Огляд тест-драйву: GMC Canyon 2019

18 вересня 2019

Хоча він і має чимало спільного з Chevrolet Colorado, сучасний GMC Canyon гарантує достатню дозу унікального дизайну і високий рівень комфорту, притаманні бренду. На відміну від нового Ford Ranger, двигунів у GMC декілька, включно з дизельним варіантом з хорошим запасом крутного моменту. Американець новіший за Toyota Tacoma і Nissan Frontier, а відтак має більше технологій і сучасніший інтер’єр. Пропонується пікап у Extended Cab і Crew Cab конфігураціях з кузовом на 152 і 183 см.

Огляд тест-драйву: GMC Canyon 2019

Вам сподобається 

Якщо вам не потрібні серйозні буксирувальні або вантажні можливості, а загальна чисельність людей у салоні рідко буває більшою за двох, GMC Canyon 2019 гарно впишеться у ваш стиль життя і гараж.

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Коли мова заходить за їзду по бездоріжжю Chevrolet Colorado ZR2 і Toyota Tacoma TRD Pro виграють. Рейтинг надійності вищий у Tacoma, а Nissan Frontier все ще пропонує механічну коробку передач, до того ж він дешевший за ідентично оснащену модель Canyon.

Нове у 2019 році 

У поточному році інформаційно-розважальна система Canyon стала більш дружньою до користувача з хмарними технологіями. До комплектації GMC Canyon додали HD камеру заднього виду. Бездротова зарядка, сенсори паркування і підігрів керма стали доступними більшій кількості моделей, версії SLE і вище поповнилися шістьма режимами налаштування водійського сидіння.

Враження від їзди 

У Canyon водій сидить високо і не тільки тому, що це пікап. Така позиція є запорукою гарної видимості у всіх напрямках, крім того, сидіння самі по собі вирізняються надійністю підтримки і шириною. Незважаючи на те, що Canyon класифікується як пікап, їздить він як сучасний позашляховик з прямим управлінням, хорошими гальмами і підвіскою, здатною гарантувати плавність ходу на асфальтованих поверхнях і контроль рухів на бездоріжжі. Більшість водіїв базовий чотирьохциліндровий двигун обере, тільки якщо має справу з дуже легкими завданнями. Популярнішим є доступний 3.6-літровий V6. Ті, хто вважає, що їм необхідний більший запас крутного моменту, знайдуть своє з 2.8-літровим дизельним турбодвигуном. Щоправда останній варіант коштує немало. Обравши той же V6 варіант з восьмиступінчастою автоматичною коробкою, водій отримає хороший запас потужності і відмінні показники при наборі швидкості. Також з’явиться можливість буксирувати до 3.175, з дизельним двигуном пікап буксирує до 3.493 кг. Для їзди по бездоріжжю пропонується система повного приводу, роздавальна коробка з понижуючою передачею і задній диференціал з автоматичним блокуванням. 

Найкращі характеристики 

На ряду з доступними системами допомоги водієві типу попередження про зіткнення і попередження про виїзд за межі смуги руху, GMC Canyon 2019 отримав такого собі електронного наставника «Teen Driver». Система дозволяє батькам контролювати стиль водіння дистанційно і встановлювати ліміт швидкості і гучності аудіо. 

У Nissan Frontier, Ford Ranger, Toyota Tacoma і Honda Ridgeline дизельної опції немає, зате вона є у Canyon. 2.8-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун гарантує 181 кінську силу і 470 Нм, дозволяючи буксирувати до 3.493 кг.

Детально про автомобіль GMC Canyon

Інтер’єр 

Салон GMC це вдале поєднання сучасного стилю з традиційною для пікапу практичністю. Широкі сидіння підійдуть будь-якому типу тіла, а більшість функцій розташована у центральній консолі з великими кнопками, на які можна натиснути навіть у рукавицях. Бонусом стане достатня кількість місця для зберігання дрібних речей. Конфігурація Crew Cab вільно вміщує чотирьох дорослих і п’ятьох за потреби. Обшивка може бути вініловою, тканинною чи шкіряною. В якості опції пропонується 8.0-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи. Система, до речі, тішить легкістю використання, наявними Apple CarPlay і Android Auto і пропонує Wi-Fi.

Відео тест-драйв GMC Canyon 2019 року

Екстер’єр 

Бренд називає своє творіння єдиним пікапом середнього розміру преміум рівня. Статус взятий з нічого, тим не менше, Canyon виглядає привабливо. У передній частині виділяється велика решітка радіатора, яка дуже нагадує те, що пропонує більший GMC Sierra. Світлодіодні денні ходові вогні і фари додають класовості, а розширені крила роблять образ більш масивним. Кожен край заднього бампера оснащений підніжкою, яку GMC називає «CornerStep», що полегшує доступ до кузова. Моделі GMC Canyon SLT і Denali отримали хромовані дверні ручки і дзеркала.

Базова комплектація 

Навіть базова модель Canyon має непоганий перелік оснащення, до якого потрапили 7.0-дюймовий сенсорний екран, 6 динаміків аудіосистеми, Apple CarPlay/Android Auto, електропривод вікон і дверних замків, 4 режими налаштування водійського сидіння, камера заднього виду, підніжки «CornerStep» і підсвічування внутрішньої частини кузова. Модель SLE постачається з 8.0-дюймовим сенсорним екраном інформаційно-розважальної системи, круїз-контролем, обігрівачем заднього скла, функцією дистанційного доступу, елементами контролю аудіо на кермі, шістьма режимами налаштування водійського сидіння, протитуманними вогнями, 17-дюймовими колесами і додатковими елементами комфорту. Моделі SLT і Denali вирізняються завдяки наявності автоматичного клімат-контролю, дистанційного старту, підігріву передніх сидінь, з вентиляцією для Denali, та 18-дюймових коліс.

Опційне обладнання 

Перелік опцій у Canyon 2019 року чималий. На додачу до окремих елементів, доступних моделям, передбачено немало пакетів, серед яких «Convenience», «SLE Convenience» і «Driver Alert». Окремими опціями стали аудіосистема «Bose» з 7 динаміками, варіанти коліс і шин, опції, які відповідають за покращення позашляхових можливостей та інше.

Під капотом

Базовим є 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун на 200 кінських сил і 260 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід на передні колеса. Витрата пального GMC перебуває на рівні 10.8 л/100км у міському, 7.7 л/100км у заміському і 9.2 л/100км у змішаному циклах. 3.6-літровий V6 двигун гарантує 308 кінських сили і 373 Нм. У пару отримав восьмиступінчасту автоматичну коробку передач. Витрата пального з приводом на передні колеса становить 13.0 л/100км у місті, 9.0 л/100км за його межами і 11.0 л/100км у середньому. З повним приводом пікап витратить 13.1, 9.4 і 11.2 л/100км відповідно. В якості альтернативи пропонується дизельний 2.8-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 181 кінську силу і 470 Нм. З переднім приводом витрата складає 10.7 л/100км у міському, 7.8 л/100км у заміському і 9.2 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом показники збільшуються до 11.7, 8.4 і 10.0 л/100км відповідно.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: GMC Yukon 2019
Огляд тест-драйву: GMC Yukon 2019
Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Velar 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Velar 2019