Огляд тест-драйву: Jaguar XJ 2019

24 вересня 2019

З таким автомобілем як Jaguar XJ 2019 можна не зважати на багато речей. Седан доступний у звичайній і подовженій формах, пропонує V6 і V8 двигуни з нагнітачами, гарантує шкіру і дерево найвищої якості та очолює рейтинги серед динамічних транспортних засобів. Останній рестайлінг Jaguar XJ відбувся на 2015 модельний рік, а це означає, що новіші суперники мають краще, а головне більш сучасне, оснащення і технології. Як би там не було, але XJ це неймовірно привабливий автомобіль з більше ніж просто приємним водійським досвідом.

Огляд тест-драйву: Jaguar XJ 2019

Вам сподобається 

Якщо ви хочете отримати автомобіль, який заявлятиме про ваш статус і гарантуватиме при цьому бажаний запас потужності і рівень вишуканості, Jaguar XJ вартий уваги. 

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

На жаль, час невблаганний, тому XJ поступається суперникам в плані новітніх технологій. А у порівнянні з німецькими конкурентами і Lexus, творіння Jaguar не дотягує в плані вартості перепродажу.

Нове у 2019 році 

На честь 50-річчя, яке відзначається цього року, до лінійки в обмеженій кількості приєдналася модель XJ50. Інформаційно-розважальну систему оновили, доповнивши функцією голосових команд для навігації. Пакет «Smartphone» робить доступними Apple CarPlay і Android Auto. Моделі XJ з приводом на задні колеса нині оснащені автоматичним екстреним гальмуванням.

Враження від їзди 

Не кожен покупець Jaguar XJ захоче, щоб його автомобіль до сотні долітав за 4.4 секунди, як це робить топова модель з 575 кінськими силами, так і офіс можна проїхати. Хоча для більшості водіїв такий показник є феноменальним. Приємно, що поєднання швидкості і непорушного контролю притаманне не лише моделям вищої комплектації. Це баланс, якого досягли всі XJ. Неабияк сприяє цьому посилена алюмінієм конструкція. Седан не з легких, але конструкторам вдалося розподілити вагу і перетворити її на перевагу. Завдяки хитрощам XJ відчувається дуже спритним у поворотах і стабільним на відкритих ділянках шляху. Стандартна адаптивна підвіска з функцією піднімання робить внесок у комфортне і точне управління. Навіть базові двигуни Jaguar XJ на 340 кінських сил спокійно справляються з поставленими задачами.  

Найкращі характеристики 

У погоні за потужністю і економією більшість виробників переводять автомобілі на турбодвигуни. Але двигуни з нагнітачами мають свої переваги. Вони підвищують прискорення, починаючи з найнижчих швидкостей двигуна.  Прислухайтесь уважно, буде важко почути, адже двигуни працюють дуже тихо, але врешті можна почути наростаючий свист, якого немає у турбодвигунів. 

Інформаційно-розважальна система InControl розпізнає жести, які ми використовуємо при роботі зі смартфоном. Технологія подвійного перегляду дозволяє водієві контролювати аудіо на 10.2-дюймовому екрані, в той час як навігаційна інформація може відображатися на 12.3-дюймовому дисплеї.

Детально про автомобіль Jaguar XJ

Інтер’єр 

Запустіть двигун і з центральної консолі з’являться роторний перемикач. Це лише маленький приклад того, наскільки уважно поставилися до деталей. Просторий салон Jaguar XJ вражає виняткової якості шкірою, дуже зручними сидіннями, які більше нагадають крісла дуже дорогого гарнітуру, елементами з дерева, аналоговим годинником і подвійними стібками. Все поєднується ідеально, разом з тим, немає навіть натяку на застарілість. Форми і лінії повністю відповідають сучасним тенденціям. 

Відео тест-драйв Jaguar XJ 2019 року

Екстер’єр 

Нинішній Jaguar XJ став першим дизайном компанії, яка зробила все можливе, щоб виділитися на фоні всіх незграбних спроб до них. Між тим, седан має невмирущу сімейну спорідненість. На тепер можна сказати, що спроба вдалася. Помітний, плавний силует зберігає непідкупну елегантність і певний атлетизм навіть після того, як була представлена версія з довшою колісною базою. Модель XJR575, як годиться лідеру, вирізняється. Вона отримала вентиляційні отвори капоту і чорні 20-дюймові колеса з контрастними, червоними гальмівними супортами. Недоліком седана є його багажне відділення на 425 літрів, що є не надто хорошим показником для класу. Високим пасажирам варто берегти голову, коли вони сідатимуть на задні сидіння.

Базова комплектація 

Навіть базовий XJ має хороший перелік оснащення. Так, стандартними елементами стали: панорамний люк, 19-дюймові колеса з легкого сплаву, світлодіодні фари з автоматичним дальнім світлом, двозонний клімат-контроль, шкіряна обшивка, підігрів/вентиляція передніх сидінь, навігація, цифрова LCD приладова група, адаптивна підвіска, електропривод дверей, склоочисники з сенсорами дощу, передні і задні сенсори паркування, супутникове радіо, попередження про зіткнення, моніторинг сліпих зон і аудіосистема «Meridian» на 20 динаміків. Версії з V8 двигунами отримали активний диференціал для кращого зчеплення. Модель XJL Portfolio потішить клімат-контролем чотирьох зон і підігрівом/охолодженням задніх сидінь. Динамічна XJR575 вирізняється спортивними сидіннями і спортивно налаштованою підвіскою. 

Опційне обладнання  

Система повного приводу доступна моделям з V6 двигунами. Обрати можна звичайну або подовжену колісну базу. Нова модель XJ50 потішить здебільшого візуальними змінами і 20-дюймовими колесами з легкого сплаву. Доступними елементами стали адаптивний круїз-контроль, функція масажу, інтеграція смартфону та підігрів вітрового скла. Моделі з подовженою колісною базою пропонують аудіосистему «Meridian» на 26 динаміків, задні сидіння, які відкидаються, функцію автоматичного паркування, камеру на 360о і задню завісу з електроприводом.

Під капотом 

Базовим для моделей 2019 року став 3.0-літровий V6 двигун на 340 кінських сил і 450 Нм. Компонується він восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно на задні колеса. Розгін до сотні відбувається за 5.9 секунд. Витрата Jaguar XJ перебуває на рівні 12.5 л/100км у міському, 7.1 л/100 км у заміському і 9.1 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом розгін до сотні відбувається за 6.4 секунд, а витрата пального становить 13.6, 7.6 і 9.8 л/100км відповідно. Наступним йде 5.0-літровий V8 на 510 кінських сил і 625 Нм. Пару йому та іншим двигунам складає та сама коробка передач. Привід на задні колеса. До сотні седан розженеться за 4.9 секунди, витративши 8.2 л/100км у змішаному циклі. Ще один 5.0-літровий V8 двигун пропонує 550 коней і 680 Нм. До 100 км/год розгін відбувається за 4.6 секунд. Витрата пального становить 16.2 л/100км у місті, 8.2 л/100км за його межами і 11.1 л/100км у середньому. Найпотужнішим став 5.0-літровий V8 двигун на 575 кінських сил і 700 Нм. Розгін з ним відбувається за 4.4 секунди. Витрата пального майже не відрізняється у порівнянні з попереднім двигуном. Дизель Jaguar XJ доступний у вигляді 3.0-літрового V6 двигуна на 300 кінських сил і 700 Нм. Він дозволяє розігнатися до сотні за 6.2 секунд, при витраті пального на рівні 5.7 л/100км у змішаному циклі.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi Q3 2019
Огляд тест-драйву: Audi Q3 2019
Огляд тест-драйву: BMW X6 M 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW X6 M 2019