Огляд тест-драйву: BMW X5 2018

15 лютого 2018

Позашляховик BMW X5, творіння відомого німецького автовиробника, посідає місце між компактним X3 та очікуваним X7. Представники бренду навісніють, коли X5 називають просто позашляховиком, надаючи перевагу назві «автомобіль для спортивного відпочинку». Саме це визначення відображає зосередженість транспортного засобу на дорожній динаміці замість демонстрації міці, необхідної для бездоріжжя. Насправді, якщо порівнювати X5 з Mercedes-Benz GLE, Audi Q7, Lexus RX і Acura MDX, розкішний автомобіль відчувається на диву динамічним. Як і його суперники, між тим, позашляховик переповнений сучасними технологіями, новітніми функціями безпеки та елементами комфорту. Як водиться у родині BMW, під капотом зустрічається чимала кількість силових агрегатів. Починається перелік бензиновими V6 і V8 двигунами, продовжується гібридом, і закінчується дизельними версіями.

Огляд тест-драйву: BMW X5 2018

Вам сподобається

Якщо ви бажаєте отримати вишуканий, невеликий позашляховик, який більше нагадує спортивний седан, ніж традиційний автомобіль для бездоріжжя, нова модель BMW X5 2018 року до ваших послуг. Тим, хто мріє про сучасний дизельний варіант, X5 є одним з небагатьох представників сегменту, який здатний втілити цю мрію.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Переваги позашляховика обійдуться у копієчку, особливо якщо зважитися на опції. Суперники типу Acura MDX, Volvo XC90 і Infiniti QX60 можуть запропонувати більше за меншу ціну. Тим, у кого є потреба у третьому ряду сидінь, варто зачекати на BMW X7, поява якого очікується у 2019 році, або розглянути варіант Infiniti QX60.

Нове у 2018 році

Поточний рік приніс лише незначні зміни. Серед найпомітніших варто згадати нові, опційні колеса і переглянутий інтерфейс навігації iDrive.

Враження від їзди

При різних силових агрегатах, X5 відповідно пропонує різний досвіди. Якщо говорити загалом, то усі вони гарантують швидкий старт та спритне управління. Як і у випадку з іншими творіннями BMW, X5 сконцентрований радше на спортивній динаміці, ніж на плавності ходу, хоча про дискомфорт мова не йде. Якщо розглянути лінійку більш детально, то перелік починається з моделі 35i, яка радо потішить шестициліндровим турбодвигуном з чудовим запасом потужності. Різниця між цією моделлю та іншими полягає лише у приводі, 35i єдина у якої потужність стандартно розподіляється на задні колеса. Водії не тільки отримають задоволення від цієї моделі, а й заощадять у процесі. Решта моделей X5 оснащені системою повного приводу xDrive. Завдяки їй значно підвищується адаптивність. Тим, хто зважиться на дизельну модель xDrive 30d гарантований хороший розгін та чималий запас крутного моменту. Гібридна модель xDrive40e пропонує досить незвичний досвід управління, оскільки може пересуватися як на звичайному пальному, так і на електроенергії, щоправда лише 22 км. Завершує перелік модель xDrive50i з V8 турбодвигуном на 450 кінських сил. Сотні позашляховик з ним домчить за 5.0 секунд.  

Найкращі характеристики

Завдяки широкій палітрі силових агрегатів, X5 здатний вдовольнити чимало побажань. Ті, хто зосереджені на довкіллі, можуть обрати гібридну версію, у той час, як авто ентузіасти уподобають надпотужну xDrive50i з V8 двигуном. Поміж ними розташувався продуктивний шестициліндровий бензиновий двигун.

Навряд чи знайдуться ті, кому не сподобається 10.2-дюймовий екран інформаційно-розважальної системи з інтуїтивним інтерфейсом. А зараз він став ще кращим з новим сенсором. Позитивних відчуттів додає висока якість зображення.

Детально про автомобіль BMW X5

Інтер’єр

Усі моделі, за винятком гібридної, можна доповнити третім рядом сидінь. Але саджати на нього дорослих, та ще й на тривалий період часу, ми не радимо. Якщо ви вже зважилися, використайте його для речей, які вам потрібні у салоні. Що стосується простору, то перший і другий ряди пропонують його вдосталь, так само як і комфорту. Сидіння другого ряду складаються у конфігурації 40/20/40, що допомагає при перевезенні довгих об’єктів. Передня частина салону відповідає стандартам BMW, пропонуючи горизонтальні ряди кнопок і перемикачів. Інтер’єр лаконічний, але це ніяк не впливає на якість. Приємних вражень додадуть інформаційно-розважальна система iDrive 6.0 з новим 10.2-дюймовим екраном та легкі у використанні елементи управління.

Екстер’єр

Після рестайлінгу в 2018 році BMW X5 зберіг масивні, але плавні лінії та досконалі пропорції, які чудово маскують габарити. Так само як інтер’єр, екстер’єр має просту, але вишукану стилізацію. У зовнішності позашляховика немає жодного натяку на показуху, лише приємний дизайн. Відмінними рисами творінь BMW, як завжди, стали двокомпонентна решітка радіатора, яка плавно переходить у головні фари, і елегантні заломи капоту. Гібридну модель можна визначити за кришкою зарядного пристрою на передньому крилі.

Базова комплектація

Навіть базова X5 sDrive35i модель пропонує хороший перелік оснащення, до якого увійшли: електропривод і підігрів передніх сидінь, навігаційна система, оновлена до версії  iDrive 6.0 з 10.2-дюймовим екраном, електропривод дверей багажника, електропривод люку даху, двозонний автоматичний клімат-контроль, ксенонові головні фари і універсальний відмикач гаражних дверей. На додачу до навігації базова інформаційно-розважальна система включає: аудіосистему на 9 динаміків з AM/FM/CD програвачем, HD радіо та жорсткий диск на 20 Гіг. У систему автомобіля Android Auto інтегрований не повністю, хоча деякими функціями телефону на Android ви скористатися зможете.

Опційне обладнання

Одним значним винятком стандартного переліку стала шкіряна обшивка. Для усіх моделей, окрім xDrive50i, за неї доведеться доплачувати. До загального переліку додаткового обладнання увійшли: підігрів рульового колеса, вентиляція сидінь, система нічного бачення, камера кругового огляду, моніторинг сліпих зон, дисплей на лобовому склі, активний круїз-контроль і автоматичне гальмування в екстрених ситуаціях. Окремо представлені дві аудіосистеми: «harman/kardon» і «Bang & Olufsen».

Технічни характеристики  BMW X5

Моделі BMW X5 2018-го року sDrive35i і xDrive35i отримали 3.0-літровий шестициліндровий двигун на 306 кінських сил і 400 Нм. Пару йому складає автоматична коробка на вісім ступенів. З приводом на всі колеса розгін відбувається за 6.5 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 11.2 л/100км у міському, 6.9 л/100км у заміському і 8.5 л/100км у змішаному циклах. Далі йде дизельна модель xDrive 30d з 3.0-літровим шестициліндровим турбодвигуном на 258 кінських сил та 560 Нм. Доповнений тією ж автоматичною коробкою і з повним приводом позашляховик розганяється за 6.9 секунд. Витрата пального становить 7.1 л/100км у місті, 5.7 л/100км за його межами і 6.2 л/100км у середньому. Найпотужнішою моделлю стала xDrive50i з 4.4-літровим V8 турбодвигуном на 450 коней і 650 Нм. Компонується він автоматичною коробкою 8-Steptronic, привід стандартно повний. Сотня досягається за 5.0 секунд. Витрачає X5 з ним 14.1 л/100км у міському, 8.3 л/100км у заміському та 10.5 л/100км у змішаному циклах. Гібридна модель отримала 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун і електричний мотор, які разом гарантують 308 кінських сил. На самій лише електроенергії автомобіль проїжджає 22 км.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Kia Optima 2018
Огляд тест-драйву: Kia Optima 2018
Огляд тест-драйву: BMW 3 Series 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW 3 Series 2018