Заробіток компанії Porsche на кожному автомобілі

6 лютого 2020

Ні для кого не секрет, що вартість спортивних автомобілів часом просто вражає. Абсолютно очевидно, що виробники цих машин добре заробляють на продажі кожного примірника. Поговоримо про невеликого німецького автовиробника - Porsche.

Провідна аналітична компанія Bloomberg опублікувала дані заробітку німецького автовиробника за 2016 рік: прибуток склав 17 250 доларів на кожному автомобілі! Що, до речі, на 9% більше у порівнянні з заробітком Porsche за 2015 рік.

Компанія Porsche входить у материнську компанію Volkswagen Automotive Group. Цей німецький виробник у 2016 році продав 238 тисяч автомобілів, що становить невелику частка продажів компанії Volkswagen. У минулому році клієнти всього отримали 10,3 мільйона новеньких автомобілів. Це, до речі, справжній рекорд, враховуючи наслідки дізельгейта.
Операційний прибуток Porsche у 2016 році склав 4,1 мільярда доларів, що на 14% більше в порівнянні з попереднім роком.

Також Bloomberg повідомили, що такі компанії, як Mercedes-Benz і BMW заробляють приблизно 5 тисяч доларів на кожному авто. Це обумовлено тим, що ці концерни випускають багато комерційних машин і бюджетні легковики.

Як же Porsche вдається заробляти в три рази більше таких концернів-гігантів, як Mercedes-Benz і BMW? Вся справа у стартовій ціні, додаткових системах і опціях.
Наприклад, базовий автомобіль у модельному ряді концерну - Porsche Macan займає 40% всіх продажів. Очевидно, він не призначений для регулярної їзди по місту по своїх справах. Клієнти платять за репутацію бренду, і вони не схильні економити на додаткових послугах! А всі спеціальні опції німецькі автовиробники оцінюють дуже і дуже дорого.

Таким чином, виходить, що вартість кросовера Porsche Macan починається з 48 550 доларів у США, але якщо цю модель обладнати додатковими функціями, то ціна дуже швидко зросте в кілька разів.
Porsche Macan автомобіль фото

Теги:
Porsche
Попередня стаття Справжня інновація - автомобіль для захисту від коронавірусу
Справжня інновація - автомобіль для захисту від коронавірусу
9 автомобілів з найекономічнішою витратою бензину
Наступна стаття 9 автомобілів з найекономічнішою витратою бензину

Популярні новини