Огляд тест-драйву: Chevrolet Spark 2021

27 серпня 2021

Chevrolet Spark 2021 - міська малолітражка. Цей компактний автомобіль відразу викликає прихильність до себе. Невеликі розміри і легка маневреність роблять його придатним для поїздок містом, хоча на високих швидкостях він може здатися недостатньо потужним. Цей Chevy також оснащений безліччю стандартних технологій.

Однак передні сидіння не дуже зручні, а другий ряд малий навіть для малолітражки. Хоча Chevrolet Spark є хетчбеком, у нього не такий великий багажник.

Нове в 2021 році 

Шевроле Спарк не отримав серйозних оновлень в 2021 році.

Кому варто купити?

Якщо вам потрібен автомобіль, який без проблем переміщується в міському середовищі, вписується в обмежений простір і обмежений бюджет, придивіться до Spark. Маленьке, легке і зручне для парковки авто Шевроле Спарк ідеально відповідає всім вимогам. 

Нове або б/у авто?

Дивіться також каталоги:

Істотних відмінностей між Spark 2020 і 2021 року немає. Chevrolet Spark поточного покоління дебютував в 2019 році і на автобазарі точно знайдуться варті уваги б/у авто.

Chevrolet Spark або Nissan Versa

Nissan Versa був повністю перероблений в 2020 році, і це один з небагатьох нових автомобілів, який коштує менше $ 15 000. Так, він обійдеться дорожче, ніж Spark, але, ймовірно, це кращий вибір для більшості покупців. Versa - п'ятимісний седан, а Spark - чотиримісний хетчбек. У Nissan більше місця в другому ряду, приємніший інтер'єр і довший список стандартних технологій безпеки. У нього також більше місця в багажнику, ніж у Spark. Жодна з машин не має особливо вражаючих показників розгону або керованості, але й того, й іншого цілком достатньо для поїздок містом.

Chevrolet Spark або Kia Rio

Kia Rio - привабливий малолітражний автомобіль, який пропонує приємну поїздку та збалансоване управління. У нього потужніший двигун і менша витрата палива, ніж у Spark. У стилі кузова хетчбек (ви також можете купити версію седан) у Rio є більший вантажний відсік. Ріо - кращий вибір, хоча і коштує дорожче, ніж Спарк.

Салон

Хоча більшість хетчбеків і невеликих седанів розраховані на п'ять осіб, Spark реалістичний в своїх амбіціях і вміщує чотири людини. Це означає, що задні пасажири відчувають себе максимально комфортно, хоча високі люди будуть відчувати в салоні легку клаустрофобію, незалежно від того, де вони сидять. Невеликий діапазон регулювань сидіння в Spark ускладнює пошук зручної посадки водія і пасажирів.

Салон невеликого Chevy - це суміш твердого пластику та текстилю. Саме це і варто очікувати від малолітражки початкового рівня. Незважаючи на дешеві матеріали, інтер'єр виглядає добре, тому що дизайн свіжий і сучасний.

Якщо у вашому гаражі є Spark, ваші друзі навряд чи попросять вас допомогти їм переїхати. Добре це чи погано - вирішувати вам, але об'єм вантажного відсіку в 315 л мінімальний за будь-якими стандартами. Проте цього достатньо для сумок з покупками. Якщо вам все-таки доведеться допомагати з переїздом, задні сидіння складуться в пропорції 60/40, щоб звільнити простір в 770 л.

У центрі приладової панелі Шевроле Спарк розташований семидюймовий сенсорний інформаційно-розважальний дисплей. Також є яскрава і корисна комбінація приладів, яка врівноважує центральний спідометр з тахометром з боків та дисплеї з інформацією для водія. 

Інформаційно-розважальна система Chevrolet Infotainment 3 встановлена на всіх моделях авто Chevrolet Spark. Мультимедіа може похвалитися функціями Android Auto і Apple CarPlay, а також потокової передачею звуку по Bluetooth та точкою доступу Wi-Fi 4G LTE. Топова комплектація додатково покращена супутниковим радіо SiriusXM, але базова модель обходиться без нього. Тим не менш, ви отримуєте пару USB-портів і звукову систему з чотирма динаміками. 

Відео тест-драйв Chevrolet Spark 2021 року

Технічні характеристики

Chevrolet Spark - один з небагатьох нових автомобілів, які ви можете купити з потужністю менше 100 кінських сил: у Spark 98 "конячок". Скромний 1.4-літровий чотирициліндровий двигун розганяє Spark до 100 км/год за 10.8 секунд. Стандартна п'ятиступінчаста механічна коробка передач добре поєднується з мотором. Chevrolet Spark пропонує і інший варіант - безступінчатий автомат (CVT). 

Chevy Spark з механічною коробкою передач демонструє витрату палива близько 7 л/100 км. Однак бензобак Шевроле Спарк крихітний та вміщує всього 34 літри бензину. 

Недолік потужності Chevy Spark компенсується малою вагою і короткою колісною базою. Рульове управління на низьких швидкостях добре зважене, з на диво високим рівнем зворотного зв'язку, що робить хетчбек ідеальним для парковки. Гальма легко регулювати, а гальмівне зусилля адекватно вазі автомобіля. 

А як щодо ходових якостей? Підвіска зручна та досить податлива, але оскільки це маленька машина з крихітними шинами, нерівності в можуть вибити її з колії. В цілому Шевроле Спарк досить зручний, плавний і маневрений для міста. 

Безпека

Хетчбек Шевроле Спарк не призначений для ризику на високих швидкостях, найбезпечніше він відчуває себе місті. 

IIHS провів два краш-тесту Chevrolet Spark, присвоївши йому найвищу оцінку «Добре» як в тесті з помірним перекриттям спереду, так і в бічному тесті.

Хоча в Шевроле Спарк трохи не вистачає функцій безпеки, він може похвалитися набором з десяти аербегів. Всі моделі оснащені камерою заднього виду та системою контролю тиску в шинах. Топова версія 2LT може похвалитися задніми датчиками паркування.

Розміри і вага 

Як і варто було очікувати, Spark не займає багато місця. Його довжина складає всього 3.64 м, а ширина - 1.6 м зі складеними дзеркалами. Споряджена маса варіюється в залежності від комплектації: базова версія з МКПП важить всього 1019 кг, топова з АКПП - 1049 кг. З такими габаритами паркуватися дуже просто.

Можливі комплектації 

Шевроле Спарк 2021 року випускається в чотирьох комплектаціях: LS, 1LT, ACTIV і 2LT. Технічні характеристики Chevrolet Spark стандартні для всіх версій: 98-сильний двигун, п’ятишвидкістна механіка, привід на передні колеса. Коробка-автомат доступна в кожній моделі в якості опції.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Volvo XC40 2021
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota Avalon 2021
Популярні новини