Огляд тест-драйву: Audi A5 2021

15 березня 2021

Нова Audi A5 2021 - приголомшлива машина. Модель випускається в трьох варіантах кузова. Її двигуни ніколи не страждають від нестачі потужності, а для любителів гострих відчуттів є дві високопродуктивні версії. A5 демонструє економну витрату палива і плавні поїздки нерівним покриттям.

Усередині Audi A5 ви знайдете елегантний салон з просторими зручними сидіннями та актуальними технологіями. У моделях купе і кабріолет трохи не вистачає місця в багажнику, але у версії Sportback достатньо місця для вантажу.

Нове в 2021 році 

Кому варто купити? 

Деякі інші моделі можуть зрівнятися з рівнем якості А5, і мало які з них забезпечують універсальність трьох різних стилів кузова. Якщо ви вирішили купити автомобіль такого класу, Audi A5 повинна бути першою в списку на тест-драйв. Незважаючи на те, що Ауді А5 коштує трохи дорожче, ніж більшість розкішних компактних автомобілів - це все одно розумний вибір. 

Нове або б/у авто? 

Дивіться також каталоги:

Є кілька цікавих оновлень для Audi A5 2021 року, які торкнулися технічних характеристик. Автомобіль отримав новий базовий двигун: 2,0-літровий чотирициліндровий з турбонаддувом потужністю 201 к.с. Чотирициліндровий силовий агрегат з турбонаддувом, який входив в стандартну комплектацію A5 2020 року, тепер модернізований і розвиває на 13 к.с. більше (тепер у нього 261 к.с. в порівнянні з 248). Крім того, список стандартних функцій поповнили попередження про виїзд з смуги руху і Apple CarPlay. 

Audi A5 або Mercedes-Benz C-Class

Mercedes-Benz C-Class хороший розкішний компактний седан. Це один з небагатьох суперників, які можуть відповідати внутрішньому виконанню А5. Обидва автомобілі доступні в різних варіантах кузова і мають потужні двигуни. Зручніша інформаційно-розважальна система Audi і чудовий прогнозований рейтинг надійності дозволяють їй перевершити Mercedes в цьому порівнянні.

Audi A5 або Audi A4

Audi A4 має багато спільного з його рідним “братом”. У цих автомобілів преміальний інтер'єр і аналогічні списки функцій. Audi випускає A4 тільки в кузові седан, а A5 - в кузовах ліфтбек, купе і кабріолет. У A5 також потужніші двигуни, ніж у A4. З іншого боку, A4 коштує дешевше, ніж A5. Це складний вибір між двома відмінними автомобілями. 

Салон

У версії Sportback A5 вміщує п'ять чоловік. У варіантах купе і кабріолет розміститися тільки четверо людей. Передні сидіння зручні, водієві легко знайти комфортну посадку. На задніх кріслах не так багато місця для голови і ніг, як в першому ряду. Незважаючи на висоту стелі, дорослі без проблем можуть їздити ззаду, навіть в моделях купе. Проте Sportback - кращий вибір, якщо вам потрібно регулярно перевозити задніх пасажирів.

У Audi A5 2021 один з кращих салонів в класі. Дизайнери створили сучасний, стильний інтер'єр і оформили його першокласними матеріалами.

Всі моделі A5 добре оснащені предметами розкоші, такими як передні сидіння з електроприводом, шкіряна обшивка, панорамний дах, внутрішнє освітлення і трьохзонний автоматичний клімат-контроль. 

Похила задня лінія даху спортбек приховує двері багажного відділення з електроприводом і великий вантажний відсік. Цей варіант кузова практичніший, ніж купе і кабріолет А5 або навіть седан Audi A4. 

Audi A5 Sportback пропонує багажник об'ємом 600 літрів за задніми сидіннями і 990 при складених задніх сидіннях. В кузові купе ви знайдете всього 300 літрів простору для вантажу, в кабріолеті - 260 літрів. 

Audi A5 2021 року в усіх комплектаціях оснащені інформаційно-розважальною системою MMI. MMI Audi - одна з найприємніших у використанні мультимедіа серед преміальних брендів. Вона стане ще кращою завдяки додатковому 12,3-дюймовому цифровому дисплею Virtual Cockpit. 

Всі моделі оснащені 10,1-дюймовим сенсорним інформаційно-розважальним екраном. Ним також можна керувати за допомогою коліщатка, встановленого на консолі між водієм і пасажиром на передньому сидінні. 

Інтерфейс Audi MMI простий у використанні і зручний в дорозі. Інтеграція Apple CarPlay/Android Auto - стандартна. Навігація не є обов'язковою і включає в себе доступ до набору функцій підключення до Інтернету і автомобіля під назвою Audi Connect Prime і Audi Connect Plus.

Відео тест-драйв Audi A5 2021 року

Технічні характеристики 

Базовий двигун Audi A5 - новий для 2021 року і досить потужний для повсякденних поїздок. Стандартний мотор минулого року - 248-сильний чотирициліндровий з турбонаддувом - в цьому модельному році отримав ще 13 кінських сил. Тепер він здатний впоратися практично з будь-якою дорожньою ситуацією, з кращим прискоренням і більшою потужністю, ніж у базового двигуна.

Audi S5 оснащена шестициліндровим двигуном з турбонаддувом потужністю 349 л. с., а RS 5 має 444-сильний двоциліндровий V6. Це високопродуктивні моделі в лінійці, і вони забезпечують найбільш вражаючі характеристики. У них блискавичне прискорення і достатньо потужності на високих швидкостях.

Розгін Audi A5 Sportback з базовим двигуном потужністю 201 к.с. до 100 км/год займає 6.4 секунди. З 261-сильним цей показник знижується до 5.4 секунди (5.3 секунди для купе і 5.6 секунди для кабріолета). 

Audi S5 Sportback може розігнатися до 100 км/год за 4,5 секунди (4,4 для купе і 4,7 для кабріолета). Високопродуктивний Audi RS 5 набирає сотню на спідометрі всього за 3,8 секунди (3,7 секунди для купе, кабріолета RS 5 не існує).

Максимальна швидкість для цих моделей обмежена електронікою, вона становить 210 км/ч для A5 і 250 км/год для S5 і RS 5.

Audi A5 після рестайлінгу лінійки силових агрегатів демонструє відмінні показники витрати палива. З новим базовим двигуном авто витрачає 9.4 л/100 км в місті і 6.9 л/100 км на шосе. При оснащенні 261-сильним турбованим чотирициліндровим двигуном, A5 потрібно 9.8 л/100 км в місті і 7.6 л/100 км на шосе. Шестициліндровий двигун на 349 к не так економний: місто 11.8 л/100 км, траса 8.4 л/100 км. Твін-турбо V6 отримує гірші показники витрати палива - 13.1/9.4 л/100 км в місті і за містом відповідно.  

Як і слід очікувати від розкішного автомобіля, підвіска A5 з легкістю поглинає нерівності дороги. Модель також добре керується і зберігає стійкість на на поворотах. Audi A5 - не спортивний автомобіль, але за кермом ви, безумовно, отримаєте задоволення.

Всі версії Audi A5, S5 і RS 5 оснащені повним приводом. Це типово для більшості автомобілів Ауді.

Безпека

Отримавши хороші оцінки як від Національної адміністрації безпеки дорожнього руху, так і від Страхового інституту дорожньої безпеки, A5 Sportback, є надійним вибором для тих, хто піклується про безпеку. Audi пропонує широкий спектр функцій допомоги водієві,але деякі з них доступні тільки в більш дорогих комплектаціях Преміум Плюс і Престиж. 

Розміри і вага 

A5 має довжину від 4.69 до 4.75 м. У повному спорядженні автомобіль важить від 1 650 до 1 895 кг. 

Можливі комплектації 

Audi A5 2021 року випускається в трьох типах кузова: купе, кабріолет і чотиридверний Sportback. Кожен з них представлений трьома варіантами потужності: A5, S5 і RS 5. Виключення: кабріолет RS 5 не існує. Моделі A5 і S5 також мають три рівні оформлення салону: Преміум, Преміум Плюс і Престиж. Кожен автомобіль в стандартній комплектації оснащується системою повного приводу Audi Quattro.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mazda 6 2021
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Honda Civic 2021
Популярні новини