Огляд тест-драйву: Nissan Rogue 2018

19 червня 2018

Зручний та економний компактний позашляховик Nissan Rogue - це найкраще продавана модель бренду і один з небагатьох автомобілів сегменту, доступних як гібрид. Маючи три комплектації, nissan rogue змагається з Honda CR-V, Toyota RAV4, Mazda CX-5 і Ford Escape. Усі моделі, включно з гібридом, пропонуються з переднім або повним приводом. Під капотом прихований 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун, пару якому складає варіатор. Такого рівня майстерності при входженні в повороти як у Mazda CX-5 наш Rogue, нажаль, не пропонує, так само, як і не може вгнатися за буксирувальними можливостями Ford Escape, але тішить повсякденної їздою.

Огляд тест-драйву: Nissan Rogue 2018

Вам сподобається

Отримавши привабливу стилізацію зовні і всередині, nissan rogue 2018 сім’ям і шанувальникам подорожей пропонує комфорт, простір і чималий перелік оснащення. А гібрид Rogue є одним із найбільш економних у сегменті. Ціна nissan rogue стала окремою перевагою, зважаючи на її збалансованість.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Декому може не вистачити потужності Rogue, особливо у порівнянні з Honda CR-V, Kia Sportage чи турбоверсією Subaru Forester та Ford Escape. Крім того, позашляховик не має таких хороших цін перепродажу як у Subaru Forester, Honda CR-V, Toyota RAV4 і Kia Sportage.

Нове у 2018 році

У поточному році Nissan додали Apple CarPlay і Android Auto до усіх моделей Roque. Автономна технологія «ProPilot Assist» від Nissan вперше доступна для Rogue. Вона допомагає водієві залишатися в обраному ряду, підключається при пересуванні у трафіку та підтримує безпечну дистанцію до транспортного засобу попереду. Модель SV доповнили функцією відкривання багажника за допомогою руху. Опція третього ряду більше не доступна, усі сучасні Rogue мають виключно два ряди.

Враження від їзди

Козирем Rogue є розмір. Позашляховик достатньо великий, щоб бути просторим всередині, та достатньо компактний, щоб легко паркуватися і маневрувати. Якість їзди відмінна, що додає відчуття розслабленості, яку цінують більшість покупців сегменту. Бонусом став затишок салону, навіть на високих швидкостях турботи світу залишаються за вікном. Видимість і маневреність потішать, хоча Mazda CX-5 принесе більше задоволення. Характеристики nissan rogue припадуть до смаку більшості водіїв. 176 кінських сил гібридної моделі не сильно перевищують показник звичайних представників лінійки, але миттєва відповідь, гарантована батареєю, дасть бажане відчуття продуктивності.

Найкращі характеристики

Завдяки системі «EZ FLEX SEATING SYSTEM» всі сидіння автомобіля, окрім водійського, складаються для збільшення вантажного простору. Переднє сидіння пасажира складається так само як і решта, що дає змогу перевозити довгі предмети.

Бренд оснастив позашляховик самими останніми системами безпеки. Система попередження про сліпі зони і попередження про перехресний рух позаду стандартні для всіх моделей. Топова SL стандартно отримала: систему попередження про виїзд за межі смуги руху, розумну систему «Lane Intervention», автоматичне екстрене гальмування з функцією виявлення пішоходів та інтелектуальний круїз-контроль.

Детально про автомобіль Nissan Rogue

Інтер’єр

Інтер’єр Rogue підтверджує репутацію Nissan у створенні високоякісних і стильних салонів. Поверхні вкриті м’якими матеріалами, а деталі ідеально співвідносяться між собою. Настрою додає ненав’язливе підсвічування. Огорнуте у шкіру кермо з пласким дном і широкими можливостями налаштування, добре лягає у руки. Натхненні NASA передні сидіння «Zero Gravity» вражають комфортом і підтримкою. Простору достатньо як спереду, так і позаду. У негібридних моделях заднє сидіння посувається вперед і назад. Об’єм багажного відділення у звичайних моделях щедрий, у гібрида трохи менше, хоча є можливість скласти заднє сидіння.

Екстер’єр

На ринку, сповненому позашляховиків, Nissan Rogue виділяється молодіжною подачею і динамічною стилізацією. Решітка радіатора у стилі «V-motion», виразні фари і задні вогні «бумеранги» додають сучасності без відчуття насиченості. Діаметр коліс може сягати 19 дюймів, до того ж, Nissan пропонує функцію відкривання багажника рухом. Стандартна для SL і опційна для SV функція полягає у тому, що двері багажного відділення реагують на легкий удар ногою під заднім бампером.

Базова комплектація

На покупця базової моделі чекають декілька несподіванок, зокрема: аудіосистема з Bluetooth і USB, 5.0-дюймовий кольоровий дисплей, камера заднього виду, сидіння «EZ-Flex» та гнучка система зберігання «Divide-n-Hide». До бази усіх моделей увійшли система попередження про сліпі зони і попередження про перехресний рух позаду. Модель SV потішить: автоматичним налаштуванням водійського сидіння, аудіосистемою на 6 динаміків, підігрівом передніх сидінь і бічних дзеркал, двозонним клімат-контролем, тонованим склом та рейлінгами даху. З Rogue SL ви зможете насолодитися: шкіряними сидіннями, аудіосистемою «Bose», інформаційно-розважальною системою NissanConnect з 7.0-дюймовим сенсорним екраном, монітором «Around View», підігрівом рульового колеса та функцією активації багажника рухом.

Опційне обладнання

Пакет «Sound Touring» додасть: панорамний люк, навігацію і монітор кругового огляду до комплектації моделі S. Пакет «SL Premium Package» подбає про наявність панорамного люку з електроприводом та світлодіодних фар серед оснащення моделі SV. Пакет «SL Platinum» містить: 19-дюймові диски з алюмінієвого сплаву, електронне паркувальне гальмо, нову автономну систему від Nissan «ProPilot» та розумний круїз-контроль. Пакет «SL Platinum Reserve» вразить стьобаною шкірою. А пакет «Midnight Edition» подбає про такі візуальні додатки, як чорні колеса.

Під капотом

За потужність позашляховика відповідає 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун на 170 кінських сил і 237 Нм. Пару йому складає варіатор. З приводом на передні колеса витрата пального становить 9.0 л/100км у міському і 7.1 л/100км у заміському циклах. З повним приводом показники змінюються на 9.4 і 7.4 л/100км відповідно. Потужність гібридній моделі постачає 2.0-літровий чотирьохциліндровий двигун та електромотор, які разом спромоглися на 176 кінських сил і 195 Нм. Компонуються вони так само варіатором. Витрата пального з переднім приводом перебуває на рівні 7.1 л/100км у місті та 6.7 л/100км за його межами. З повним приводом маємо 7.6 та 6.9 л/100км відповідно.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Volvo V90 2018
Огляд тест-драйву: Volvo V90 2018
Огляд тест-драйву: GMC Acadia 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: GMC Acadia 2018