Огляд тест-драйву: Toyota Corolla 2018

17 жовтня 2018

Сучасний Toyota Corolla можливо не самий швидкий або технологічний компактний седан, але він має гарне співвідношення ціна-оснащення та тішить комфортом. За відносно не високу ціну Toyota Corolla 2018 року пропонує просторий салон, привабливу стилізацію та вражаючий базовий перелік, до якого потрапили адаптивний круїз-контроль, система перед аварійного попередження та автоматичне дальнє світло. Широкий модельний ряд пропонує щось для кожного покупця. Хоча стандартний двигун навряд чи вразить, як, скажімо, турбодвигуни Honda Civic або VW Golf. Крім того, динаміка у седана і близько не така, як у Mazda3 і Chevrolet Cruze. А фанати технологічних новинок не зрадіють, дізнавшись про відсутність Apple CarPlay і Android Auto.

Огляд тест-драйву: Toyota Corolla 2018

Вам сподобається

Седан Toyota Corolla 2018 чудово підходить на роль першого автомобіля. Між тим, навіть водії зі стажем відмітять чудове співвідношення ціни і якості Toyota Corolla. Починаючи збалансованою ціною, продовжуючи хорошим рівнем економії пального і закінчуючи значним переліком стандартного оснащення, Corolla знає, як вдовольнити покупця.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви не можете жити без технологій на кшталт Apple CarPlay чи Android Auto, Corolla не ваш варіант. А ті, хто налаштовані виключно на спортивну динаміку, не зрадіють параметрам ходу седану від Toyota. Фанатам хетчбеків варто поглянути в сторону Corolla iM.

Нове у 2018 році

Поточний рік не відзначився значними змінами для Corolla. Припинено виробництво версії  «50th Anniversary».

Враження від їзди

Якщо не брати до уваги шибайголів, то більшості людей Toyota Corolla сподобається. Їзда м’яка без непотрібної незграбності, управління пропонує хороший зворотній зв'язок. Сильною стороною седану стала видимість, так само як комфорт передніх сидінь. З Mazda3 чи Honda Civic в плані продуктивності Corolla зрівнятися не може, але модель SE потішить більш атлетичними манерами завдяки спортивній підвісці та шестиступінчатій механічній коробці передач. Базовий чотирьохциліндровий двигун пропонує 99 кінських сил. Він не вразить потужністю або здатністю витримувати навантаження. Між тим, позитивних вражень додає варіатор, який витискає з двигуна максимум. При повністю відкритій дросельній заслінці шуму буде чимало, але салон Toyota Corolla 2018 все одно залишається затишним.

Найкращі характеристики

Жоден інший компактний седан не пропонує таких засобів безпеки як Toyota Corolla. Набір «Safety Sense-P» включає систему перед аварійного попередження, адаптивний круїз-контроль, систему виявлення пішоходів, систему попередження про виїзд за межі смуги руху та автоматичне дальнє світло. Набір є стандартним для усіх моделей.

Як для компактного автомобіля початкового рівня, Toyota Corolla 2018 пропонує вкрай непоганий інтер’єр. Елегантний дизайн приладової панелі, використання м’яких, приємних на дотик матеріалів та якісний пластик додають затишку.

Детально про автомобіль Toyota Corolla

Інтер’єр

Салон Toyota Corolla, можливо, не пропонує такої харизми, але він затишний, зручний і продуманий. Нинішній дизайн приладової панелі пропонує круглі вентиляційні отвори, простий у використанні інтерфейс клімат-контролю, покращену інформаційно-розважальну систему, приємні елементи управління та багатофункціональний дисплей. Передні сидіння тішать комфортом і підтримкою, а задні сидіння виявилися на диво просторими. Об’єм багажного відділення теж не розчаровує з можливістю скласти спинки задніх сидінь.

Відео тест-драйв Toyota Corolla 2018 року

Екстер’єр

Седан пропонується у двох дизайнах екстер’єру, що відображає нову лінійку. Моделі L, LE, XLE і LE Eco отримали іншу стилізацію передньої і задньої частин у порівнянні з більш спортивними SE і XSE. Хоча є і спільні елементи. У базу увійшли світлодіодні головні фари. Базова модель SE також отримала вертикальні вентиляційні отвори передньої частини, світлодіодні протитуманні вогні та червоні задні фари.

Базова комплектація

Окрім вже зазначених систем безпеки набору «Safety Sense-P» у базу моделі Corolla L потрапили світлодіодні фари, камера заднього виду, кондиціонер, круїз-контроль, кермо, яке налаштовується по куту і вильоту, та елементи управління на кермі. Присутні USB порт та 6.1-дюймовий сенсорний екран з мультимедійним вузлом «Entune». Водійське сидіння з 6 механічними режимами управління та решта крісел обшиті цупкою тканиною.

Опційне обладнання

Моделі LE отримали автоматичний клімат-контроль, багатофункціональний дисплей між приладами і краще оздоблення салону. Моделі XLE і XSE можуть похвалитися обшивкою зі штучної шкіри, 8 автоматичними режимами налаштування водійського сидіння, кращими приладами, кнопковим запалюванням та функцією доступу без ключа. При бажанні отримати спортивний седан, модель SE можна доповнити шестиступінчастою механічною коробкою передач. Моделі XLE, XSE і SE потішать 7.0-дюймовим екраном інформаційно-розважальної системи, який можна доповнити навігацією.

Під капотом

Найменшим став 1.3-літровий чотирьохциліндровий двигун на 99 кінських сил і 128 Нм. Компонується він шестиступінчастою механічною коробкою передач. Привід на передні колеса. Розгін відбувається за 12.6 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 7.3 л/100км у міському, 4.9 л/100км у заміському та 5.8 л/100км у змішаному циклах. Наступним йде 1.6-літровий чотирьохциліндровий двигун на 122 кінських сили і 154 Нм. Зі стандартною шестиступінчастою механічною коробкою розгін відбувається за 10.5 секунд, витрата пального сягає 6.6 л/100км у змішаному циклі. З варіатором седан розганяється за 11.1 секунд, витрачаючи 6.3 л/100км у змішаному циклі. Доступний і 1.4-літровий чотирьохциліндровий дизельний двигун на 90 кінських сил і 205 Нм. З шестиступінчастою механічною коробкою він розжене седан за 12.5 секунд, споживаючи 4.0 л/100км у змішаному циклі. В разі доповнення варіатором показник розгону зміниться на 14.7 секунд, а витрати пального на 4.1 л/100км у змішаному циклі.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Bentley Mulsanne 2018
Огляд тест-драйву: Bentley Mulsanne 2018
Огляд тест-драйву: Ford Connect Transit 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Ford Connect Transit 2018