Огляд тест-драйву: Acura ILX 2022

7 грудня 2021

Acura ILX 2022 року - це невеликий преміальний седан та, на сьогодні, найменший автомобіль у лінійці бренду. Модель давно знаходиться на конвеєрі. Поточне покоління ILX вийшло в 2013 році і з того часу не зазнало повної модернізації.

Купити новий автомобіль Акура ILX 2022 року на автобазарі AutoMoto.ua

На перший погляд Акура ILX 2022 виглядає як люксовий седан з преміальним дизайном і привабливою стартовою ціною. Однак, зосередившись на деталях, ви помітите, що перед вами... Honda Civic попереднього покоління з низкою недоліків. І все ж не поспішайте з висновками, поки не прочитаєте огляд Acura ILX.

Нове у 2022 році 

Акура залишила ILX у 2022 модельному році без змін.  

Кому варто купити?

Седан ILX забезпечить комфортну поїздку та невисоку витрату палива. Авто стильно виглядає і виділяється на фоні конкурентів шестикутною радіаторною решіткою та світлодіодними фарами Eagle Eye. 

І це, ймовірно, найдоступніший автомобіль у своєму класі. Проте така доступність потребує компромісів. У вас можуть з'явитися питання до якості салону, системи мультимедіа та маневреності. Якщо вам справді імпонує Acura, розгляньте весь модельний ряд бренду. 

Нове чи б/у авто?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Седан отримав останній фейсліфтинг та оновлення у 2019 році і практично не змінився. В результаті Acura ILX 2022 залишилася без будь-яких змін, за винятком підвищення ціни за кожну комплектацію. Відсутність оновлення, скоріш за все, пов'язана з очікуванням дебюту свіжого авто в 2023 році. Поточний модельний рік стане останнім для першого покоління ILX. Якщо ви налаштовані купити Acura ILX, перегляньте пропозиції на автобазарі. 

Acura ILX або Honda Civic

ILX однозначно пов'язаний із Civic. Honda змінила дизайн Civic до 2022 року, і тепер він кращий за Acura. До того ж базовий Сівік коштує на $ 4 800 доларів дешевше, ніж ILX, і пропонує якісніші матеріали кабіни, більший багажник, меншу витрату палива та драйвовішу керованість. 

Acura ILX або Lexus IS

Lexus IS – преміальний компактний автомобіль, який має багато подібностей з Acura. В обох автомобілів тісні задні сидіння та застарілий дизайн салону. Однак Лексус ІС - кращий вибір у цьому порівнянні завдяки спортивній керованості та лінійці потужних двигунів. 

Салон

ILX технічно п'ятимісний, але все ж таки не варто садити трьох пасажирів на задній ряд. Передні сидіння зручні і залишаються комфортними навіть після кількох годин керування. Похила лінія даху скорочує простір над головою, але в іншому ILX вигідно відрізняється від мініатюрних розкішних седанів простором салону. 

У стандартній комплектації ILX поставляється зі шкіряним рульовим колесом і перемикачем передач. Базова модель доступна тільки з салоном зі штучної шкіри, що створює похмуру атмосферу. Є трохи сріблястого та хромованого декору, який злегка розбавляє темний дизайн. Вам доведеться вибрати або пакет Premium, або пакет A-Spec для яскравої внутрішньої атмосфери. Premium означає шкіряну обшивку у кількох кольорах. A-Spec пропонує червоний колір салону. В цілому, Acura ILX отримала негативні відгуки про свій інтер'єр, якість збірки та підгонки.

Седан надає Вам багажник об'ємом 350 л. Це відповідає сегменту і може вмістити дві валізи. Як не дивно, задні сидіння не складаються.

Базова інформаційно-розважальна система з одним 5-дюймовим дисплеєм здається простою у використанні. Отримання оновленого пристрою з інтеграцією зі смартфоном обтяжує вас двома екранами та незручним інтерфейсом. Меню складні, графіка застаріла, якість звуку хороша для аудіокниг та подкастів, але меломанам не сподобається. Android Auto та Apple CarPlay доступні тільки з опціональними мультимедіа.

Відео тест-драйв Acura ILX 2022 року

Технічні характеристики 

Ця Acura оснащена 2,4-літровим чотирициліндровим двигуном, що розвиває потужність 201 к.с. та крутний момент 244 Нм. Він працює в парі з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням. Платформа із переднім приводом означає, що ILX поточного покоління ніколи не буде справжнім претендентом на звання короля спортивних седанів. Водночас він добре справляється з балансом комфорту і маневреності, а його трансмісія з подвійним зчепленням виділяється чіткими перемиканнями. 

Перші 100 км/год на спідометрі авто з'являються через 6,6 секунди після старту. 

Acura ILX демонструє прийнятні показники витрати палива, особливо з урахуванням розміру двигуна. У середньому це 8,4 л/100 км. Седан має паливний бак ємністю 50 л, якого вистачає на 595 км між заправками.

Характеристики поїздки Акура ILX спірні. Налаштування підвіски більше орієнтовано комфорт, тому нерівності усуваються плавно. На жаль, виробник менше уваги приділив шумоізоляції салону. Дорожній гул докучає водієві та пасажирам і створює атмосферу, яка не відповідає авто зі статусом “преміум-клас”.

Безпека

Відгуки про безпеку ILX неоднозначні, але переважно позитивні. NHTSA дав моделі загальну оцінку в 5 зірок. Автомобіль отримав 4/5 у загальних краш-тестах, 5/5 за бічний удар та 4/5 за перекидання.

Acura оснащує ILX автоматичним екстреним гальмуванням, попередженням про виїзд зі смуги руху, системою утримання смуги руху та адаптивним круїз-контролем. Виберіть пакет Premium для додавання моніторингу сліпих зон із попередженням про перехресний рух ззаду.

Розміри та вага 

Довжина кузова Acura ILX становить 4,62 м, колісної бази – 2,67 м. Висота автомобіля дорівнює 1,41 м, а ширина – 1,79 м. Споряджена маса базової версії – 1403 кг. Персоналізація автомобіля пакетами Technology та A-Spec збільшує цю вагу до 1428 кг. 

Можливі комплектації

Acura пропонує ILX в одній комплектації. Однак є кілька пакетів, Premium, A-Spec та Technology, які додають функції. Чотирьохциліндровий двигун, автоматична коробка передач з подвійним зчепленням та передній привід входять до стандартної комплектації.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chrysler 300 2022
Купити новий автомобіль Крайслер 300 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Ауді Ку3 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi Q3 2022