Огляд тест-драйву: Toyota 4Runner 2019

13 червня 2019

Навіть на фоні зростаючої популярності позашляховиків, Toyota 4Runner 2019 виглядає інакше. В основі лежить не легковий автомобіль, а рамна конструкція, що автоматично відносить його до «старої школи». Але у світі існує чимало дуже вартісних речей з історією. Нинішній 4Runner доводить свою придатність і витривалість, коли мова заходить за не дуже звичайні умови. Можливо, варто згадати про Ford Explorer чи Nissan Pathfinder. Між тим, це лише назви в порівнянні з істинним прагненням 4Runner до пригод бездоріжжя. Перевагою автомобіля стала і надійність, властива Toyota. На жаль, незважаючи на прийнятні манери ходу по асфальтованому покриттю, вік позашляховика не дозволяє запропонувати сучасні технології допомоги і захисту.

Огляд тест-драйву: Toyota 4Runner 2019

Вам сподобається

Якщо ви полюбляєте чи у вас є необхідність регулярно залишати межі міста і вибиратися на биті шляхи бездоріжжя, 4Runner ваш варіант. На додачі пропонується третій ряд сидінь, що збільшує кількість посадочних місць до семи.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви шукаєте комфортний і просторий автомобіль з повним приводом і найсучаснішими технологіями, 4Runner не перший, про кого варто згадувати. Між тим, Honda Pilot і GMC Acadia варті уваги. Більш серйозно налаштовані водії можуть поглянути в сторону Jeep Wrangler Unlimited.

Нове у 2019 році

Зміни для Toyota 4Runner п’ятого покоління зосереджені на моделі TRD Pro, яка отримала навігаційну систему, аудіосистему «JBL» і переглянуту підвіску у свою базу.

Враження від їзди

Посередня якість їзди нічим особливим не злякає при пересуванні по асфальту і потішить бажаною долею пом’якшення при їзді по поганим поверхням. Між тим, варто зважати на помітний крен корпусу. Якщо враховувати рамну конструкцію, то отримуємо манеру їзди і управління, скоріше, як у вантажівки, ніж у легкового автомобіля. Як би там не було, але стандартний V6 двигун на 270 кінських сил просто неймовірний агрегат з необхідним запасом потужності. Щоправда, рівень витрати пального залишає бажати кращого. Вага і лише п’ять передач автоматичної коробки впливають на ситуацію. Сфера, де 4Runner може виділитися, це бездоріжжя. Подякувати варто відносно вузькому корпусу і 22.8 см дорожнього просвіту.

Найкращі характеристики

Вікно дверей багажного відділення дозволяє завантажити речі, не відкриваючи весь багажник. А якщо задня видимість ускладнена через бруд чи пил на цьому вікні, у водія є можливість автоматично опустити його і побачити все необхідне.

Найсерйознішим варіантом в умовах бездоріжжя є модель TRD Pro, яка отримала шини «Nitto Terra Grappler» та додатковий захист дна кузова.

Детально про автомобіль Toyota 4Runner

Інтер’єр

Розміщення елементів салону 4Runner 2019 просте, але зрозуміле. Кнопки і перемикачі великі і легкі у використанні. У центральній консолі передбачена опційна розетка. Передні сидіння з електроприводом зручні і надійно підтримують корпус, що добре під час тривалих подорожей. Сидіння другого ряду посуваються і складаються у співвідношенні 40/20/40, що є бонусом для збільшення вантажного простору. Склавши їх повністю можна розраховувати на 2548 літрів вантажного простору. Моделі SR5 і Limited пропонують третій ряд сидінь, але придатні вони хіба що для дітей, або на крайній випадок для короткочасного перебування дорослих.

Відео тест-драйв Toyota 4Runner 2019 року

Екстер’єр

Серед усіх моделей 4Runner наймасивніше виглядає TRD Pro з повітрозабірником капоту, захисними пластинами, великими шинами і піднятою підвіскою. Усі Toyota стандартно мають багажник на даху. Загальний дизайн можна описати як коробкоподібний з трохи розширеними крилами. Передні звіси відносно короткі, що добре для їзди по бездоріжжю.

Базова комплектація

Комплектації Toyota 4Runner отримали назви SR5/SR5 Premium, Limited і TRD Off-Road/Off-Road Premium/Pro. Базова модель SR5 отримала систему «Entune Audio Plus», навігаційний додаток, систему «Siri Eyes Free», Bluetooth та водійське сидіння з вісьмома режимами налаштування. Моделі TRD додають систему повного приводу, стійку до води, тканинну обшивку сидінь, задній диференціал з блокуванням і систему вибору режиму руху з допомогою при їзді по бездоріжжю. Модель TRD Pro отримала аудіосистему «JBL» на 15 динаміків, навігацію і підвіску «Fox». Моделі Limited можуть похвалитися 20-дюймовими колесами з легкого сплаву, двозонним клімат контролем, шкіряною обшивкою сидінь, підігрівом і вентиляцією передніх крісел, люком даху і підвіскою «X-REAS».

Опційне обладнання

Система повного приводу опційна для SR5 і Limited, але стандартна для TRD моделей. Іншими опціями стали третій ряд і система кінетичної стабілізації підвіски. 2019 модельний рік потішить потенційних покупів новий колір «Voodoo Blue» для версій TRD.

Під капотом

За потужність моделей 2019 відповідає 4.0-літровий V6 двигун на 270 кінських сил і 377 НМ. Компонується він п’ятиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно на задні колеса. Розгін до сотні відбувається за 7.5 секунд. Витрата Toyota 4Runner становить 13.8 л/100км у міському, 10.2 л/100км у заміському та 12.4 л/100км у змішаному циклах. З доступним повним приводом розгін відбувається той самий час. Витрата пального зростає до 13.8 л/100км у місті, 10.7 л/100км за його межами і 12.4 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota Sienna 2019
Огляд тест-драйву: Toyota Sienna 2019
Огляд тест-драйву: Jaguar F-Type 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Jaguar F-Type 2019