Огляд тест-драйву: Jeep Compass 2018

14 лютого 2018

Повністю оновлений у минулому році Jeep Compass виглядає і відчувається значно краще, ніж його попередник. Новий стиль, гарне начиння та сучасні технології завернуті у компактну форму. Окремо потішила вкрай збалансована ціна на Jeep Compass 2018 року. Сучасний Compass розташувався між дуже компактним Renegade і більшим Cherokee, по дизайну нагадуючи Grand Cherokee. Позашляховик невеликий, тому легко маневрує в обмеженому просторі, між тим, його габаритів вистачає для зручного пересування. Творіння Jeep не є самим потужним у сегменті, тим не менше, обходить Nissan Rogue Sport і Hyundai Tucson, особливо там, де закінчується асфальтоване покриття.  

Огляд тест-драйву: Jeep Compass 2018

Вам сподобається

Більше ніж просто невеликий Jeep за привабливою ціною, Compass виглядає привабливо, пропонує вдосталь комфорту та тішить тишею салону. На відміну від більшості маленьких позашляховиків, він цілком впевнено почувається на бездоріжжі, особливо у комплектації Trailhawk.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Під капотом позашляховика не передбачено жодної альтернативи дещо млявому двигуну на 180 коней, у той час, як Kia Sportage і Hyundai Tucson пропонують турбодвигуни. Крім того, автоматична коробка на дев’ять ступенів трохи «вагається» при переходах.

Нове у 2018 році

Глобальне перетворення минулого року призвело до того, що у 2018 нічого особливого не сталося. Винятком можна вважати пропозицію моделі Limited не тільки з повним приводом, як минулого року, а й з переднім.

Враження від їзди

Друге покоління Compass створене на тій самій основі, що Renegade і Cherokee, поводячись як їх поєднання. Між тим, водіям слід одразу готуватися до того, що єдиною парою 2.4-літрового двигуна, у моделях з повним приводом, є автоматична коробка на дев’ять ступенів, яка уповільнює процес подачі потужності. До того ж, систему стоп/старт краще вимкнути. Шестиступінчаста автоматична коробка доступна у моделях з переднім приводом, а її механічна альтернатива у комплектаціях нижчого рівня. При входженні в повороти Compass не такий спритний, як Kia Sportage, Mazda CX-3 або CX-5. Але завдяки збільшеному дорожньому просвіту, більшим шинам, захисним пластинам, спеціальному режиму повзучого ходу, додатковому режиму Rock (скеля) системи повного приводу та технологіям, орієнтованим на бездоріжжя, ніщо не може зупинити Compass Trailhawk, коли він потрапляє на биті шляхи і підступні стежки.  

Найкращі характеристики

Унікальною для сегменту стала пропозиція версії Compass Trailhawk. Зі збільшеним кліренсом, налаштуваннями низького діапазону та іншим хитростям, позашляховик є набагато більш придатним до різних ситуацій бездоріжжя, ніж того можна було очікувати.

Багато водіїв вже встигли оцінити переваги системи Uconnect у моделях Chrysler, Dodge, Jeep і Fiat. Остання версія системи позбулася незначних недоліків, які були раніше. Вона стала швидшою та підтримує «Apple CarPlay» і «Android Auto».

Детально про автомобіль Jeep Compass 

Інтер’єр

Якщо ви вже побували за кермом автомобілів Jeep, п’ятимісний салон Compass здасться дуже знайомим. Покупця зустрічають великі вентиляційні отвори по обидва боки приладової панелі, екран інформаційно-розважальної системи, зручні сидіння та легкі у використанні елементи управління. Заднім пасажирам дісталися 97.3 см особистого простору. При розкладених сидіннях об’єм багажного відділення становить 0.8 м3, при складених – майже 1.7 м3.  

Екстер’єр

Новий Compass виглядає як зменшений Grand Cherokee, що є його беззаперечною перевагою. Дах, виконаний у двох відтінках чорного, є стандартним для моделей Trailhawk і Limited та опційним для Latitude. Приємно здивують покупців такі декоративні елементи, як силует Лохнеського чудовиська на задньому склі та крихітна, об’ємна ящірка зі сторони водія під лобовим склом. Моделі Limited отримали додаткову порцію хрому, а Trailhawk можуть похвалитися збільшеним дорожнім просвітом, захисними пластинами, капотом, який не сліпить, та червоними буксирними гаками.

Базова комплектація

Позашляховик пропонується у чотирьох комплектаціях: Sport, Latitude, Trailhawk і Limited. Найдешевші Compass Sport постачаються з функцією доступу без ключа, кнопковим запалювання, камерою заднього виду, інформаційно-розважальною системою з 5.0-дюймовим сенсорним екраном і 6 динаміками, Bluetooth і функцією голосового контролю. Модель Latitude додасть: автоматичні фари, протитуманні фари з віражною функцією, 17-дюймові колеса та підсвічування салону. Як опції для цієї моделі передбачені електропривод водійського сидіння, навігація та моніторинг сліпих зон.

Опційне обладнання

Моделі Sport і Latitude доступні з повним приводом і механічною коробкою передач. До бази моделі Compass Trailhawk увійшли: шкіряна обшивка, двозонний клімат-контроль, кольоровий LCD дисплей на 7.0 дюймів, 8.4-дюймовий центральний дисплей системи Uconnect з однорічною підпискою на супутникове радіо SiriusXM, додатки «Apple CarPlay» і «Android Auto». Топові моделі Limited отримали: водійське сидіння з електроприводом і 8 режимами налаштування, підігрів передніх сидінь та бічні дзеркала з автозатемненням. Загальнодоступними опціями стали: аудіосистема Beats, система допомоги руху по смузі, моніторинг сліпих зон та система попередження про можливе зіткнення з функцією аварійного гальмування.

Технічні характеристики Джип Компасс

В 2018 році 2.4-літровий чотирьохциліндровий двигун на 180 кінських сил та 237 Нм став єдиним для Compass Jeep. Привід може бути як переднім, так і повним. Шестиступінчаста механічна коробка передач є стандартною для моделей Sport і доступною для повнопривідних Latitude. З нею позашляховик витратить 10.3 л/100км у місті, 7.6 л/100км за його межами і 9.1 л/100км у середньому. Покупцям, які хочуть отримати автоматичну коробку у моделях з переднім приводом, доведеться обирати між шістьма та дев’ятьма ступенями. Окрім іншого, ці моделі постачаються з системою  стоп/старт. Витрата пального повнопривідних моделей перебуває на рівні 10.7 л/100км у міському, 7.6 л/100км у заміському та 9.5 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Volt 2018
Огляд тест-драйву: Chevrolet Volt 2018
Огляд тест-драйву: Hyundai Sonata 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Sonata 2018