Огляд тест-драйву: Honda Civic 2022

3 грудня 2021

Honda Civic має репутацію, побудовану на 50-річній доступності, ефективності та довговічності, а редизайн 2022 року покликаний зберегти традицію. Цей Цівік 11-го покоління зазнав серйозних змін всередині та зовні. Дехто може сказати, що традиційний дизайн нового авто нудний в порівнянні з яскравістю попередньої версії, але про смаки не сперечаються.

Купити новий автомобіль Хонда Цівік 2022 на автобазарі AutoMoto.ua

Тож чи достатньо хороша абсолютно нова модель Хонда Цивік, щоб як і раніше домінувати у чартах продажів? 

Нове у 2022 році

Honda зробила повне оновлення Civic до 2022 року. Модель відкриває 11 генерацію. 

Кому варто купити?

Хонда Цівік має варті похвали характеристики: економну витрату пального, багато пасажирського простору і вишуканий дизайн. А ще це один з найпопулярніших і найвідоміших компактних автомобілів на планеті. Civic - чудовий вибір для тих, хто в пошуках невеликого седана або хетбчека.

Нове чи б/в авто? 

Зустрічайте 11 покоління 4-дверного седана Honda Civic з абсолютно новим стилем і абсолютно свіжим інтер'єром для моделі 2022 року. Це не просто фейсліфтинг, а повний "капітальний ремонт" аж до колісної бази, яка на 3,5 см стала довша, ніж раніше.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Єдині компоненти, які виробник переніс із попередньої версії, - це двигуни та коробки передач, але варіант двигуна з турбонаддувом був покращений та отримав невелике збільшення потужності. 

Звісно, ​​краще придбати актуальну модель. Якщо вас цікавить універсал Хонда Цивік, пошукайте на автобазарі, оскільки його вже не випускають. 

Honda Civic або Toyota Corolla

Toyota Corolla, на відміну від Honda Civic, вирізняється зовнішнім виглядом. Хоча Королла може похвалитися агресивнішим дизайном, її двигуни не забезпечують тієї продуктивності, яку ви очікуєте. Тут немає пропозиції з турбонаддувом, і покупцям Corolla доводиться задовольнятися або 1,8-літровим двигуном потужністю 139 к.с., або 2,0-літровим двигуном потужністю 169 к.с. У будь-якому випадку, обидва силові агрегати Civic перевершують Короллу за потужністю. Цивик обійдеться трохи дорожче, але новий інтер'єр більш ніж компенсує це. З точки зору безпеки обидва автомобілі мають однакові функції активної та пасивної безпеки. Однак Honda виграє тому, що у неї кращі двигун, внутрішній простір, вишуканість та економія палива. 

Honda Civic або Honda Accord

Різниця в ціні в 2022 році між Honda Civic та Honda Accord не така велика. Однак Акорд пропонує явно більший салон, особливо у задній частині. Accord доступний з трьома варіантами трансмісії, серед яких 192-сильна версія 1,5-літрового двигуна з турбонаддувом, 212-сильний гібрид і 2,0-літровий двигун з турбонаддувом потужністю 252 к.с. Останній варіант максимально використовує добре налаштоване шасі Accord. Всередині базова модель має більший сенсорний інтерфейс та кращу стандартну звукову систему. Але в порівнянні з топовою Civic Touring з аналогічною ціною система Accord не така актуальна. Інтер'єр теж не такий крутий. Якщо вам потрібний додатковий простір, варто вибрати Акорд. Якщо ні, то Civic пропонує більш ніж достатньо переваг, щоб зробити вас щасливим власником. 

Салон

Civic нового покоління представлена ​​у кузовах седан та хетчбек. Обидва авто вміщують п'ятьох людей, але для далеких подорожей водію краще обмежитися трьома пасажирами. За словами Хонди, ця версія хетчбека має найширше заднє сидіння за всю історію. 

Модель дебютувала із лаконічним спортивним інтер'єром. Увага привертає металева панель-соти, яка приховує вентиляційні отвори. Широка центральна консоль виглядає не такою захаращеною, як у попередньої моделі, і має глибокий відсік перед важелем перемикання передач для зберігання смартфонів, ключів або снеків. 

Мінімалістичний салон Хонда Цивік виглядає акуратним та якісним. Хоча є багато пластикових поверхонь, всі моделі, крім початкового рівня, одержують обтягнуті шкірою кермо і ручку перемикання передач. 

Чорна тканина – це те, на що вам доведеться погодитися у комплектаціях LX та Sport. Чорна шкіра входить у стандартну версію на EX-L та Sport Touring. Але якщо ви оберете зовнішню фарбу Meteorite Grey Metallic або Platinum White Pearl на EX-L, отримайте салон із сірої шкіри.

У багажнику хетчбека є 624 л, що набагато більше ніж 419 л, які пропонує варіант седана. Складання сидінь у пропорції 60/40 відкриває простір для перевезення довгих предметів.

Інформаційно-розважальна система Civic із сенсорним екраном розташована високо на панелі приладів, щоб не відволікати від дороги. Дисплей має інтуїтивно зрозумілі меню та швидко реагує на ваші дії.

Графіка для додаткової інтегрованої навігаційної системи виглядає трохи застарілою, але карта функціонує нормально. Топова комплектація має 9-дюймовий екран, а "молодші" – 7-дюймову версію. Більшість користувачів, ймовірно, у будь-якому випадку захочуть використовувати стандартні Apple CarPlay або Android Auto. У комплектаціях Touring та Sport Touring ці системи можуть підключатися до вашого телефону бездротовою мережею.

Відео тест-драйв Honda Civic 2022 року

Технічні характеристики 

Все нові Хонда Цивік зберігають стандартний двигун із 2021 року: безнаддувний чотирициліндровий 158-сильний мотор. І седан, і хетчбек пропонують 180-сильний турбодвигун. 

Безступінчастий автомат CVT входить до комплектації всієї лінійки Civic. Він відмінно працює в парі з турбодвигуном, сприяючи різкому прискоренню та плавній передачі потужності. А Україні багато хто віддає перевагу механіці та зможуть придбати Honda Civic 2022 з шестиступінчастою МКПП. Така трансмісія доступна лише у комплектаціях хетчбека Sport та Sport Touring.

Час розгону до 100 км/год 180-сильного седана складає 7,5 секунди, хетчбек з механікою набирає таку швидкість за 7,3 секунди. 

Civic 2022 - один з найекономніших компактних автомобілів. Седан із стандартним чотирициліндровим двигуном витрачає 6,7 л/100 км. Моделі з турбонаддувним мотором мають витрату 6,2 л/100 км. 

Безпека

IIHS дала Honda Civic 2022 року найвищий рейтинг Good у всіх 6 краш-тестах і назвав його "Кращим вибором безпеки". 

Розміри та вага 

Кузов хетчбека Civic має довжину 4,5 м, седана – 4,6 м. Споряджена маса моделі коливається від 1305 кг до 1395 кг.

Можливі комплектації 

Honda пропонує седан Civic у чотирьох комплектаціях LX, Sport, EX та Touring, а хетчбек у трьох версіях: LX, Sport, EX-L та Sport Touring.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Lexus IS 2022
Купити новий автомобіль Лексус ІС 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Крайслер 300 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chrysler 300 2022