Огляд тест-драйву: Ford Ranger 2019

29 липня 2019

Після 8 років відсутності Ford Ranger повертається у новій формі. Коли останній Ranger залишив нас у 2011 році, ринок пікапів середнього розміру був не такий вже і розвинений. З того часу яскравими новинками стали Chevrolet Colorado і GMC Canyon, Honda Ridgeline і Toyota Tacoma. У боротьбу за увагу покупця новий Ford Ranger 2019 вступає з хорошим переліком оснащення, включно з чотирьохциліндровим турбодвигуном і десятиступінчастою автоматичною коробкою передач. Не варто ігнорувати його здатність буксирувати 3.402 кг, одне з найкращих в класі корисне навантаження і набір сучасних технологій і систем безпеки. На додачу до двох варіантів кабіни і двох варіантів довжини, сучасний Ranger може бути доповнений спеціальним пакетом «FX4 Off-Road» для полегшення буксирування на бездоріжжі. Як окрема модель представлений Ford Ranger Raptor 2019, така собі екстрим версія для шибайголів і тих, хто не уявляє своє життя без пригод.  

Огляд тест-драйву: Ford Ranger 2019

Вам сподобається 

Якщо ви шукаєте середніх розмірів пікап з продуктивним двигуном, хорошими буксирувальними можливостями і одним з найкращих корисних навантажень, сучасний Ford Ranger вартий уваги. Бонусом стане стандартне автоматичне екстрене гальмування і доступні Apple CarPlay/Android Auto.

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Шанувальникам комфорту не дуже сподобається досить жорстка манера ходу. Задні сидіння, які пропонуються в одному з варіантів, не дуже зручні і просторі. Суперники пропонують ширший перелік силових агрегатів і конфігурацій. 

Нове у 2019 році 

У поточному році нам представили абсолютно новий Ford Ranger. Відбулося повернення легендарного пікапу після 8 років відсутності.

Враження від їзди 

Якщо ви турбуєтесь через те, що під капотом нового Ranger передбачений чотирьохциліндровий двигун, не варто. Турбодвигун оновленого пікапу один з найкращих на ринку. З необхідною кількістю коней і ще кращим запасом крутного моменту Ranger дуже швидкий. Нинішні моделі гарантують потужний старт і вдосталь сили для виконання необхідних маневрів. Доступна десятиступінчаста автоматична коробка добре підходить натурі двигуна, плавно і м’яко переходячи з передачі на передачу. Водіям сподобається їх майбутнє сидіння, завдяки якому отримуєш відмінну видимість дороги. Якість їзди, щоправда, нижче середньої. Якщо коротко, то Ranger їздить жорстко навіть за мірками пікапів. Варто бути готовими до вібрації. Творіння Ford не таке поступливе і комфортне як Toyota Tacoma, Chevy Colorado і GMC Canyon. Якщо плануєте придбати цей пікап, проїдьтеся в ньому по різним типах доріг.

Найкращі характеристики 

Отримавши моніторинг сліпих зон з контролем причепу, Ford Ranger не тільки попереджає про наявність транспортного засобу у своїй сліпій зоні, а й про можливий прихований автомобіль за причепом. На додачу система може зберігати налаштування до трьох профілів різної довжини.

Аудіосистема виняткової якості у пікапі? Це сьогоднішня реальність, Ranger дійсно пропонує класну «Bang & Olufsen», яка потішить вуха вибагливих меломанів винятковою якістю звучання. 

Детально про автомобіль Ford Ranger

Інтер’єр 

Салон Ford Ranger вміщує від чотирьох до п’яти людей. Моделі SuperCab отримали невеликі задні сидіння з обмеженим простором для ніг. Якщо ви регулярно плануєте возити когось на задніх сидіннях, розгляньте варіант Ranger SuperCrew, який спокійно вміщує п’ятьох дорослих і гарантує необхідну пару задніх дверей. Моделі SuperCrew на додачу отримали задній підлокітник. Якщо ви хочете отримати передні сидіння з більш ніж чотирма режимами налаштування і не з тканинною обшивкою, погляньте в сторону моделі Lariat. Вона гарантує 8 режимів налаштування і шкіряну обшивку. Ця ж модель отримала інформаційно-розважальну систему Sync 3, яка доступна моделі XLT, з 8.0-дюймовим сенсорним екраном і Apple CarPlay/Android Auto. 

Відео тест-драйв Ford Ranger 2019 року

Екстер’єр 

Як не дивно, але новий Ranger не схожий на більшого брата F-150. Це не погано, адже перед нами зовсім інша автомобільна особистість. Так, на нас чекає трохи нахилені корпуси передніх фар, шестикутна решітка радіатора і загальний атлетичний посил. Форд Рейнджер 2019 року пропонується у двох конфігураціях кабіни, перша це SuperCab з двома невеликими стулками дверей позаду, друга це більша SuperCrew з парою стандартних дверей. Обидві моделі мають 533 см у довжину. Різниця полягає в тому, як розподілений простір, SuperCab отримала 15-синтиметровий кузов, а SuperCrew майже 13-сантиметровий.  

Базова комплектація 

Нинішній Ford Ranger пропонується у трьох комплектаціях: XL, XLT і Lariat. Базова модель XL постачається з електроприводом вікон, 16-дюймовими колесами і автоматичними фарами. Базова аудіосистема включає 4 динаміки, AM/FM, 3.5-дюймовий екран і USB порт. Добре, що сучасний Ranger стандартно отримав систему попередження про можливе зіткнення, яка здатна виявляти транспортні засоби і пішоходів попереду і самостійно застосовувати гальма в разі чого. Модель XLT отримала набір безпеки «Co-Pilot360» з моніторингом сліпих зон, системою утримання смуги руху і контролем причепа. Ця ж модель оснащена передніми/задніми сенсорами паркування, 17-дюймовими колесами, 4G Wi-Fi модемом і покращеною інформаційно-розважальною системою, яка уможливлює подальше покращення аж до Sync 3 з Apple CarPlay і Android Auto.

Опційне обладнання 

Верхню позицію лінійки займає модель Lariat, яка отримала шкіряну обшивку, електропривод і підігрів передніх сидінь, інформаційно-розважальну систему Sync 3 з 8.0-дюймовим сенсорним екраном і Apple CarPlay/Android Auto, кнопкове запалювання, світлодіодні фари і 18-дюймові колеса. Моделі XLT і Lariat можна доповнити навігацією і адаптивним круїз-контролем. Пакет «FX4 Off-Road» доступний всім повнопривідним моделям. У нього входять електричний, задній диференціал з блокуванням, буксирувальні гаки спереду, підвіска для їзди по бездоріжжю, захисні пластини і система розпізнавання поверхонь. 

Під капотом 

Найменшим силовим агрегатом став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 130 кінських сил і 385 Нм. Пару йому складає шестиступінчаста механічна коробка передач. Привід повний. Максимальна швидкість становить 165 км/год. Витрата пального перебуває на рівні 7.2 л/100км у змішаному циклі. Наступним йде 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 170 кінських сил і 405 Нм. Стандартно пару йому складає та сама коробка передач. Максимальна швидкість теж не змінюється. Витрата пального становить 7.2 л/100км у змішаному циклі. З доступною десятиступінчастою автоматичною коробкою максимальна швидкість зростає до 180 км/год. Витрачає пікап Форд Рейнджер 2019 7.7 л/100км у змішаному циклі. Як альтернатива пропонуються дизельні двигуни. Першим з них є 3.2-літровий п’ятициліндровий турбодвигун на 200 кінських сил і 470 Нм. У пару він отримав шестиступінчасту механічну коробку. Витрачає Ranger з ним 8.9 л/100км у змішаному циклі. З доступною шестиступінчастою автоматичною коробкою витрата пального зменшується до 8.5 л/100км у змішаному циклі. Ще один дизельний силовий агрегат це 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 213 кінських сил і 500 Нм. Стандартно компонується він шестиступінчастою механічною коробкою. Витрачає парочка 7.9 л/100км у змішаному циклі. З доступною десятиступінчастою автоматичною коробкою витрата пального зростає до 9.5 л/100км у змішаному циклі.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Jaguar E-Pace 2019
Огляд тест-драйву: Jaguar E-Pace 2019
Огляд тест-драйву: Volvo V90 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Volvo V90 2019