Огляд тест-драйву: Chrysler 300 2022

6 грудня 2021

Новий Chrysler 300 2022 року - це повнорозмірний седан класу преміум. Автомобіль практично не втратив своєї актуальності навіть після років успіху на ринку. Він пропонує відчуття олдскульного седана, яке освіжає в епоху одержимості позашляховиками. Тут є багато місця для всіх пасажирів, просторий багажник для речей та інформаційно-розважальний інтерфейс, який все ще здається конкурентоспроможним, незважаючи на вік. 

Однак, як тільки ви приберете з рівняння фактор “крутизни”, 300 почне відставати від конкурентів. Йому дуже не вистачає стандартних функцій безпеки та економної витрати палива. До того ж, це не найманевреніший великий седан. Чи варто придбати новий Крайслер 300? Наш огляд допоможе прийняти рішення!

Нове у 2022 році

Chrysler 300 не отримав серйозних оновлень у 2022 році. 

Кому варто купити? 

Крайслер 300 - це машина, яка справляє враження. Незвичний дизайн кузова, потужність та габарити виділяють седан на українських вулицях. Особливо в потоці кросоверів та позашляховиків. Жоден із великих седанів на ринку не пропонує стиль Bentley для покупців з обмеженим бюджетом. 

Вам імпонує "характер" Chrysler 300? Потрібна машина, яка виглядає дорожче, ніж коштує, і ви готові миритися з витратою палива? Тоді вибір очевидний.

Дивіться також каталоги:

Нове чи б/у авто? 

У 2022 році модель Chrysler 300 залишиться без будь-яких помітних змін. Виробник прибирає з палітри три кольори кузова та залишає лише дві колірні схеми салону. Якщо ви налаштовані на придбання Крайслера 300, перегляньте пропозиції автобазару. Ви заощадите пристойну суму. Крім того, на авторинку знайдете Chrysler 300 у кузові універсал, який вже не випускають. 

Chrysler 300 або Dodge Charger

Обидва авто є потужними великими седанами за досить низькою стартовою ціною. Тим не менш, їх поєднують недоліки: нестача стандартних технологій допомоги водієві, ненажерливі двигуни та деякі сумнівні матеріали інтер'єру. Chrysler, безперечно, більше орієнтований на розкіш, а Чарджер – на швидкість з доступним двигуном 700-сильним V8. У обох машин є зручна інформаційно-розважальна система та багажники, які майже ідентичні за розміром, тому жоден з них не може перевершити іншого з погляду практичності. Зрештою, головна різниця полягає у зовнішньому вигляді та “характері”. Вибирайте ту модель, до якої лежить душа. 

Chrysler 300 або Rolls-Royce Phantom

Якщо дивитися на відстані, буде складно відрізнити Chrysler 300 від Rolls-Royce Phantom. 300 - це один із тих автомобілів, який виглядає дорожче, ніж є насправді, але незалежно від того, скільки хромових прикрас ви додасте, він не може зрівнятися з величчю Rolls-Royce Phantom. З іншого боку, цього і не повинно бути, оскільки Phantom коштує від $ 450 000 доларів, що еквівалентно більш ніж 10 Chrysler 300 із двигуном V8. Практично в кожному параметрі Роллс-Ройс демонструє, на що було витрачено всі ці гроші, від майже безшумної поїздки до величної кабіни. Однак цілком можна назвати новий Крайслер 300 “Роллс-Ройсом на мінімалках”.

Салон

300 – великий п'ятимісний седан. Іноді 300 здається швидше будинком, ніж автомобілем. Внутрішній простір величезний, і це одна з основних причин для його придбання. П'ять пасажирів помістяться легко, а четверо – як королі. Незалежно від моделі, яку ви виберете, сидіння водія може похвалитися восьмиступінчастим регулюванням з поперековою опорою, також доступна система пам'яті для сидіння і рульової колонки з функцією нахилу/телескопування. 

Зовні авто, безсумнівно, справляє враження, але інтер'єр постарів. На щастя, таке сприйняття здебільшого пов'язане із застарілим дизайном. Як тільки ви почнете користуватися авто, виявите, що все зручно та функціонально. 

Салон Крайслер 300 виконаний солідно. Компанія приділила велику увагу обробці та підгонці, якість матеріалів теж тішить. Цього року виробник залишив лише дві колірні схеми інтер'єру для седана 300: це або чорний та чорний/лляний.

Багажник моделі має великі розміри та не поступається іншим седанам аналогічного розміру. Вантажного простору об'ємом 460 л достатньо для повсякденних потреб. Заднє сидіння, що складається в пропорції 60/40, можна опустити для розміщення довгих предметів.

Всі комплектації 300 стандартно поставляються з фірмовою інформаційно-розважальною системою Uconnect 4C, яка поєднує всі основні функції підключення зі зручним меню. Кольоровий сенсорний дисплей з діагоналлю 8,4 дюйми забезпечує доступ до HD Radio, Apple CarPlay, Android Auto та радіо SiriusXM. Поряд із потоковою передачею звуку через Bluetooth є медіацентр із парою USB-портів та аудіороз'ємом, на додачу система вміє реагувати на голосові команди.

Відео тест-драйв Chrysler 300 2022 року

Технічні характеристики 

Варіанти двигунів

Потужність

Варіанти коробки передач

Привід

Час розгону до 100 км/год

Витрата палива у змішаному циклі 

3,6 л V6 Pentastar
 

292 к.с.

8-ступінчаста автоматична TorqueFlite

задній

6,3 секунд

10,2 л

3,6 л V6 Pentastar 

300 к.с.

8-ступінчаста автоматична TorqueFlite

задній

6,3 секунд

11,2 л

5,7 л V8 Hemi

363 к.с.

8-ступінчаста автоматична TorqueFlite

повний

5,3 секунди

12,4 л

 

На шосе водій та пасажири оцінять здатність седана поглинати нерівності поверхні та забезпечувати всім комфорт. Проте версії S V6 і S V8 не їдуть так само спокійно, як базова комплектація, через налаштовану підвіску. У салоні залишається тихо на будь-яких швидкостях. Крен кузова добре стримується, а легке кермо з електропідсилювачем сприяє маневреності в русі містом, хоча в гострих поворотах ви безперечно відчуваєте вагу седана. Це відповідає очікуванням від автомобілів сегменту. 

Безпека

Згідно з NHTSA, Chrysler 300 2022 року має чотиризірковий загальний рейтинг безпеки. Седан найкраще показав себе в боковому краш-тесті з п'ятизірковою оцінкою, але отримав 4 зірки у лобових випробуваннях та тестах на перекидання. 

Розміри та вага

Розміри Крайслер 300 повністю відповідають статусу “повнорозмірний седан”:

Споряджена маса залежить від комплектації. Найлегша модель важить 1820 кг, найважча – 1986 кг.

Можливі комплектації 

Chrysler пропонує седан 300 у таких комплектаціях: Touring, Touring L, S V6 та S V8.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Honda Civic 2022
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Acura ILX 2022
Популярні новини