Огляд тест-драйву: Toyota Avalon 2021

28 серпня 2021

Toyota Avalon 2021 - великий сімейний автомобіль. Це флагманський седан Toyota і найкраще поєднання характеристик та розкоші, яке може запропонувати японский вибробник.

Купити новий автомобіль Тойота Авалон 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Загляньте в салон Toyota Avalon 2021 і ви знайдете першокласні матеріали та багато місця для комфортної поїздки дорослих. Крім того, цей великий седан оснащений безліччю стандартних технологій безпеки і зручною інформаційно-розважальною системою. Його двигун V6 сповнений енергії та демонструє одну з найекономніших витрат палива в своєму сегменті. Крім того, ця Toyota - один з небагатьох автомобілів в своєму класі, що пропонують повний привід. Однак моделі AWD доступні тільки з чотирициліндровим двигуном.

Toyota також виробляє Avalon Hybrid 2021, який вимагає окремого огляду.

Нове в 2021 році

  • Android Auto і додатковий порт USB тепер в стандартній комплектації;
  • доступився повний привід в парі з чотирициліндровим двигуном;
  • версія XSE Nightshade Edition.

Кому варто купити?

Вам слід подумати про покупку Toyota Avalon, якщо шукаєте великий сімейний автомобіль на кожен день, але вам не подобаються кросовери. Avalon оснащений всіма необхідними зручностями та обладнанням безпеки, щоб стати ідеальним сімейним седаном для повсякденних поїздок. Асортимент комплектацій Toyota Avalon з різними технічними характеристиками дозволяє підібрати авто з оптимальними для вас параметрами. 

Нове або б/у авто?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

У 2021 році Toyota реалізує кілька значущих покращень в модельному ряду Avalon. Найважливішим з них є варіант 2.5-літрового чотирициліндрового двигуна з повним приводом для комплектацій XLE та Limited. Бренд також нарешті вирішив додати функцію Android Auto в стандартне оснащення. Сучасні порти зарядки USB також були встановлені в кожній комплектації.

Крім того, Toyota представляє версію XSE Nightshade Edition з чорними акцентами зовні. Нова Тойота Авалон однозначно заслуговує на вашу увагу. 

Toyota Avalon або Toyota Camry

Toyota Camry - автомобіль середнього розміру. І Camry, і Avalon стандартно поставляються з великою кількістю передових функцій безпеки, і обидва мають зручні інформаційно-розважальні системи. Camry комплектується чотирициліндровим двигуном і доступний з V6, в той час як Avalon стандартно оснащений з V6 або чотирициліндровим двигуном. Вибір між цими двома автомобілями зводиться до ціни та пасажирському простору. Зупиніться на Avalon, якщо вам потрібно максимум місця на задньому сидінні. Якщо ви можете обійтися без додаткового пасажирського простору, подумайте про вибір більш доступної Camry.

Toyota Avalon або Kia Cadenza

Kia Cadenza - приголомшливий великий автомобіль. І у седана Кіа, і у седана Тойота просторі висококласні салони та пристойні багажники. Проте Cadenza поставляється з довгим списком стандартних функцій безпеки і великим сенсорним екраном. Зате Avalon витрачає менше палива, швидше прискорюється та пропонує повний привід. Вибір буде залежати від особистих уподобань.

Салон

Авалон - п'ятимісний салон. Обидва ряди пропонують досить простору, і ні в кого з пасажирів не буде жодних претензій навіть у тривалих поїздках. Avalon - це великий автомобіль, тому його широкі двері і просторий салон роблять посадку та вихід простими.

Кожна версія Toyota Avalon має унікальний дизайн інтер'єру. Сидіння в комплектації XLE оббиті матеріалом SofTex, який доступний в кольорах Harvest Beige, Black або Graphite. XSE та Touring доповнюють салон оригінальними алюмінієвими елементами. У TRD використовуються ті ж матеріали оздоблення. Але, як найспортивніша із запропонованих версій, вона отримала шкіряне кермо та перемикач передач преміум-класу з тисненим червоним логотипом та контрастним декоративним швом, а також червоний значок TRD, тканинні вставки і ремені. Тим, хто віддає перевагу шкіряному салону, доведеться вибрати Limited, яка представлена в трьох кольорах: Graphite, Cognac або Black. Це також єдина версія інтер'єру з акцентами з натурального дерева.

У класі повнорозмірних седанів Avalon вражає своєю практичністю, пропонуючи місткий багажник об'ємом 455 л.

Стандартний інформаційно-розважальний інтерфейс Avalon простий у використанні. Система поставляється з сенсорним екраном та фізичним управлінням. Android Auto, раніше недоступний в Avalon, тепер доданий в список стандартного оснащення.

Відео тест-драйв Toyota Avalon 2021 року

Технічні характеристики

В стандартну комплектацію Toyota Avalon входить 301-сильний двигун V6 та передній привід. Моделі XLE та Limited можуть безкоштовно оснащуватися 205-сильним чотирициліндровим мотором і повним приводом. Комплектації з двигуном V6 потужніші та швидше розганяються, але повнопривідні версії забезпечують краще зчеплення з дорогою. Кожна модель оснащена восьмиступеневою коробкою-автомат.

Розгін стандартної Тойота Авалон до 100 км/год займає 7.7 с. 

Витрата палива седана, оснащеного 2,5-літровим чотирициліндровим двигуном, восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач та системою повного приводу, дійсно вражає економністю - 8.4 л/100 км.

Avalon володіє спокійною керованістю і забезпечує плавну поїздку по будь-якій дорозі. Доступна модель TRD з поліпшеними характеристиками з більш жорсткою підвіскою і меншим дорожнім просвітом, але все одно вона більше націлена на комфорт, ніж на спортивність. 

Безпека

NHTSA оцінила безпеку автомобіля Avalon 2021 року на 5/5. Седан отримав 5/5 в бічному краш-тесті і 4/5 в лобовому зіткненні та випробуваннях на перекидання.

Розміри і вага

Avalon - флагманський седан Toyota, і він входить в класифікацію повнорозмірних автомобілів за своїми значним розміром. Довжина кузова становить 4.97 м, з яких 2.87 м становить колісна база. Ширина авто дорівнює 1.85 м. Важить Тойота Авалон 2021 новому кузові від 1619 кг до 1 685 кг.

Можливі комплектації

Ви можете купити Тойота Авалон в 2021 в комплектації XLE, Limited, Touring, XSE Night Shade або TRD.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Spark 2021
Купити новий автомобіль Шевроле Спарк 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Лексус РЦ 2021 року на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lexus RC 2021