Огляд тест-драйву: Kia Optima 2018

15 лютого 2018

У 2018 році сімейний седан Kia Optima отримав ряд оновлень. Але основа автомобіля залишилася незмінною з 2016 року, коли він отримав нагороду як найкраще продаваний седан середнього розміру. Закріпивши за собою звання лідера сегменту, Optima пропонує відмінну продуктивність, потужність, економію пального і технологічність. Конкуруючи з Honda Accord, Toyota Camry і Chevy Malibu, сучасний Optima тримається власного курсу. У поточному році його бонусами стали: стандартний 7.0-дюймовий сенсорний екран, «Apple CarPlay» і «Android Auto», система виявлення сліпих зон, функція попередження про рух у перехресному напрямку позаду і система допомоги при паркуванні.  

Огляд тест-драйву: Kia Optima 2018

Вам сподобається

Продуманий Kia Optima пропонує всього потроху, включно з технологічністю у кожній моделі. Окремо представлені гібридна і підключаємо гібридна моделі. Приємно дивує збалансована ціна седану.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Покупець звісно може розраховувати на технології допомоги водієві, але лише у моделях вищого рівня, на відміну від Toyota Camry і Honda Accord, які пропонують їх у всіх комплектаціях. До того ж, Optima не доступна з повним приводом, як, скажімо, Subaru Impreza.

Нове у 2018 році

Седан отримав: стандартний 7.0-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи, систему виявлення сліпих зон, функцію попередження про рух у перехресному напрямку позаду і систему допомоги при паркуванні. Нова комплектація S додасть: спортивний передній бампер, задній спойлер, 17-дюймові колеса та інші елементи.

Враження від їзди

Сімейний Кіа Оптіма 2018 року не вважається спортивним седаном, але нова модель Kia Optima SX з турбодвигуном здається з цим не згодна. 245 коней силового агрегату, швидка шестиступінчаста автоматична коробка передач, чуттєве управління додають Optima SX більше спритності, ніж деякі суперники можуть собі дозволити. Виділяється SX ще й за рахунок кращої установки підсилення керма, жорсткішої підвіски і 18-дюймових коліс. Моделі LX і EX більше налаштовані на комфорт. Хорошою новиною стало те, що відмінне управління не позначилося на манері ходу. Стандартний двигун забезпечує достатньою кількістю потужності. Як альтернатива представлена силова установка середнього рівня з 1.6-літровим двигуном і автоматичною коробкою передач.

Найкращі характеристики

Зі стандартними «Android Auto» і «Apple CarPlay» Optima відчувається набагато більш сучасним. Водій може скористатися знайомим і зрозумілим інтерфейсом, не доплачуючи за це.

Компанія знає, що під час подорожі ви не зможете обмежитися власними думками, тому запропонувала аудіосистему Harman/Kardon QuantumLogic7 з функцією оточення звуком.

Детально про автомобіль Kia Optima 

Інтер’єр

Передня частина салону ніби поділена металевою смугою, над якою розмістилися прилади й екран інформаційно-розважальної системи, під якою опинилися кнопки аудіосистеми і клімат-контролю. Як і очікувалося від сучасного творіння Kia, в інтер’єрі використані матеріали високої якості. Позитивним враженням сприяють приємні на дотик поверхні. Нам також сподобалося те, що компанія все ще використовує звичайні кнопки і перемикачі. Місця вистачить усім. Моделі SX Limited отримали шкіряну обшивку Nappa та інші елементи класу люкс.

Відео тест-драйв Кіа Оптіма 2018

Екстер’єр

Нещодавно представлений Optima виглядає привабливо і пропонує сучасну стилізацію. Але в екстер’єрі седану чітко проглядається зв'язок з попередніми поколіннями. Нам сподобалася, видовжена, занижена конфігурація, решітка радіатора, виконана у стилі «ніс тигра» і хороша доза агресивності. Видно, що компанія вирішила не ризикувати і притрималася знайомої стилізації, просто зробивши її більш сучасною.

Базова комплектація

Усі моделі оснащені 7.0-дюймовим сенсорним екраном інформаційно-розважальної системи, який підтримує «Apple CarPlay» та «Android Auto». На додачу базова модель LX отримала: систему вибору режиму управління, кондиціонер, камеру заднього виду та елементи управління на телескопічному кермі. До складу інформаційно-розважальної системи увійшли: супутникове радіо Sirius, Bluetooth та USB-входи. Передні сидіння налаштовуються механічно.

Опційне обладнання

Модель LX можна доповнити 1.6-літровим турбодвигуном або обрати 2.0-літровий турбодвигун для моделі SX. Ще однією опцією став пакет «Convenience» для моделі LX з водійським сидінням на 10 режимів налаштування з електроприводом і ламінованими бічними, передніми вікнами. Покупці моделей Kia Optima EX і SX можуть додати до їх комплектацій: активний круїз-контроль, автоматичне гальмування в екстрених ситуаціях, систему попередження про виїзд за межі смуги руху. Пакет «Limited» розширить комплектацію SX за рахунок шкіри Nappa, монітору кругового огляду та інших елементів. Окремо представлена аудіосистема Harman/Kardon.  

Технічні характеристики Kia Optima

Моделі Optima LX, S і EX стандартно оснащені 2.4-літровим чотирьохциліндровим двигуном на 188 кінських сил і 241 Нм. Пару йому складає шестиступінчаста автоматична коробка передач. Сотні седан досягає за 9.1 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 12.0 л/100км у міському, 6.2 л/100км у заміському і 8.3 л/100км у змішаному циклах. На розсуд покупців представлений 1.6-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун з 180 кінськими силами і 265 Нм. Компонується він автоматичною коробкою передач на 7 ступенів. Витрата пального складає 8.9 л/100км у місті, 6.6 л/100км за його межами і 7.8 л/100км у середньому. Самим потужним став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 245 кінських сил і 350 Нм. У пару йому дісталася та ж шестиступінчаста автоматична коробка. До 100 км/год автомобіль розганяється за 7.4 секунд, витрачаючи 8.5 л/100км у змішаному циклі. Гібридна модель використовує 2.0-літровий чотирьохциліндровий двигун на 205 кінських сил і електричний мотор. Запас ходу становить 53 км.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Sonata 2018
Огляд тест-драйву: Hyundai Sonata 2018
Огляд тест-драйву: BMW X5 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW X5 2018