Огляд тест-драйву: Cadillac XT4 2022

10 січня 2022

XT4 2022 року - це найменший та найдоступніший преміальний позашляховик Cadillac. Кросовер дебютував у 2019 році та перейшов в 2022 рік без будь-яких серйозних оновлень. 

Купити новий автомобіль Кадиллак ХТ4 2022 на автобазарі AutoMoto.ua

XT4 може бути компактним у порівнянні з Escalade, але насправді це один із найпросторіших автомобілів у своєму класі. Він пропонує дійсно багато пасажирського простору. Ще одним важливим моментом є проста у використанні інформаційно-розважальна система.

Але є недоліки. Поїздка жорстка, а двигун звучить надто голосно та грубо. Як покупець ви захочете більше витонченості від розкішного позашляховика.

Нове у 2022 році 

Позашляховик Cadillac XT4 у 2022 році практично не змінюється.

Кому варто купити?

Відмінний стиль та елегантний інтер'єр допомагають XT4 справити враження компактного преміального позашляховика. Це солідний вибір для покупців, які віддають перевагу американським брендам. Скільки ваших друзів встигли купити Кадилак ХТ4 2022 в Україні? Одиниці чи взагалі ніхто. Тому вам буде дуже легко виділитися на тлі європейських/корейських/японських авто. 

Нове чи б/у авто? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Cadillac XT4 2022 зазнає лише кілька дуже незначних змін. До палітри Premium додано три нові додаткові кольори забарвлення: Galactic Grey, Rosewood і Latte, а гальмівні супорти Sport пофарбовані в червоний колір. Функції з'єднання з NFC телефону також будуть відсутні у всіх комплектаціях цього року.

Cadillac XT4 дебютував як абсолютно нова модель першого покоління у 2019 році. Це означає, що на автобазарі знайдуться свіжі машини. Ціна Cadillac XT4 в Україні стартує від $33 000. 

Cadillac XT4 або Cadillac XT5

Cadillac XT5 – розкішний середньорозмірний позашляховик. По суті це збільшена версія XT4. Обидва Кадилаки мають схожі характеристики, два ряди сидінь та однаковий двигун з турбонаддувом, але на додаток до більшого вантажного та пасажирського простору XT5 доступний з мотором V6. Компроміс - ціна: XT5 коштує приблизно на $ 8 200 більше, ніж його "родич".

Cadillac XT4 або Audi Q3

Audi Q3 - має кілька спільних рис з Кадиллак ХТ4 2022. До списку схожих параметрів входять вантажне відділення та змішані матеріали кабіни. Проте Ауді Ку3 – найкращий автомобіль. У нього більше доступних функцій, плавніша поїздка і нижча початкова вартість, ніж у кросовера Cadillac.

Салон

Об'єм внутрішнього простору – одна з унікальних переваг XT4. На відміну від більшості компактних кросоверів, цей Cadillac є невеликим позашляховиком, в якому легко помістяться п'ять пасажирів. І це правда. 

Мінімалістичний салон Cadillac XT4 виглядає сучасно та лаконічно. Однак кросовер поступається своїм європейським конкурентам у питаннях якості інтер'єру. Кадилак постарався замаскувати неякісний пластик, обтягнув верхні дверні панелі та панель приладів штучною шкірою. Але в нижній частині дверей та центральної консолі зберігся дешевий пластик, який легко подряпати. Кнопки та перемикачі виглядають так, ніби вони використовуються у менш дорогих пропозиціях із портфоліо General Motors. Навряд це те, що ви хочете відчути за таку преміальну ціну.

З 637 л простору за задніми сидіннями цей позашляховик значно перевершує своїх конкурентів. Ситуація змінюється, коли ви складаєте задні крісла та отримуєте 1385 л. Ця цифра хороша для невеликого кросовера, але у деяких конкурентів багажники помітно просторіші.

Cadillac відомий своєю щедрістю щодо стандартних функцій. ХТ4 вже мала чудову восьмидюймову інформаційно-розважальну систему з сенсорним екраном, Apple CarPlay, Android Auto, HD Radio та SiriusXM. З минулого року виробник додає бездротові Apple CarPlay та Android Auto у стандартний набір для всієї лінійки. Звукова система з сімома динаміками є стандартною, а система об'ємного звучання Bose з 13 динаміками доступна у всьому діапазоні. Кольорову інформаційну систему для водія з діагоналлю 4,2 дюйми у комбінації приладів також можна модернізувати до восьмидюймового дисплея.

Відео тест-драйв Cadillac XT4 2022 року

Технічні характеристики

Cadillac XT4 можна купити з одним варіантом двигуна - 2,0-літровим турбованим чотирициліндровим на 235 кінських сил. Критики вважають, що позашляховик млявий під час рушання з місця. Згідно з результатами незалежних тестів, модель розганяється до 100 км/год за 7,8 секунди. В інших дорожніх сценаріях авто має достатню потужність. 

Ще один недолік: двигун працює надто гучно, як для розкішного автомобіля. 

Силовий агрегат з'єднаний з дев'ятиступінчастою автоматичною коробкою передач.

Витрата Cadillac XT4 з переднім приводом має такий вигляд:

  • 9,8 л/100 км у місті,
  • 7,8 л/100 км на шосе.

Повнопривідний варіант витрачає 10,7 л/100 км у місті та 8,1 л/100 км на трасі. 

XT використовує нову архітектуру Epsilon від GM. GM заявляє, що вона дає їх інженерам більше свободи з погляду внутрішнього простору та зовнішнього дизайну. Платформа також має кращу у своєму класі жорсткість на кручення, що робить управління точнішим. Це звучить як параметр спортивного автомобіля, але насправді це не так. 

XT4 – це насамперед вишуканий круїзер. Йому подобається гладке асфальтне покриття, адже як тільки умови стають жорсткішими, якість поїздки погіршується. Сценарій стає ще сумнішим з додатковими 20-дюймовими легкосплавними дисками. Гальма хороші, але рульове управління позбавлене будь-яких відчуттів. Останнє особливо розчаровує.

Безпека

Державна адміністрація контролю безпеки на дорогах у США протестувала Cadillac XT4 2022 року на безпеку та поставила оцінку 5/5. 

Розміри та вага 

Довжина позашляховика XT4 становить 4,6 м. Споряджена вага коливається від 1660 до 1683 кг. 

Можливі комплектації

Cadillac випускає XT4 2022 у трьох комплектаціях: Luxury, Premium Luxury та Sport. Всі три мають чотирициліндровий двигун з турбонаддувом та автомат-дев'ятиступку. Моделі відрізняються оформленням салону та набором опцій. Ознайомитись з усіма пропозиціями та ціною на Каділлак ХТ4 в Україні можна на AutoMoto.ua.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Tahoe 2022
Купити новий автомобіль Шевроле Тахо 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Ягуар ХФ 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Jaguar XF 2022