Огляд тест-драйву: Toyota Camry 2020

6 грудня 2019

Новий Toyota Camry 2020 року це чудовий автомобіль, який виправдовує всі сподівання. Він гарантує продумане управління, комфорт ходу, продуктивні двигуни, вишуканий салон і легкі у використанні інформаційно-розважальні технології. На додачу седан отримав високий попередній рейтинг надійності. 

Огляд тест-драйву: Toyota Camry 2020

Нове у 2020 році 

  • Стандартним став Android Auto
  • До лінійки приєдналася модель TRD

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Сучасний Toyota Camry 2020 це вартий уваги варіант. Він, можливо, не найдешевший представник сегменту, але за свої гроші пропонує чимало оснащення. Між тим, перед тим, як робити остаточний вибір, варто поглянути в сторону суперників типу Honda Accord і Mazda6. Як і Camry сучасні Accord і Mazda6 гарантують захоплюючий водійський досвід і вишуканий салон.

Нове чи б/у авто? 

Поточне покоління Camry було представлено на 2018 модельний рік. Змінилося з того часу не багато. У 2019 стандартним став Apple CarPlay. У 2020 з’явилася модель TRD, а Android Auto увійшов у базу. Якщо нові інформаційно-розважальні технології для вас не важливі, так само як спортивна модель TRD, зосередитися варто на версіях 2018 року, які коштують менше. Ще менше можна заплатити за представників минулого покоління, але тоді варто забути про рестайлінг Toyota Camry 2018 і його переваги.  

Порівняння з іншими авто/комплектаціями

Toyota Camry чи Honda Accord?

Є чимало аспектів, за якими Honda Accord можна визначити як хороший автомобіль. Він пропонує великий список стандартного оснащення, високий рівень економії пального і легке управління. Сучасний Accord має більше особистого і вантажного простору, ніж Camry, але Toyota отримав вищий попередній рейтинг надійності, а його доступний V6 двигун гарантує більше потужності. 

Toyota Camry чи Mazda6?

Нинішній Mazda6  це один із самих атлетичних представників класу, але Camry мало того, що нічим не поступається в цьому аспекті, так ще й пропонує більше стандартного оснащення. У Toyota більше простору на другому ряду і легша у використанні інформаційно-розважальна система. Сучасний Camry також пропонує V6 двигун, який є потужнішим за обидва силових агрегати Mazda.

Відео тест-драйв Toyota Camry 2020 року

Салон 

Салон Camry вміщує до п’яти людей. Обидва ряди сидінь відзначаються особистим простором і комфортом, хоча високим пасажирам при посадці варто берегти голову. Позаду передбачено два повних набори кріплень дитячого сидіння LATCH. На значних швидкостях всередині відчувається шум, але можна зосередитися на високій якості матеріалів оздоблення. Стандартно сидіння вкриті тканиною. В якості опцій пропонуються шкіряна обшивка, підігрів і електропривод передніх сидінь. Стандартна інформаційно-розважальна система гарантує 7.0-дюймовий сенсорний екран, шість динаміків, Android Auto, Apple CarPlay, Siri Eyes Free, супутникове радіо, точку Wi-Fi, USB порт і Bluetooth. Доступними є 8.0-дюймовий сенсорний екран, два додаткових USB порти, HD радіо та аудіосистема «JBL» на 9 динаміків. Об’єм багажного відділення у базовій версії становить 396 літрів, інші моделі пропонують 425 літрів. 

Технічні характеристики 

У 2020 році зосередилися на 2.5-літровому чотирьохциліндровому двигуні з 206 кінськими силами і 249 Нм. У пару йому дісталася восьмиступінчаста автоматична коробка передач. Привід у Toyota Camry на передні колеса. Витрата пального перебуває на рівні 8.1 л/100км у міському, 5.7 л/100км у заміському і 6.9 л/100км у змішаному циклах. На розсуд покупця представлений ще один 2.5-літровий двигун, але у версії на 209 кінських сил і 252 Нм. Компонується він тією самою коробкою. Витрата пального становить 8.5 л/100км у місті, 6.1 л/100км за його межами і 7.4 л/100км у середньому. Найпотужнішим представником силового переліку став доступний 3.5-літровий V6 двигун на 305 кінських сил і 362 Нм. З ним седан витрачає 10.7 л/100км у міському, 7.4 л/100км у заміському і 9.2 л/100км у змішаному циклах. Окремо представлений Camry Hybrid з 2.5-літровим чотирьохциліндровим двигуном та електричним мотором, разом вони гарантують 218 кінських сил. Витрачає гібридна модель 4.9 л/100км у змішаному циклі. Розгін Toyota Camry у гібридній версії відбувається за 8.4 секунд. Що стосується параметрів ходу, то седан доставляє задоволення від перебування за кермом. На додачу до потужних двигунів він гарантує плавність і стабільність ходу та достатньо спортивне управління.

Безпека 

Моделі 2020 отримали три роки або 57.936 км пробігу базової гарантії та п’ять років або 96.560 км пробігу гарантії на силовий агрегат. Седан отримав п’ять з п’яти зірок від «Національного управління безпекою руху на трасах» США. Автомобіль добре себе показав під час краш-тестів. У базу седану увійшло багато елементів безпеки, включно з камерою заднього виду і набором «Toyota Safety Sense-P». До набору потрапили попередження про виїзд за межі смуги руху, допомога руху по смузі, адаптивний круїз-контроль, попередження про можливе зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, виявлення пішоходів і автоматичне дальнє світло. Доступними стали система камер навколишнього бачення, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, проекційна приладова панель на вітровому склі і заднє автоматичне екстрене гальмування. 

Розміри 

У довжину Camry має майже 488 см. Важить автомобіль від 1.470 до 1.620 кг.

Можливі комплектації 

У 2020 році Camry буде доступний у шести комплектаціях: L, LE, SE, XLE, XSE і TRD. Модель Camry L отримала інформаційно-розважальну систему з 7.0-дюймовим сенсорним екраном, Android Auto, Apple CarPlay, супутниковим радіо, аудіо на 6 динаміків, USB портом, Bluetooth, системою «Siri Eyes Free» і точкою Wi-Fi. У її базу також увійшли адаптивний круїз-контроль, попередження про можливе зіткнення, виявлення пішоходів, автоматичне дальнє світло, попередження про виїзд за межі смуги руху і допомога руху по смузі. Модель LE додає електропривод водійського сидіння і декілька сантиметрів вантажного простору. Опціями для неї стали люк даху, попередження про перехресний рух позаду і моніторинг сліпих зон. Модель SE пропонує штучну шкіру обшивки і автоматичний клімат-контроль. Сенсорний екран на 8.0 дюймів, бездротова зарядка, двозонний автоматичний клімат-контроль, люк даху, моніторинг сліпих зон і попередження про поперечний рух позаду є доступними. Модель SE Nightshade Edition пропонується окремо і вирізняється елементами екстер’єру. Модель XLE гарантує справжню шкіру обшивки, підігрів передніх сидінь, 8.0-дюймовий сенсорний екран, бездротову зарядку, два додаткових USB порти, супутникове радіо, двозонний автоматичний клімат-контроль, моніторинг сліпих зон і попередження про перехресний рух позаду. Це перша модель, якій є доступним V6 двигун. Загальними опціями для неї стали навігація, HD радіо, система камер навколишнього бачення, проекційна приладова панель на вітровому склі, панорамний люк даху і аудіосистема «JBL» на 9 динаміків. Модель XSE вирізняється спортивно налаштованою підвіскою і трьома додатковими кінськими силами двигуна. В разі доповнення моделі V6 двигуном, можна розраховувати на аудіосистему «JBL» з 9 динаміками, проекційну приладову панель та панорамний люк даху. Нова модель Toyota Camry TRD 2020 стандартно постачається з V6 двигуном, спортивними сидіннями, фіксованим заднім сидінням, спортивною стилізацією інтер’єру і екстер’єру та спеціальною системою підвіски. 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Kia Soul 2020
Огляд тест-драйву: Kia Soul 2020
Огляд тест-драйву: Acura NSX 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Acura NSX 2020