Огляд тест-драйву: Jaguar E-Pace 2019

26 липня 2019

Повільно добираючись до сегменту кросоверів, Jaguar нарешті вистрілили, представивши  три виразні моделі, які швидко перетворилися на серйозних гравців у дуже насиченому класі. На ряду з більшим F-Pace і повністю електричним I-Pace, компактний кросовер продемонстрував переосмислене втілення ДНК Jaguar у більш практичній формі. Виступаючи проти Audi Q3 і Mercedes-Benz GLA, новий Jaguar E-Pace вважається одним з самих привабливих представників класу. Перед нами автомобіль з спортивною динамікою, якою славиться Jaguar, але з бонусом у вигляді непоганих позашляхових можливостей.   

Огляд тест-драйву: Jaguar E-Pace 2019

Вам сподобається 

Якщо ви шукаєте практичний автомобіль з хорошими дорожніми манерами і здатністю проїхатися бездоріжжям, який пропонує виразну стилізацію, ви маєте розглянути варіант Jaguar E-Pace 2019.

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Основним недоліком E-Pace є те, що привабливі, обтічні форми екстер’єру помітно обмежили особистий простір задніх пасажирів і зменшили вантажний об’єм.

Нове у 2019 році 

Представивши абсолютно нову модель у 2018, Jaguar не сильно переймалися щодо нововведень у поточному році. Найпомітнішою новинкою, тим не менше, став пакет «Smartphone», завдяки якому з’являються Apple CarPlay з Android Auto і голосовий контроль навігації. Для різноманіття запропонували декілька нових кольорів кузова. 

Враження від їзди 

Зручно всівшись за кермом і надавивши на дросель, ви будете приємно здивовані. В той час як деяким суперникам довелося пожертвувати динамікою ходу заради кращої видимості, E-Pace вдалося отримати і те й інше. Навіть базові моделі автомобіля гарантують бажане спортивне відчуття, особливо при входженні в повороти. Спритності сприяють компактні габарити Jaguar E-Pace. Відчуття лише покращуються при їзді за кермом моделі R-Design, турбодвигун якої гарантує 300 кінських сил. Рульове управління точне з правильним відчуттям напруги. Приємно і те, що незважаючи на 1.815 кг загальної маси, кросовер не відчувається громіздким. Багатьом водіям до смаку припаде доступна система «Active Driveline». Ця система повного приводу покращує управління і посилює стабільність ходу, розподіляючи крутний момент на колеса, які його найбільше потребують. У погану погоду завдяки системі покращується зчеплення з дорогою. Що стосується рівня витрати пального, то E-Pace знаходиться десь посередині, витрачаючи 8.3 л/100км у змішаному циклі. 

Найкращі характеристики 

Для тих, хто регулярно плаває чи їздить на велосипеді без можливості десь залишити брелок з ключами, Jaguar пропонують прогумований, водонепроникний електронний браслет. Просто проведіть ним біля літери «J» емблеми на багажнику і двері відчиняться, що дозволить забрати звичайні ключі і отримати доступ до автомобіля. Крім того, поки власник користується браслетом, звичайний ключ деактивовано, це на випадок, якщо хтось залізе в автомобіль і спробує його викрасти.

Система повного приводу «Active Driveline» доступна лише моделям з топовим двигуном. Але вона варта уваги, оскільки автоматично розподіляє потужність на ті колеса, які її найбільше потребують. В результаті чого покращується зчеплення і керованість.

Детально про автомобіль Jaguar E-Pace

Інтер’єр 

Трохи менший за першопрохідця від Jaguar F-Pace сучасний E-Pace зберіг відчуття розкоші старшого брата, гарантуючи вдале поєднання таких класичних, вишуканих матеріалів, як шкіра і дерево з сучасними елементами типу великого сенсорного екрану. Власнику знадобиться трохи часу, щоб зрозуміти принцип роботи систем автомобіля, але загалом, перед нами приклад одних з найпростіших технологій. До речі, з новим пакетом «Smartphone» з’являються Apple CarPlay і Android Auto. Недоліком кросовера є його не надто просторі задні сидіння, на яких двом дорослим треба буде пошукати зручну позицію. Вантажний простір теж трохи менший, ніж у суперників. 

Відео тест-драйв Jaguar E-Pace 2019 року

Екстер’єр 

У Jaguar були причини, щоб представити свій вишуканий кросовер трохи пізніше. Перш за все, перед дизайнерами стояло завдання зберегти посил виразної спортивної зовнішності класичних автомобілів бренду. Але британці проробили виняткову роботу з впровадженням знайомої ДНК у перший компактний кросовер Jaguar E-Pace. Так, нас зустрічає грізна решітка радіатора, оточена витонченими, розкосими фарами. Крута, похила лінія вітрового скла і лінія даху як у купе додають відчуття динаміки. Уваги вартують і скульптурні двері, які уникли небажаної громіздкості деяких конкурентів. 

Базова комплектація 

Бренд пропонує E-Pace у шести комплектаціях: E-Pace, S, SE, R-Dynamic S, R-Dynamic SE і R-Dynamic HSE. Усім дістався 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун, але з різною кількістю кінських сил. Пару йому складає автоматична коробка передач на дев’ять ступенів. Стандартними елементами тали світлодіодні фари, 8 автоматичних режимів налаштування передніх сидінь, 10.0-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи і автоматичне екстрене гальмування.

Опційне обладнання 

В залежності від моделі опціями можуть бути 20-дюймові колеса з алюмінієвого сплаву, проекційна приладова панель на вітровому склі, 18 автоматичних режимів налаштування передніх сидінь, безконтактний браслет «Activity Key» і система повного приводу «Active Driveline». Можна замовити новий пакет «Smartphone», який включає Apple CarPlay і Android Auto.

Під капотом 

Базовим для E-Pace став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 200 кінських сил і 340 Нм. Пару йому складає дев’ятиступінчаста автоматична коробка передач. Розгін до сотні відбувається за 8.2 секунд. Витрачає кросовер 8.3 л/100км у змішаному циклі. Наступним йде ще один 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун, але з 249 кінськими силами і 365 Нм. У пару йому дісталася та сам коробка. Сотні автомобіль досягне за 7.0 секунд, витративши 7.7 л/100км у змішаному циклі. Найпотужнішим серед бензинових став 2.0-літровий турбодвигун на 300 коней і 400 Нм. З ним можна розраховувати на розгін за 6.4 секунд і витрату пального на рівні 8.0 л/100км у змішаному циклі. Як альтернатива пропонується декілька дизельних двигунів. Найбільш потужним дизельним силовим агрегатом став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 240 кінських сил і 500 Нм. До 100 км/год він розганяє E-Pace за 7.4 секунди, витрачаючи 6.2 л/100км у змішаному циклі.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Ford Explorer 2019
Огляд тест-драйву: Ford Explorer 2019
Огляд тест-драйву: Ford Ranger 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Ford Ranger 2019