Огляд тест-драйву: Hyundai Sonata 2018

14 лютого 2018

Оскільки увага покупців зараз більше зосереджена на сегменті кросоверів, ринок седанів став як ніколи конкурентним. Змагаючись за кожен підписаний договір продажу, основні гравці типу Honda Accord і Toyota Camry  продовжують очолювати рейтинги, але Hyundai Sonata не збирається вгамувавати амбіції. Сучасному Sonata, окрім іншого, доведеться вистояти проти Ford Fusion, Chevrolet Malibu, Nissan Altima і Kia Optima. Якщо говорити про переваги, то Hyundai Sonata 2018 року вже встиг виділитися за рахунок співвідношення ціна/оснащення. Окремої згадки вартує широка силова палітра, включно зі звичним і турбодвигуном, гібридом і підключаємим гібридом. Водія також очікують сучасні технології і комфортне середовище. Оновлений цього року Hyundai Sonata став більш масивним. У пару турбодвигуну підібрали нову коробку передач.

Огляд тест-драйву: Hyundai Sonata 2018

Вам сподобається

Новий Hyundai Sonata 2018 року - це доступний, технологічний седан з виразною стилізацією. Маючи змогу запропонувати економну і добре оснащену базову модель і топову версію з елементами класу люкс, Sonata вражає.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Покращення 2018 року неможливо не помітити, але вони досить консервативні. У нинішньому році світ зустрів абсолютно нові Honda Accord і Toyota Camry, що може затьмарити вихід Sonata. Тим, хто захоче придбати гібридну модель, доведеться зачекати декілька місяців. Крім того, Sonata не має повного приводу.

Нове у 2018 році

Оновлена стилізація, розширений перелік сучасних технологій, переглянутий інтер’єр, нова коробка передач, доступний турбодвигун стали основними аспектами 2018 року. Компанія спромоглася додати більше елементів при лише незначному піднятті ціни, що утримало Sonata серед седанів із самою збалансованою вартістю.  

Враження від їзди

Відома комфортними творіннями, Hyundai удосконалила підвіску Sonata для покращення керування і зменшення крену кузова. Їзда стала жорсткішою, але рівень зручності не знизився. Стандартний 2.4-літровий двигун має вдосталь потужності, щоб вдовольнити більшість водіїв, не споживаючи при цьому занадто багато пального. Коробка працює жорстко, але плавно переходить з передачі на передачу і добре розподіляє потужність. Бажаючим отримати більше спортивних відчуттів, варто звернути увагу на опційний 2.0-літровий турбодвигун. Він пропонує 245 кінських сил і 353 Нм. Силовий агрегат тішить чудовим прискоренням і достатнім запасом крутного моменту.

Найкращі характеристики

Поміж стандартних елементів на кшталт «Android Auto» і «Apple CarPlay», 7.0-дюймового сенсорного екрану і Bluetooth та таких опцій, як бездротова зарядка, навігація, супутникове радіо, телематики  Blue Link і задній USB-порт, ви можете бути впевненими, що ніколи не втратите зв’язку зі світом.  

Окрім іншого, усі Sonata постачаються з режимами управління: Eco, Comfort і Sport. У режимі Eco зростає економія пального. Режим Sport пожвавлює роботу коробки передач, дроселя і посилює зворотній зв'язок керма. У 2.0T з’являється режим Smart, який можна вважати альтернативним до усіх, вище зазначених.

Детально про автомобіль Hyundai Sonata

Інтер’єр

Переглянутий салон Sonata виглядає привабливіше. Елементи управління стали ще простішими у використанні. Екран розмістили вище, що автоматично підняло елементи управління, спростивши до них доступ. Кнопки і перемикачі організовані у ширші горизонтальні ряди, з елементами управління навігації й аудіосистеми прямо під екраном. Нове рульове колесо на три спиці відповідає сучасним тенденціям дизайну. Покращився загальний вигляд і відчуття салону. Моделі Sport отримали кермо з пласким дном і тканинні сидіння з шкіряними нижніми частинами і контрастними стіжками.  

Екстер’єр

Більше жодного непорозуміння щодо стилю, нова зовнішність Sonata вражає каскадною решіткою радіатора, виразнішими лініями і світлодіодними денними ходовими вогнями. Моделі Sport отримали унікальну решітку, фронтальне облицювання і два вихлопних патрубки. Відмикач багажного відділення тепер приховано у логотипі Hyundai. Для того, щоб відкрити багажник, натисніть на ділянку під колом над літерою «H». Саме відділення вважається одним із найбільших у класі.  

Базова комплектація

Сучасні Hyundai Sonata пропонуються у трьох комплектаціях, компанія відмовилася від базової моделі і зробила SE самою доступною версією Sonata. Вона постачається з 7.0-дюймовим сенсорним екраном, аудіосистемою на 6 динаміків, Bluetooth, USB-портом, камерою заднього виду, «Apple CarPlay» і «Android Auto». У базу увійшли: кондиціонер, електропривод вікон, підігрів бічних дзеркал, система виявлення сліпих зон з функцією попередження про перехресний рух позаду, система допомоги при зміні смуги руху, шкіряна обшивка сидінь, телескопічне рульове колесо та спинка задніх сидінь, яка складається у співвідношенні 60/40. Про безпеку дбають: 7 подушок, включно з колінною для водія, круїз-контроль і система допомоги при гальмуванні.

Опційне обладнання

Від SE ви можете перейти до SEL, Sport або Limited. До переліку доступних елементів увійшли: автоматичне дальнє світло, аудіосистема Infinity на 10 динаміків, навігація, шкіряні передні сидіння з електроприводом, вентиляцією, підігрівом, кермо з підігрівом і телематики Blue Link. Пасажири позаду можуть насолодитися перевагами USB-порту, вентиляційними отворами центральної консолі та бічними шторками. Світлодіодні головні і задні фари, 17 або 18-дюймові колеса, функція відкривання багажника без рук, інтелектуальний круїз-контроль, автоматичне аварійне гальмування, задні сенсори паркування та система допомоги руху по смузі - також доступні.

Технічні характеристики Hyundai Sonata

Стандартним для нового Hyundai Sonata 2018 року став 2.4-літровий чотирьохциліндровий двигун на 185 кінських сил і 241 Нм. Потужність на передні колеса розподіляє шестиступінчаста автоматична коробка передач. Витрачає седан 8.2 л/100км у змішаному циклі. Для бажаючих отримати більше драйву запропонований 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 245 кінських сил і 353 Нм. За розподіл потужності все на ті ж передні колеса в даному випадку відповідає автоматична коробка на вісім ступенів. Витрата пального перебуває на рівні 10.9 л/100км у міському, 7.6 л/100км у заміському і 9.3 л/100км у змішаному циклах. Під капотом Sonata Eco знаходиться 1.6-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 180 кінських сил і 265 Нм. Пару йому складає семиступінчаста автоматична коробка передач. Витрачає автомобіль з ним 8.9 л/100км у місті, 6.7 л/100км за його межами і 7.8 л/100км в середньому.

Відео тест-драйв Хендай Соната 2018

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Jeep Compass 2018
Огляд тест-драйву: Jeep Compass 2018
Огляд тест-драйву: Kia Optima 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Kia Optima 2018