Огляд тест-драйву: Kia Niro 2019

25 лютого 2019

Сучасний Kia Niro це гібрид і підключаємий гібрид, який турбується не тільки про комфорт пасажирів, а й про навколишнє середовище. Приваблива зовнішність позбавлена футуристичних штрихів деяких суперників, натомість приваблює виразністю та схожістю на дуже компактний кросовер. Конкуруючи з Toyota Prius, Ford C-Max і Chevy Volt, нинішній Niro знається на роботі. При витраті 4.7 л/100км у змішаному циклі та здатності долати майже 42 км виключно на електричній енергії, хетчбек націлився на першість у класі. На ряду з тривалою гарантією, Niro гарантує гарний перелік моделей, кожна з яких оснащена Apple CarPlay і Android Auto.

Огляд тест-драйву: Kia Niro 2019

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте гібридний автомобіль не дуже дорогий і не надто екстравагантний зовні, Kia Niro 2019 вартий уваги. Починаючи привабливою зовнішністю, закінчуючи продуманим салоном на п’ятьох людей, Niro створений для задоволення. Бонусом стане тривала повна гарантія.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо порівнювати Kia Niro з Toyota Prius, то останній тішить кращим рівнем економії пального і стандартними допоміжними системами, які Kia пропонує як опції. Якщо говорити про електричну потужність, то Chevy Volt здатний проїхати майже вдвічі більше. Крім того, на відміну від RAV4 Hybrid творіння Kia не пропонує системи повного приводу.

Нове у 2019 році

Зміни у 2019 році мінімальні. Минулого року модель Graphite Edition перейменували у S Touring, до переліку додали декілька нових кольорів. Була покращена навігаційна система.

Враження від їзди

Бренд хоче бути впевненим, що його гібриди підтримують обраний спортивний імідж, гібрид Кіа Ніро оснастили рухомою платформою, яка вільно почувається як у крутих поворотах, так і на відкритих дорогах. Незважаючи на 141 кінську силу двигуна і 1.360 кг ваги хетчбек жваво набирає швидкість. Обираючи режим «Sport», водій може насолодитися збільшеною швидкістю віддачі дроселя, покращення переходів коробки та збільшення жорсткості рульового управління. Водії з досвідом оцінять той факт, що Kia відмовилися від загального тренду оснащувати гібриди варіатором, що доречі ніяк не вплинуло на економічність. 1.6-літровий двигун і електричний мотор гарно співпрацюють. Мабуть, тому доведеться витиснути з автомобіля ледь не максимум, щоб відчути, що ви у гібридному автомобілі. Хетчбек добре почувається в місті, не розгубитися в обмеженому просторі допоможуть незначний радіус розвороту та стандартна камера заднього виду з доступним попередженням про перехресний рух позаду.

Найкращі характеристики

Система попередження про перехресний рух позаду повинна пропонуватися для всіх моделей, на жаль, натепер вона доступна лише моделям вищого рівня. Використовуючи сенсори, вмонтовані у бампер, вона перевіряє ситуацію позаду Niro, і в разі чого попереджає водія.

Якщо ви не надто переймаєтеся економією пального, можна дозволити собі проїхатися в режимі «Sport», завдяки якому покращується момент прискорення та управління. Реакція автомобіля стає жвавішою.

Детально про автомобіль Kia Niro

Інтер’єр

Декілька років тому салони Kia перетворилися від позбавлених смаку до фантастичних, внутрішня обстановка Niro тому доказ. Дизайн простий і зрозумілий, доповнений високоякісними матеріалами. Розташування елементів управління інтуїтивне, усі кнопки і перемикачі працюють блискавично. Тішить високий рівень комфорту. Шестиступінчаста автоматична коробка передач контролюються перемикачем на консолі. Передбачений відкритий відсік з USB і зарядним портами. Позаду зручну позицію знайдуть навіть високі пасажири. Практичності додає заднє сидіння, яке складається у співвідношенні 60/40.

Відео тест-драйв Kia Niro 2019 року

Екстер’єр

Компанія позиціонує новий Niro як компактний кросовер, чому відповідає зовнішність останнього. Чорні, пластикові арки коліс, задня захисна пластина та інші елементи дизайну візуально додають висоти. А досить формальна лінія даху уподібнює Niro з більшим Sorento. Загалом, продумані пропорції творіння Kia виглядають навіть краще, ніж футуристичний Toyota Prius. Усі моделі отримали ручки дверей і дзеркала у колір кузова. Топова модель Niro Touring пропонує 18-дюймові диски коліс замість стандартних 16-дюймових.

Базова комплектація

Лінійка Niro починається моделлю FE, яка не потішить значним переліком оснащення. Натомість модель Кіа Niro LX, ціна якої лише трохи вища, додає функцію доступу без ключа, кнопкове запалювання, інформаційно-розважальну систему UVO3 з Apple CarPlay і Android Auto, AM/FM/SiriusXM аудіо, 7.0-дюймовий сенсорний екран, камеру заднього виду, Bluetooth, автоматичний двозонний клімат-контроль та інші елементи.

Опційне обладнання

Топова модель Kia Niro Touring постачається з 18-дюймовими алюмінієвими колесами, зовнішніми дзеркалами з автоматичним складанням, підігрівом та інтегрованими сигналами повороту, люком даху та передніми сидіннями з підігрівом і вентиляцією. Сенсорний екран стає восьмидюймовим, на зміну стандартному аудіо приходить система «Harman Kardon» з 8 динаміками, до того ж з’являється бездротова зарядка. Передбачений і чималий перелік допоміжних технологій, включно з виявленням сліпих зон, системою допомоги при зміні смуги, попередженням про перехресний рух позаду, системою попередження про можливе зіткнення, системою попередження про виїзд за межі смуги руху, автономним екстреним гальмуванням, розумним круїз-контролем та передніми/задніми сенсорами паркування.

Під капотом

Моделі Kia Niro використовують 1.6-літровий чотирьохциліндровий двигун та електричний мотор. Разом вони забезпечують 141 кінську силу. Компонуються вони шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід на передні колеса. Гібридні моделі до сотні розганяються за 11.5 секунд. У змішаному циклі вони витрачають приблизно 4.7 л/100км. Підключаємий гібрид використовує той самий двигун і мотор з коробкою передач. Запас ходу на електричній енергії становить майже 42 км.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota RAV4 2019
Огляд тест-драйву: Toyota RAV4 2019
Огляд тест-драйву: Infiniti QX50 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Infiniti QX50 2019