Огляд тест-драйву: Infiniti QX50 2019

26 лютого 2019

Компактний Infiniti QX50 був повністю переглянутий на 2019 рік, в результаті чого маємо абсолютно новий варіант кросовера. В той час як попереднє покоління, відоме як Infiniti EX, тішило потужністю, але надто явно видавало вік і мало чималі апетити щодо пального, нинішній  QX50 вражає самими останніми системами безпеки і допомоги, вищим рівнем комфорту та сучасним двигуном, зосередженим на економії. Зважаючи на те, що ціна нового QX50 2019 тішить збалансованістю, він відноситься до люксових кросоверів, які бережуть бюджет. Колись, творіння Infiniti губилося серед суперників, сьогодні перероджений QX50 куди легше витримує конкуренцію відоміших Audi Q5, Acura RDX і Lexus NX.

Огляд тест-драйву: Infiniti QX50 2019

Вам сподобається

Якщо ви хочете отримати компактний кросовер з відчуттям стилю, високотехнологічним двигуном, збалансованою стартовою ціною та вражаючим переліком систем безпеки, Інфініті QX50 2019 року до ваших послуг.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви фанат технологій, то відсутність Apple CarPlay і Android Auto вас засмутить. Крім того, щоб отримати елементи типу шкіряної обшивки чи системи «ProPILOT», доведеться розщедритися на топову модель Essential, яка не відрізняється демократичністю ціни.

Нове у 2019 році

Новий Infiniti QX50 2019 вартий уваги. Розділяючи з попередниками хіба що назву, переглянута версія стала першою в своєму роді, яка використала чотирьохциліндровий турбодвигун з перемінним ступенем стиснення. Бонусом стануть останні системи безпеки і допомоги.

Враження від їзди

Якщо ви коли-небудь опинялися за кермом попередніх моделей QX50, ви відчуєте різницю з новою версією. В той час як колишній QX50 з приводом на задні колеса і потужним V6 двигуном відчувався скоріше як спортивний седан, новий Infiniti більше спрямований не комфорт та практичність. Як переважна більшість суперників, кросовер має привід на передні колеса, а система повного приводу є опцією. Така зміна зробила автомобіль не таким спортивним, але і додала стабільності на слизьких дорогах, хоча система повного приводу все ж бажана при поганій погоді. При здатності миттєво змінювати коефіцієнт стиснення задля збільшення потужності, або навпаки економії пального, новий чотирьохциліндровий двигун VC-T подібний до інших турбодвигунів. Він пропонує 272 кінських сили, що менше у порівнянні з попереднім силовим агрегатом, але цього вистачає для жвавого і безпроблемного пересування. Пару йому складає також новий варіатор. За звичайних умов водій може і не помітити відсутності переходів з передачі на передачу, але при агресивній манері їзди варіатор починає дзижчати. Управління легке, але пропонує менше зворотного зв’язку у порівнянні з попереднім поколінням. Задля підкреслення технологічності та спрямованості у майбутнє, розробники оснастили новий QX50 системою «ProPILOT».

Найкращі характеристики

Сучасний QX50 це перший Infiniti, який отримав систему автономного управління «ProPILOT», яка поєднує розумний круїз-контроль з функцією допомоги в рульовому управлінні. Призначена для використання на шосейних дорогах та за умов насиченого трафіку, система дозволяє рукам водія спокійно залишатися на кермі, в той час як сама керує моментом прискорення, гальмування та безпосереднього управління.

Попередні QX50 звинувачували в меншому ніж у суперників салоні. Нова версія позбавлена цього недоліку, пропонуючи одні з самих просторих задніх сидінь у класі.

Детально про автомобіль Infiniti QX50

Інтер’єр

Салон нового QX50 помітно змінився завдяки появі додаткового простору. Задні пасажири отримують 96.5 см особистого простору, а водій 165 см для розміщення багажу при опущених сидіннях. Окрім простору, салон кросовера дуже приємне місце для перебування, особливо якщо це модель Essential. Якщо говорити про моделі Pure і Luxe, то вони пропонують замінник шкіри в обшивці, а за  підігрів передніх сидінь доведеться доплатити. Передня панель виглядає сучасно завдяки подвійному сенсорному екрану, верхній з яких має діагональ вісім дюймів, а нижній – сім. Окрім зрозумілого контролю функцій аудіо, зв’язку, навігації та іншого за допомогою сенсорної поверхні, передбачені додаткові перемикачі. Каскадом донизу сходять кнопки, які відповідають за швидкість роботи вентилятора, температуру та опційний підігрів сидінь. Єдине, що може спантеличувати спочатку, так це рукоятка селектора передач і кнопка «P» під нею, на яку треба натискати, щоб припаркувати автомобіль.

Відео тест-драйв Infiniti QX50 2019 року

Екстер’єр

Отримавши нову обгортку, QX50 походить на меншого QX30 і більшого QX60. Особливо виразними вийшли розкішний капот та схожі на бумеранги стійки даху. Передню частину прикрашає велика решітка радіатора з емблемою бренду, яка наче зависла у центрі. Бажаючим отримати багажник на даху, треба перейти від базової Pure до Luxe чи топової Essential. Те саме стосується і панорамного люку даху. Усі моделі їздять на 19-дюймових колесах з легкого сплаву. Моделі Essential доступні 20-дюймові колеса.  

Базова комплектація

Серед найкращих елементів, які увійшли у базу моделі Pure, варто відмітити електропривод дверей багажника, вісім автоматичних режимів налаштування передніх сидінь, світлодіодні фари, двозонний клімат-контроль та систему попередження можливого зіткнення, яка здатна контролювати одразу два автомобіля попереду та активувати в разі чого гальма. Базова інформаційно-розважальна система складається з двох сенсорних екранів, AM/FM/CD на 6 динаміків, супутникового радіо, Bluetooth та USB. На жаль, Apple CarPlay і Android Auto не доступні взагалі. Модель Luxe додає панорамний люк з електроприводом, світлодіодні денні ходові вогні, моніторинг сліпих зон, автоматичне затемнення дзеркала заднього виду та універсальний відкривач гаража «HomeLink».

Опційне обладнання

При бажанні отримати найкращі елементи, треба перейти до моделі Essential. Між тим, система повного приводу є опцією для усіх моделей. Функцію підігріву передніх сидінь можна замовити для моделі Luxe. А от при бажанні насолодитися шкіряною обшивкою, навігацією, камерою кругового огляду та підігрівом бічних дзеркал, доведеться витратитися на найдорожчу Essential. Ця модель єдина, яка доступна з системою «ProPILOT Assist». Доступними виключно цій моделі стали проекційна панель на вітровому склі, клімат-контроль трьох зон та аудіосистема «Bose» на 17 динаміків.

Під капотом

За потужність моделей 2019 року відповідає 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 272 кінських сили і 380 Нм. Компонується він варіатором. Привід стандартно на передні колеса. Розгін відбувається за 6.7 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 9.8 л/100км у міському, 7.6 л/100км у заміському та 8.7 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом розгін відбувається за 6.3 секунд. Витрата пального сягає показника 9.8 л/100км у місті, 7.8 л/100км за його межами та 9.0 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Kia Niro 2019
Огляд тест-драйву: Kia Niro 2019
Огляд тест-драйву: Lexus LS 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lexus LS 2019