Огляд тест-драйву: Toyota 4Runner 2020

7 лютого 2020

Сучасний Toyota 4Runner 2020 це непоганий позашляховик середнього розміру. На жаль, його двигуну не вистачає потужності, крім того, у пару дісталася застаріла коробка передач. На поганих дорогах він їздить не надто м’яко. Салон загалом приємний, але вишуканості він позбавлений. Аспект, в якому 4Runner виділяється позитивно, це позашляхові можливості, особливо у версії TRD. Похвалити цей Toyota варто за містке багажне відділення і зручні, просторі сидіння. На 2020 рік Toyota вдосконалили інформаційно-розважальну систему, додавши Apple CarPlay, Amazon Alexa і Android Auto.

Огляд тест-драйву: Toyota 4Runner 2020

Нове у 2020 році 

  • Стандартним став набір «Toyota Safety Sense-P»
  • У базу всіх моделей увійшли 8.0-дюймовий сенсорний екран з Apple CarPlay, Android Auto і Amazon Alexa

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Перш за все, придбати 4Runner варто тим, хто мріє про масивний, рамний позашляховик з більш, ніж хорошими позашляховими можливостями. Між тим, не надто вишукана манера ходу по певним ділянкам дороги не дозволяє рекомендувати його абсолютно всім. Хоча автомобіль отримав один із самих великих переліків систем допомоги водію та інформаційних функцій, він має помітну стартову ціну. Як годиться, у класі представлено декілька вартих уваги альтернатив. Так, Jeep Grand Cherokee впорається з примхами бездоріжжя не гірше, ніж 4Runner, пропонуючи більш вишуканий салон, краще рульове управління і додаткові опції двигунів. Сучасний Toyota Highlander гарантує кращий салон з можливістю розміщення до восьми людей.

Нове чи б/у авто? 

Поточне покоління 4Runner з’явилося майже десять років тому, між тим, деякі зміни на 2020 рік допомагають йому більш-менш відповідати вимогам часу. Усі 4Runners 2020 будуть постачатися з набором «Safety Sense-P», до якого увійшли попередження про можливе зіткнення, виявлення пішоходів, фронтальне автоматичне екстрене гальмування, попередження про виїзд за межі смуги руху, адаптивний круїз-контроль і автоматичне дальнє світло. До цього єдиними елементами допомоги водію були камера заднього виду і сенсори паркування. Новинкою також став 8.0-дюймовий сенсорний екран з Android Auto, Apple CarPlay і Amazon Alexa. Попередня інформаційно-розважальна система обмежувалася 6.1-дюймовим екраном і не мала згаданих додатків сполучення телефону. Єдине, що не змінилося, це двигуни, а точніше двигун Toyota 4Runner. Якщо будь-яка із зазначених змін важлива для вас, доведеться обирати з нових 4Runner, якщо можете уявити життя без них, з’являється можливість зекономити. 

Порівняння з іншими авто/комплектаціями 

Toyota 4Runner чи Jeep Grand Cherokee?

Як Jeep Grand Cherokee, так і 4Runner вирізняються більш, ніж хорошими позашляховими можливостями, але Jeep обходить представника Toyota. Сучасний Grand Cherokee гарантує комфортну їзду на більшості поверхонь і чималий силовий перелік. Салон у Jeep приємний і високоякісний. Натомість 4Runner пропонує більше стандартних систем допомоги водію, місткіше багажне відділення і доступний третій ряд сидінь. 

Toyota 4Runner чи Toyota Highlander?

По більшості аспектів Toyota Highlander випереджає 4Runner. Салон Highlander стандартно оснащений трьома рядами сидінь, в той час як для 4Runner це опція. Що правда, самі останні сидіння тісні у обох автомобілях. Обидва Toyota гарантують ідентичні інформаційно-розважальні системи, функції допомоги водію і об’єм багажника. У Highlander більш плавна манера ходу, кращий салон і збалансованіше управління. 

Салон 

Стандартно салон вміщує п’ятьох людей. Помітні розміри Toyota 4Runner позитивно відобразилися на внутрішньому просторі. Будь-яку модель можна доповнити третім рядом, в результаті чого з’являється ще два сидіння. Традиційно, останній ряд відзначається незначним об’ємом, тому його варто залишити дітям. З водійського сидіння відкривається прекрасний вид на дорогу. Передні сидіння гарантують високий рівень комфорту і надійну підтримку. Другий ряд теж дуже зручний, до того ж є можливість його відхилити в разі потреби. Стандартно усі сидіння обшиті тканиною. Штучна або справжня шкіра, підігрів і вентиляція передніх сидінь та чотири режими налаштування сидіння переднього пасажира стали доступними. На другому ряду передбачено два повних набори кріплень дитячого крісла LATCH. Інтер’єр 4Runner не змінювався майже десять років, тому виглядає відповідно. Більшість поверхонь вкрита не надто приємним пластиком, а загальна стилізація, м’яко кажучи, не викликає захвату. Аспектом, в якому цей Toyota може виділитися з позитивної сторони, стала місткість багажника. Позаду другого сидіння передбачено 1330 літрів, склавши його, можна розраховувати на 2548 літрів. Моделі наступного року виділятимуться за рахунок більшого сенсорного екрану з Android Auto і Apple CarPlay. Для налаштування гучності аудіо і клімат-контролю є великі і зручні кнопки. Дотягнутися до будь-якого елементу з водійського сидіння дуже просто. Також у базу 4Runner потрапили стерео на 8 динаміків, HD і супутникове радіо і функція розпізнавання голосу. В якості опцій доступні навігаційна система, люк даху, аудіосистема «JBL» на 15 динаміків і двозонний автоматичний клімат-контроль. 

Відео тест-драйв Toyota 4Runner 2020 року

Технічні характеристики 

Єдиним для позашляховика є 4.0-літровий V6 двигун на 270 кінських сил і 377 Нм. У пару йому дісталася далеко не сучасна п’ятиступінчаста автоматична коробка передач. Привід стандартно на задні колеса. Розгін до сотні відбувається за 7.5 секунд. Витрата пального Toyota 4Runner перебуває на рівні 13.8 л/100км у міському, 10.2 л/100км у заміському і 12.4 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом час розгону до сотні не змінюється. Витрата пального теж майже не змінюється. Масивний 4Runner це досить старомодний, рамний позашляховик. Управління у нього відповідно як у великого, громіздкого автомобіля. У поворотах помітний крен корпусу. На поганому дорожньому покритті варто готуватися до нестабільної їзди. Водію потрібно постійно тримати його під контролем. Зовсім інша картина, коли 4Runner виїжджає на бездоріжжя. Спеціально розроблені моделі TRD стандартно отримали тимчасовий привід на всі колеса, задній диференціал з блокуванням, систему допомоги при їзді по бездоріжжю і систему «Multi-Terrain Select». Найдорожча модель лінійки 4Runner TRD Pro додає 2.5-дюймові амортизатори «Fox», TRD ресори, передню захисну пластину і багажник на даху. Технічні характеристики цього Toyota 4Runner потішать багатьох шанувальників пригод. 

Безпека 

Моделі 2020 мають три роки або 57.963 км пробігу базової гарантії та п’ять років або 96.560 км пробігу гарантії на силовий агрегат. Позашляховик отримав чотири з п’яти зірок від «Національного управління безпекою руху на трасах» США. У базу усіх 4Runner 2020 увійшов набір «Toyota Safety Sense-P» з попередженням про можливе зіткнення, виявленням пішоходів, фронтальним автоматичним екстреним гальмуванням, попередженням про виїзд за межі смуги руху, адаптивним круїз-контролем і автоматичним дальнім світлом. Також стандартною є камера заднього виду. Передні і задні сенсори паркування стали опціями. 

Розміри 

У довжину позашляховик має 457.2 см. Вага становить від 1.995 до 2.179 кг.

Можливі комплектації 

У наступному році 4Runner буде доступним у семи комплектаціях: SR5, SR5 Premium, TRD Off-Road, TRD Off-Road Premium, TRD Pro, Limited і Nightshade Special Edition. За потужність усіх моделей відповідає єдиний 4.0-літровий V6 двигун і п’ятиступінчаста автоматична коробка передач. Базова модель SR5 пропонує привід на задні колеса, повний привід доступний як опція,  тканинну обшивку, вісім режимів налаштування водійського сидіння, шкіряне кермо і розетку. Інформаційно-розважальна система включає 8.0-дюймовий сенсорний екран, Apple CarPlay, Android Auto, Amazon Alexa, стерео на 8 динаміків, HD і супутникове радіо, Bluetooth, USB порт, функцію розпізнавання голосу і навігацію. Елементами допомоги водію стали камера заднього виду, попередження про можливе зіткнення, виявлення пішоходів, фронтальне автоматичне екстрене гальмування, попередження про виїзд за межі смуги руху, адаптивний круїз-контроль та автоматичне дальнє світло. Модель SR5 Premium додає обшивку зі штучної шкіри, підігрів передніх сидінь, 4 режими налаштування сидіння переднього пасажира, інтегровану навігацію, автоматичне затемнення дзеркала заднього виді та універсальний відкривач гаражних дверей. Їй також доступний повний привід. Спеціально розроблена модель 4Runner TRD Off-Road більшість елементів оснащення має такий самий як у базової версії, додаючи від себе систему повного приводу, диференціал з блокуванням, систему «Multi-Terrain Select» і систему допомоги при їзді по бездоріжжю. Модель 4Runner Limited отримала справжню шкіру обшивки, вентиляцію передніх сидінь, аудіосистему «JBL» на 15 динаміків, передні і задні сенсори паркування, спортивну підвіску і двозонний автоматичний клімат-контроль. Окремо доступний повний привід. Модель Nightshade Special Edition була створена на основі Limited, тому відрізняється від неї здебільшого стилістичними елементами інтер’єру і екстер’єру. Верхню позицію у лінійці займає модель TRD Pro. Особливостями її комплектації стали елементи типу 2.5-дюймових амортизаторів «Fox», TRD ресор, передньої захисної пластини і багажника на даху.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLC-Class 2020
Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLC-Class 2020
Огляд тест-драйву: Chevrolet Sonic 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Sonic 2020