0-дюймовий варіант. Як опція пропонується 11.6-дюймовий сенсорний екран. Якщо всі зазначені новинки не мають великого значення, є сенс залишитися з попередніми моделями і зекономити гроші.

Порівняння з іншими авто/комплектаціями

Subaru Legacy чи Nissan Altima?

Нинішній Nissan Altima гарантує зручніші сидіння і більше інформаційно-розважальних технологій, Legacy натомість потішить матеріалами оздоблення і системами допомоги водію. Система повного приводу стала опцією для Altima, в той час як Legacy отримав її стандартно. Автомобілі мають подібний перелік двигунів. У седанів багато спільного, тому вибір треба робити виходячи з власних потреб і уподобань.

Subaru Legacy чи Toyota Camry?

Сучасний Toyota Camry вважається одним з основних представників класу, оскільки він позбавлений головних недоліків суперників. Так само як творіння Subaru, новий Camry гарантує вишуканий салон, просторі сидіння і багато легких у використанні технологій. В плані динаміки Camry, між тим, виграє. Хоча він і не пропонує повного приводу, їздить Toyota більш плавно і краще справляється з крутими поворотами. У Camry  потужніші двигуни і нижчий рівень витрати пального. Обидва седани варті уваги, але представник Toyota трохи обходить конкурента. 

Салон 

Салон Subaru вміщує п’ятьох людей. Сидіння вирізняються високим рівнем комфорту, на додачу водій отримує відмінну видимість. Позаду передбачено вдосталь простору навіть для високих пасажирів. Небагато представників класу можуть зрівнятися з Legacy в плані внутрішнього об’єму. На задніх сидіннях є два повних набори кріплень дитячих крісел LATCH. Якість салону теж варто віднести до переваг, особливо після редизайну. Інтер’єр виглядає стильно і сучасно. Поверхні вкриті високоякісними матеріалами. На жаль, нічого надто хорошого не вдасться сказати про багажник. Об’єм становить всього 425 літрів, це не критичний показник, але конкуренти пропонують більше. У базу усіх Subaru увійшли інформаційно-розважальна система Starlink з 7.0-дюймовим сенсорним екраном, чотири динаміки стереосистеми, супутникове радіо, два USB порти та Apple CarPlay з Android Auto. Доступними є люк даху, двозонний автоматичний клімат-контроль, бездротова зарядка, аудіосистема на 6 динаміків, аудіосистема «Harman Kardon» на 12 динаміків, 11.6-дюймовий сенсорний екран, два додаткових USB порти та навігаційна система. 

Відео тест-драйв Subaru Legacy 2020 року

Технічні характеристики 

Більшість моделей Legacy отримали 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун на 185 кінських сил і 239 Нм. У пару йому дістався варіатор. Привід Subaru Legacy стандартно повний. Витрата пального перебуває на рівні 8.7 л/100км у міському, 6.7 л/100км у заміському і 7.7 л/100км у змішаному циклах. Новинкою року став 2.6-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 260 кінських сил і 376 Нм. Компонується він тим самим варіатором. Витрата Subaru Legacy з такою силовою установкою становить 9.8 л/100км у місті, 7.3 л/100км за його межами і 8.5 л/100км у середньому. Повсякденні завдання автомобіль добре виконує з обома двигунами, але на вражаючу швидкість розраховувати не варто. Що стосується якості ходу, то Legacy пропонує те, що подобається більшості водіїв у місті. Він добре поглинає нерівності дороги і створює відчуття комфорту. На звивистих дорогах седан почувається впевнено, але до Honda Accord і Mazda6  йому далеко, особливо в плані рульового управління.

Безпека

Моделі Legacy мають три роки або 57.936 км пробігу лімітованої гарантії та п’ять років або 96.560 км пробігу гарантії на силовий агрегат. Моделі, які пройшли редизайн, краш-тестів ще не проходили, але попередні версії мали високий рейтинг надійності. У базу автомобіля увійшли адаптивний круїз-контроль, система допомоги руху по смузі, попередження про занос, попередження про можливе зіткнення, автоматичне екстрене гальмування і камера заднього виду. Окремі з цих елементів стали частиною набору безпеки «EyeSight». Доступними стали контроль стану водія, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, автоматичне гальмування при русі заднім ходом та камера на 180о.

Розміри 

У довжину Legacy має 457 см з вагою від 1.587 до 1.719 кг.

Можливі комплектації 

Седан Subaru Legacy доступний у шести моделях: базовій, Premium, Sport, Limited, Limited XT і Touring XT. Базова модель отримала систему повного приводу, тканинну обшивку, інформаційно-розважальну систему Starlink з 7.0-дюймовим екраном, стерео на 4 динаміки, супутникове радіо, Bluetooth, два USB порти і Apple CarPlay з Android Auto. Стандартними елементами допомоги водію стали адаптивний круїз-контроль, система допомоги руху по смузі, попередження про можливе зіткнення, автоматичне екстрене гальмування і камера заднього виду. Модель Premium на додачу до всього, що має базова версія, пропонує електропривод водійського сидіння, підігрів передніх сидінь, двозонний автоматичний клімат-контроль, 11.6-дюймовий сенсорний екран, два додаткових USB порти, HD радіо і аудіо на 6 динаміків. Стандартними для моделі Sport стали функція доступу без ключа, кнопкове запалювання і всі елементи попередніх моделей. Стилістично дана модель виділяється за рахунок 18-дюймових коліс з легкого сплаву і обшивки салону у двох тонах. Модель Limited може похвалитися шкіряною обшивкою, електроприводом переднього пасажирського сидіння, підігрівом задніх сидінь, аудіосистемою «Harman Kardon» на 12 динаміків, моніторингом сліпих зон, попередженням про перехресний рух позаду і автоматичним гальмуванням при русі заднім ходом. Моделі Limited XT допомагають виділитися люк даху, підігрів керма, контроль стану водія та навігаційна система. Верхівку лінійки займає модель Touring XT, яка готова вражати новим турбодвигуном на 260 кінських сил, шкіряною обшивкою «Nappa», вентиляцією передніх сидінь і камерою на 180о.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Suburban 2020
Огляд тест-драйву: Chevrolet Suburban 2020
Огляд тест-драйву: Jaguar E-Pace 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Jaguar E-Pace 2020