Огляд тест-драйву: Volvo XC40 2021

26 серпня 2021

Volvo XC40 2021 року - це стильний позашляховик, який поєднує в собі крутий скандинавський стиль та широкий спектр варіантів двигунів, серед яких м'який гібрид, плагін-гібрид і навіть повністю електричні моделі.

Купити новий автомобіль Вольво СХ40 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Хоча XC40 - найменший кросовер Вольво. Але, на відміну від таких альтернатив, як BMW X1 або Audi Q3, він не схожий на зменшену версію великих моделей цієї лінійки. У ХС40 свій власний стиль, однак це не означає, що у нього відсутні деякі з найпривабливіших аспектів модельного ряду Volvo.

Хоча ергономіка переднього сидіння та інтерфейс сенсорного екрану можуть бути проблемою для деяких людей, в цілому XC40 серйозно претендує на лідерство в своєму сегменті.

Нове в 2021 році

  • шкіряна обшивка, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух ззаду, задні датчики паркування та адаптивні фари тепер входять в стандартну комплектацію;
  • задні сидіння з підігрівом на замовлення;
  • дебют повністю електричної моделі XC40 Recharge.

Кому варто купити? 

Volvo XC40 - один з новітніх компактних позашляховиків класу люкс на ринку. Він продовжує традицію Volvo по додаванню великої кількості технологій безпеки в стандартний пакет. Субкомпактний позашляховик Volvo XC40 успадкував сімейний зовнішній вигляд бренду та вмістив багато чарівності в невеликому корпусі. Вас вразить комфортна поїздка, просторий салон і відмінна опціональна аудіосистема. 

Вам слід купити Volvo XC40, якщо ви шукаєте невеликий люксовий кросовер, який забезпечує хорошу віддачу від витрачених коштів. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нове або б/у авто?

У 2021 році Volvo подарувала XC40 чимало любові. Нова стандартна обшивка виконана з високоякісної шкіри, додані два додаткових порту USB на задніх сидіннях. Зовнішнє обладнання тепер включає адаптивні світлодіодні фари і дзеркала з автоматичним затемненням, а стандартний набір функцій безпеки був посилений додаванням моніторингу сліпих зон, попередженням про перехресний русх ззаду та задніми паркувальними датчиками. Проте AM-радіо і обігрів двірників були виключені з базової пропозиції, а задні сидіння з підігрівом доступні в якості опції.

Великою новиною на 2021 рік є додавання в лінійку повністю електричного варіанту Recharge. Електромобіль зможе проїхати 335 км з повною зарядкою. Він також поставляється в стандартній комплектації з новою інформаційно-розважальною системою на базі Google Automotive Services, а трансмісія P8 працює виключно з повнопривідною системою. Нова модель Вольво ХС40 пропонує автономну технологію, яка автоматично запускає двигун при визначенні на сидінні ваги водія.

Volvo XC40 або BMW X1

Сильні сторони BMW X1 - маневреність і місткість багажника. І Х1, і ХС40 мають хорошу якість інтер'єру, задовільну потужність двигуна і зручні сидіння. За Volvo ви заплатите менше, але отримаєте довший список стандартних функцій, серед яких шкіряні сидіння і Android Auto. Зате у BMW зручніша інформаційно-розважальна система і кращий прогнозований рейтинг надійності. Обидва позашляховика - хороший вибір, але BMW трохи кращий.

Volvo XC40 або Q3 Audi

Audi Q3 - ще один безумовний лідер в класі. Так, XC40 трохи просторіший в другому ряду, має менший розхід палива і може похвалитися швидшим прискоренням, ніж Q3. Але все ж Audi - трохи кращий автомобіль. Q3 пропонує один з найкрасивіших салонів в класі, просту інформаційно-розважальну систему з сенсорним екраном, спортивну керованість і комфортну поїздку. Такі переваги, як стандартний повний привід, додають привабливості Audi Q3.

Салон

Найменший кросовер Volvo вміщує п'ять чоловік. Сидіння зручні, оглядовість гарна з усіх боків, дверні отвори широкі та дозволяють легко входити і виходити з машини.

Ви не знайдете Volvo з неякісним салоном. Навіть найменший автомобіль у лінійці позашляховиків щедро оздоблений, з шкіряною оббивкою в стандартній комплектації. 

Багажник XC40 здається невеликим, якщо судити з цифр, 585 л. Проте він зручний, продуманий і повний інтелектуальних функцій зберігання: задні сидіння з поділом на 60/40, наскрізний і складаний піднос, який служить тримачем для продуктів. У салоні є безліч місць для зберігання речей, в тому числі розумний знімний кошик для сміття. Дверні кишені на підкладці з тканини не дають предметам деренчати.

Кросовер Вольво ХС40 виглядає високотехнологічним і сучасним завдяки вертикально орієнтованій інформаційно-розважальній системі з сенсорним екраном в стилі планшета. На жаль, ви виявите в інтерфейсі незручні елементи управління і заплутане меню. Більшість функцій, включно з налаштуваннями клімату, регулюються за допомогою сенсорного екрану, тому фізичних кнопок і ручок на центральній консолі мало. Крім того, іноді система може повільно реагувати на вхідні дані.

Відео тест-драйв Volvo XC40 2021 року

Технічні характеристики

Для XC40 доступні два чотирициліндрових двигуна з турбонаддувом. Один видає 187 кінських сил, а інший - 248 кінських сил. Обидва працюють чудово.

Навіть з базовою трансмісією XC40 жвавий і комфортний на швидкостях траси. Але якщо ви сильно натиснете на педаль акселератора, почуєте гучне неприємне гудіння мотора.

Опціональний двигун робить компактний позашляховик надзвичайно "живим". У такій комплектації Вольво ХС40 стартує з місця до 100 км/год за 6.2 секунд. У стандартне оснащення входить восьмиступінчаста автоматична коробка передач. Базовий двигун поставляється тільки з переднім приводом, а доступний двигун - тільки з повним приводом (AWD).

Volvo XC40 демонструє середня витрата палива люксових субкомпактних позашляховиків. Авто з базовою трансмісією витрачають в середньому 8.4 л/100 км, з опціональною - 9.0 л/100 км. 

Абсолютно нова модель XC40 Recharge має запас ходу в 335 км при повній зарядці. Її витрата дорівнює еквіваленту 3.0 л/100 км.

XC40 управляється впевнено, але не особливо спортивно. Нахил кузова в поворотах контролюється, але зворотний зв'язок рульового управління залишає бажати кращого. Якість поїздки в основному радує комфортом. 

Безпека

Кросовер отримав 5/5 зірок за загальну безпеку від NHTSA. Традиційно автомобілі шведського бренду одні з найбезпечніших на дорозі, навіть без додавання опцій. Але додаткові функції, такі як моніторинг сліпих зон, сприяють цьому ще більше. ХС40 також доступний з удосконаленою системою круїз-контролю, яка утримує вас на безпечній відстані від транспортного засобу, що їде попереду, автоматично утримує вас в смузі руху і навіть працює в режимі "старт-стоп".

Розміри і вага

Габарити Volvo XC40 стандартні для класу: довжина - 4.4 м, ширина - 2 м, висота - 1.65 м. Volvo XC40 має кліренс 210 мм. Споряджена маса кросовера коливається від 1645 до 1740 кг.

Можливі комплектації

Вольво ХС40 2021 року 2021 року випускається в трьох комплектаціях: Momentum, R-Design і Inscription.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW 3 Series 2021
Купити новий автомобіль БМВ 3 серії 2021 року на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Шевроле Спарк 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Spark 2021