Огляд тест-драйву: Toyota Yaris 2020

6 квітня 2020

Toyota Yaris - це недорогий малолітражний автомобіль, який поєднує в собі все, що необхідно для експлуатації в місті: просторий багажник, необхідний набір функцій безпеки і економну витрату палива.

Огляд тест-драйву: Toyota Yaris 2020

Нове в 2020 році

  • Стала доступна модель у кузові хетчбек
  • Підтримка сервісів Apple CarPlay і Android Auto

Кому варто купити?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Toyota Yaris - хороший варіант для водіння в межах міста. Цей автомобіль доступний у кузовах седан і хетчбек. Модель має швидке рульове управління і м'яку підвіску, що також забезпечує комфортну їзду за межами міста.

Нове або б/в авто?

Нинішнє покоління Toyota Yaris дебютувало в 2016 році. На рік пізніше автомобіль оснастили системою попередження при лобовому зіткненні, тому не радимо вибирати більш старі моделі.

У 2020 році седан Yaris отримав варіатор, який раніше був доступний для попереднього покоління авто в кузові ліфтбек, а також стандартні Apple CarPlay і Android Auto. Ви можете заощадити і придбати аналогічну модель в кузові седан 2016-2019 років випуску.

Toyota Yaris або Toyota Corolla?

Toyota Corolla і Тойота Яріс відносяться до класу компактних автомобілів і пропонують два види кузова. Варто відзначити, що моделі мало чим між собою відрізняються. Вони мають економну витрату палива, схожі технічні функції і інтер'єр. Однак базова Toyota Corolla обладнана адаптивним круїз-контролем, системою утримання смуги руху і автоматичними фарами дальнього світла. До того ж стартова ціна Yaris трохи нижча, ніж вартість Corolla.

Toyota Yaris або Nissan Versa?

Nissan Versa пропонує більше стандартних систем безпеки, ніж Тойота Яріс, включаючи адаптивний круїз-контроль і контроль сліпих зон. Якщо ці функції вам важливі, вибирайте Versa, проте ця модель доступна тільки в кузові седан.

Салон

Toyota Yaris вміщує п'ять чоловік. У стандартну комплектацію входить тканинна оббивка і регульовані вручну передні сидіння. У салоні Yaris використаний пластик, але також є софт-тач покриття.

Вантажний відсік седана Yaris складає 370 літрів. Багажник хетчбека трохи більше - 425 літрів, але якщо скласти задні сидіння, можна значно збільшити його.

Yaris оснащений 7-дюймовим сенсорним екраном, Apple CarPlay, Android Auto, двома портами USB, Bluetooth, стереосистемою з шістьма динаміками, HD-радіо і супутниковим радіо. Також доступні навігаційна система і автоматичний клімат-контроль.

Сенсорний екран інформаційно-розважальної системи зручно розташований на приладовій панелі. Структура меню та елементи управління зрозумілі і прості.

Відео тест-драйв Toyota Yaris 2020 року

Технічні характеристики

Toyota Yaris обладнана 1,5-літровим чотирициліндровим двигуном потужністю 106 кінських сил. Механічна коробка передач з шістьма швидкостями і передній привід є стандартними. Також доступна автоматична коробка передач з шістьма швидкостями.

Цей двигун відмінно підходить для пересування по місту, але не забезпечує достатню потужність для їзди по швидкісних трасах. Автоматична шестиступінчаста трансмісія забезпечує швидке, але плавне перемикання передач.

Базова Toyota Yaris витрачає 7.8 л в місті і 6 л на шосе з механічною коробкою передач.

Yaris володіє найбільшою спортивною динамікою в своєму сегменті. Розміри автомобіля дозволяють паркуватися і маневрувати в місті без особливих проблем. Однак підвіска Yaris не призначена для їзди по бездоріжжю.

Безпека

Базова Тойота Яріс поставляється з камерою заднього виду і системою безпеки, яка включає попередження при лобовому зіткненні і автоматичне екстрене гальмування.

Розміри і вага

Довжина хетчбека Toyota Yaris становить 3,96 м, а седана Yaris - 4,26 м. Споряджена маса Yaris коливається від 1080 до 1125 кг.

Можливі комплектації

Toyota Yaris 2020 року випускається в кузовах седан і хетчбек і поставляється в трьох комплектаціях: L, LE і XLE. Якщо у вас обмежений бюджет, кращим вибором буде базова модель Yaris L Sedan. Ця варіація доступна з автоматичною або механічною коробкою передач.

Якщо ви готові трохи більше витратитися на покупку авто, вибирайте хетчбек Yaris LE. Вантажний відсік цієї моделі здається невеликим, але він здатний вміщати досить об'ємні вантажі.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mazda CX-5 2020
Огляд тест-драйву: Mazda CX-5 2020
Огляд тест-драйву: MINI Clubman 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: MINI Clubman 2020