Які в ЄС ввели вимоги для продажу авто?

5 лютого 2020

Кілька років тому Європейська комісія затвердила список систем безпеки, якими виробники повинні укомплектовувати автомобілі для продажу на європейському ринку.

З наступного року всі нові автомобілі повинні мати 11 електронних систем. Список обов'язкових систем включає камеру заднього виду, функцію оцінки стану водія, а також системи утримання в смузі і автономного екстреного гальмування.

До того ж планується обладнати всі нові моделі інтелектуальним обмежувачем швидкості. Ця опція буде працювати спільно з системою розпізнавання дорожніх знаків і зможе автоматично встановлювати допустиму швидкість руху, аналізуючи дорожні обмежувачі.

Крім усього перерахованого вище обов'язковими функціями в європейських автомобілях стануть системи збору і зберігання телекомунікаційних даних, "алкогольний замок", покращені ремені безпеки і численні опції для захисту пішоходів.

Фахівці впевнені, що впровадження додаткових систем безпеки за 10 років дозволить зберегти 7,3 тисяч людських життів і уникнути 38,9 тисяч тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості в результаті ДТП. Нововведення передбачені проектом Vision Zero, мета якого - зменшити кількість аварій з летальним результатом до 2050 року.

Попередня стаття Американці створили праворульний Chevrolet
Наступна стаття Заробіток компанії Porsche на кожному автомобілі
Популярні новини