Огляд тест-драйву: Acura RDX 2021

31 грудня 2020

Acura RDX 2021 року - розкішний компактний позашляховик. Автомобіль відрізняється “живим” і спортивним управлінням, довгим списком стандартних функцій і високоякісним стильним салоном. 

Нове в 2021 році 

З'явилася лімітована версія PMC Edition. 

Кому варто купити? 

Вам варто купити Акура РДХ 2021, якщо шукаєте спортивний позашляховик з просторим розкішним салоном. 

Нове або б/у авто? 

Acura не зробила ніяких серйозних змін в характеристиках RDX 2021 року. 

Дивіться також каталоги:

У лінійці з'явилася нова версія PMC Edition. Acura побудує всього 360 штук авто в такій комплектації. 

Позашляховик був повністю перероблений для 2019 модельного року, тому ви можете придбати б/у авто. 

Acura RDX або Q5 Audi

Audi Q5 займає топові позиції серед розкішних компактних позашляховиків. Модель Ауді відома своєю керованістю і маневреністю, одним з найрозкішніших інтер'єрів в класі. Q5 має високі рейтинги безпеки, а доступний 349-сильний двигун V6 з виводить потужність на новий рівень.

Хоча Acura не пропонує доступну модернізацію силового агрегату, вона не поступається цій Audi. RDX отримала привабливий салон і більш спортивну керованість, ніж Q5. Ви не помилитеся з будь-яким з цих позашляховиків, але якщо дозволяє бюджет - вибирайте Audi.

Acura RDX або Mercedes-Benz GLC

Mercedes-Benz GLC має один з найрозкішніших і комфортабельних салонів в сегменті. Позашляховик Mercedes-Benz продовжує отримувати кращі оцінки в краш-тестах. Мерседес пропонує кілька потужних двигунів і безліч функцій активної безпеки. GLC має кращий прогнозований рейтинг надійності, ніж RDX, і доступний в кузові купе. Проте, GLC - один з найдорожчих позашляховиків в своєму класі, і його керованість, хоча і зручна, нічим не вражає. 

Тим часом, RDX пропонує спортивну керованість і більше вантажного простору. Вибір між цими двома розкішними позашляховиками зводиться до того, що ви цінуєте більше: розкішний комфорт або спортивні характеристики.

Салон

RDX вміщує до п'яти чоловік на двох рядах. Сидіння в салоні зручні, в обох рядах досить місця. Регульовані передні спортивні крісла входять в стандартну комплектацію і дозволяють пасажирам знайти найзручніше положення. Товсті стійки даху ускладнюють огляд для водія.

Оббивка з синтетичної шкіри входить в стандартну комплектацію. Доступні високоякісне шкіряне оздоблення, передні сидіння з підігрівом і вентиляцією, а також задні сидіння з підігрівом.

Дизайнери створили для Acura RDX вишуканий і зручний салон. В інтер'єрі використані тільки м'які якісні матеріали. Салон отримав багато елементів дизайну від спортивної моделі NSX. 

Acura RDX пропонує об'єм вантажного простору вище середнього для цього класу: 835 літрів з піднятими задніми сидіннями і максимум 1667 літрів зі складеними задніми сидіннями. Крім того, в кожній комплектації RDX передбачено відділення для зберігання речей під підлогою багажника. 

RDX поставляється з новим інтерфейсом True Touchpad від Acura з 10,2-дюймовим дисплеєм. Контролер цієї інформаційно-розважальної системи являє собою сенсорну панель, схожу на ноутбук, розташовану під перемикачем передач з кнопковим управлінням. Є також кілька кнопок клімат-контролю, розташованих навколо дисплея, але деякі водії вважають їх занадто маленькими. Багато конкурентів пропонують більш зручні системи з сенсорними екранами.

Відео тест-драйв Acura RDX 2021 року

Технічні характеристики 

RDX стандартно поставляється з рядним чотирициліндровим двигуном потужністю 272 кінських сили з турбонаддувом. Автомобілю потрібно 6,3 секунди, щоб розігнатися до 100 км/год з місця. На відміну від багатьох конкурентів, ця Acura не пропонує інших варіантів силового агрегату. 

Двигун Acura RDX працює в парі з 10-ступінчастою автоматичною коробкою передач з плавним перемиканням передач.

Передній привід є стандартним, але ви можете вибрати повний привід (Acura називає його SH-AWD) для збільшення тяги і більш спортивної динаміки.

Acura отримала середні оцінки економії палива для свого класу. У базовій конфігурації RDX витрачає 10.7 л/100 км в місті і 8.4 л/100 км на шосе. Вибір повного приводу збільшує показник до 11.2 л/100 км в місті і 8.7 л/100 км на шосе. 

Передній привід і АКПП Акура РДХ забезпечують захоплююче і точне управління. Навіть на високих швидкостях крен кузова на поворотах мінімальний, а стандартна система підвіски з легкістю поглинає нерівності дороги. Всі моделі поставляються з інтегрованою динамічною системою Acura, яка дозволяє водієві змінювати режими руху.

Включення доступної системи повного приводу Acura Super Handling (SH-AWD) надає ще більш спортивний характер і без того спортивній RDX. Для поліпшення динаміки підвіски також доступна модернізована система адаптивних амортизаторів.

Безпека

Acura RDX 2021 року має загальний рейтинг безпеки п'ять з п'яти зірок. Позашляховик отримав п'ять зірок в бічному краш-тесті і чотири зірки в оцінках лобового зіткнення і перекидання.

Стандартні розширені функції безпеки:

Доступні розширені функції безпеки:

Розміри і вага 

Ррозміри Акура РДХ 2021: довжина 4,74 м, висота 1,66 м, ширина 1,89 м. Споряджена маса автомобіля коливається від 1715 до 1845 кг. 

Можливі комплектації 

Acura RDX 2021 року випускається тільки в одній комплектації. Всі версії Акура РДХ мають однакові технічні характеристики: 272-сильний 2,0-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом, 10-ступінчаста автоматична коробка передач і передній привід. Повний привід (SH-AWD) доступний за додаткову плату. 

Замість кількох комплектацій Acura пропонує отримати додаткові функції RDX через пакети Technology, A-Spec і Advance.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota Camry 2021
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Nissan Sentra 2021
Популярні новини