Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Velar 2019

19 вересня 2019

Сучасний Land Rover Range Rover Velar 2019 відхилився від традиційного для Land Rover стилю, позиціонуючи плавні, спортивні лінії і зупинившись десь між Evoque і Discovery Sport. Не те щоб компактний, але і не великий, розміри Range Rover Velar відповідають запитам ринку. Він і тут зайняв проміжну позицію, привертаючи увагу широкого спектру покупців, і змагаючись з Jaguar F-Pace, Porsche Macan і Mercedes-Benz GLC. Всередині позашляховик вражає вишуканим інтер’єром, високою якістю матеріалів, співвідношенням деталей і новітнім обладнанням безпеки. Своє творіння Land Rover наділили таким бажаним спортивним духом, але на відміну від більшості конкурентів, Velar здатний заїхати набагато далі.

Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Velar 2019

Вам сподобається 

П’ятимісний Range Rover Velar 2019 гарантує всю розкіш і бажані позашляхові можливості традиційного Land Rover, але у більш вишуканій упаковці з ідентично високими рівнями комфорту і практичності.

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме

Якщо пошукати, то можна знайти позашляховик з неменшим рівнем вишуканості, але за менші гроші, крім того, з вищим рейтингом надійності. Сучасні Audi Q7 і Acura MDX, між тим, пропонують більше простору з трьома рядами.

Нове у 2019 році 

У поточному році Velar отримав Apple CarPlay і Android Auto з пакетом «Smartphone». Новий пакет «Driver Assistance» гарантує автоматичне екстрене гальмування, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду і автоматичне паркування.

Враження від їзди 

Базовий 2.0-літровий турбодвигун не ракета, але відчувається досить жваво, спритно набирає швидкість і має майже такий самий запас крутного моменту, що й доступний V6. Запропонований V6 гарантує хороший запас потужності, але у пару він отримує електричну пневматичну підвіску, яка додає чимало ваги, не забезпечуючи природнього відчуття дороги, особливо у повороті. Між тим, якщо ви хочете виїхати на бездоріжжя, пневматична підвіска стає важливою, Velar набагато здібніший, ніж можна подумати. В інших випадках стандартна підвіска пропонує набагато більше задоволення від їзди. Однією з переваг позашляховика стали дизельні турбодвигуни. Це ідеальне поєднання невимушеної потужності і вражаючої економії. Ті, кому дизель не подобається, можуть спокійно обирати чотирьохциліндрові бензинові версії. Загалом, технічні характеристики Land Rover Range Rover Velar 2019 припадуть до смаку багатьом покупцям. 

Найкращі характеристики 

Інформаційно-розважальний блок InControl Touch Pro Duo виконує багато функцій, особливо класно те, що він розпізнає жести, як планшет.  На ряду з аудіосистемою, Apple CarPlay і Android, система також дозволяє контролювати цифрову приладову панель. Під основним екраном передбачений ще один на десять дюймів для контролю клімату.  

В той час як деякі вишукані позашляховики запевнюють, що здатні заїхати далеко лише з однією системою повного приводу, Velar гарантує продуману систему «Terrain Response 2» для зовсім іншого рівня їзди, пневматичну підвіску для можливості підстроювати кліренс і активний задній диференціал з блокуванням для дійсно складних ситуацій. 

Детально про автомобіль Land Rover Range Rover Velar

Інтер’єр 

Елегантна, проста подача, високоякісні матеріали і найсучасніші системи і функції, все для того, щоб салон Range Rover Velar 2019 був особливим. Коли позашляховик знаходиться у стані спокою, з’являється час для того, щоб роздивитися його інтер’єр. Контрастні темні і світлі відтінки та акценти з матового алюмінію підібрані зі смаком. Шкіряна обшивка стандартна, але якщо покупець надає перевагу іншим матеріалам, передбачений варіант «Kvadrat», у якому поєднується текстиль з штучною замшею. Натисканням на кнопку запалювання активується цифрова приладова панель, яка до того здавалася просто чорним кутком. Центральну позицію займає інформаційно-розважальна система InControl Touch Pro Duo та елементи управління кліматом. 

Відео тест-драйв Land Rover Range Rover Velar 2019 року

Екстер’єр 

Стилізація Velar не така вертикальна як у Range Rover, лінії більш плавні і вигадливі, ніж у Discovery Sport. Це робить позашляховик незвичайним представником сімейства. Унікальні елементи типу ручок дверей, які встановлені у рівень з ними, і з’являються як тільки автомобіль дистанційно відкривають, вражають. Не менше позитивних вражень справляють 20-дюймові колеса R-Dynamic, при бажанні можна отримати 22-дюймові. Чорний дах і D-подібні стійки додають візуального блиску, але відсутність рейок вимагає від тих, кому вантажного об’єму мало, замовити опційний пакет для багажника на даху. 

Базова комплектація 

Усі Velar стандартно постачаються з системою повного приводу і восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Базові моделі отримали 2.0-літровий бензиновий турбодвигун. Крім того, у їх комплектацію входять бічні дзеркала з підігрівом і функцією автоматичного складання, функція відкривання багажника жестом, система розпізнавання поверхонь, система стабілізації причепа, система векторизації крутного моменту, система допомоги при старті на підйомі, система контрольованого спуску з гори, автоматичне екстрене гальмування і система попередження про виїзд за межі смуги руху. Всередині чекають сидіння з 10 режимами налаштування і аудіосистема на 8 динаміків. Їздить базовий Velar на 18-дюймових колесах.

Опційне обладнання 

Проігнорувавши всі моделі і одразу перейшовши до First Edition, можна розраховувати на V6 турбодвигун, пневматичну підвіску, пакет позашляхових можливостей з системою «Terrain Response 2» і динамічним режимом, адаптивний круїз-контроль з інтелектуальним екстреним гальмуванням, допомогу при паркуванні, камеру на 360о, аудіосистему «Meridian» на 1.600 Вт потужності, 20 автоматичних режимів налаштування передніх сидінь і обшивку зі шкіри «Windsor». Гарантується підігрів вітрового скла, доступними стали 22-дюймові колеса.

Під капотом 

Базовим став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 250 кінських сил і 365 НМ. Компонується він восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно повний. Розгін до сотні відбувається за 6.7 секунд. Витрата пального Land Rover Range Rover Velar перебуває на рівні 9.1 л/100км у міському, 6.7 л/100км у заміському і 7.6 л/100км у змішаному циклах. Наступним йде 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 300 кінських сил і 400 Нм. Пару йому і решті двигунів складає та сама коробка передач. Розгін до сотні відбувається за 6.0 секунд. Витрачає позашляховик 7.8 л/100км у змішаному циклі. Більше потужності пропонує 3.0-літровий V6 двигун на 340 кінських сил і 450 Нм. Найпотужнішим серед бензинових став 3.0-літровий V6 двигун на 380 кінських сил і 450 Нм. Сотні автомобіль з ним досягає за 5.7 секунд, витрачаючи 9.4 л/100км у змішаному циклі. Як альтернатива пропонується ряд дизельних двигунів. Перелік починається з 2.0-літрового чотирьохциліндрового турбодвигуна на 180 кінських сил і 430 Нм. До 100 км/год розгін відбувається за 8.9 секунд. Витрата пального становить 6.2 л/100км у місті, 4.9 л/100км за його межами і 5.4 л/100км у середньому. Далі розташувався 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 240 кінських сил і 500 Нм. З ним сотні реально досягти за 7.3 секунд, витрачаючи 5.8 л/100км у змішаному циклі. Є у дизельному переліку і V6 варіанти. Один з них це 3.0-літровий турбодвигун на 275 кінських сил і 625 Нм. З таким силовим агрегатом позашляховику вистачить 7.0 секунд для розгону, витрачатиме він 6.8 л/100км у змішаному циклі. Самим потужним серед дизельних став 3.0-літровий V6 турбодвигун на 300 кінських сил і 700 Нм. Відмітки у 100 км з ним позашляховик досягає за 6.5 секунд, витрачаючи 6.4 л/100км у змішаному циклі. 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: GMC Canyon 2019
Огляд тест-драйву: GMC Canyon 2019
Огляд тест-драйву: Nissan Pathfinder 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Nissan Pathfinder 2019