Огляд Lexus IS 2023: спортивний характер

12 грудня 2022

Lexus IS 2023 року - преміальний малолітражний автомобіль. IS пропонує зручні сидіння в першому ряду, безліч технологій безпеки, плавну поїздку нерівним дорожнім покриттям та швидке прискорення. Однак недоліки псують загальне враження. Незалежно від того, який двигун ви оберете, вам доведеться частіше відвідувати АЗС, ніж власникам авто-конкурентів. Список мінусів цього Lexus продовжують незручна інформаційно-розважальна система, недостатньо місця для вантажу та обмежений простір на задньому сидінні.

Нове в 2023 році

Кому варто купити?

Компактний спортивний седан IS відповідає репутації Lexus щодо надійності. Чудова якість поїздки та тихий салон роблять його відмінним компаньйоном на кожен день. Цей варіант варто розглянути, якщо ви рідко возите пасажирів на задньому сидінні та нечасто наповнюєте багажник вантажем, а також готові звикнути до специфічної інформаційно-розважальної системи.

 

Дивіться також каталоги:

 

Нове чи вживане авто?

У 2023 році Lexus вніс невеликі зміни у зовнішній вигляд моделі. Існує новий пакет Special Appearance, який поєднує в собі цементно-сіре забарвлення з чорним дахом, затемненим капотом та 19-дюймовими чорними колесами Enkei. Він буде обмежений лише 150 одиницями для моделей IS 350 F Sport та 480 одиницями для моделей IS 500 F Sport Performance Premium.

Запропоновано також новий рівень оформлення салону F Sport Design, який є новою точкою входу в модельний ряд IS. По суті, він виглядає як повноцінна модель F Sport, але не має доступу до “фішок”, котрі підвищують продуктивність цієї комплектації, таких як диференціал підвищеного тертя або адаптивна підвіска.

Актуальна модель представляє третє покоління Lexus IS, яке існує з 2014 року. Новий Лексус ІС 2023 коштує від 40 585$.

Lexus IS або Lexus ES

Lexus ES — практичніший вибір, ніж IS. ES - це розкішний автомобіль середнього розміру, який пропонує помітно просторіше сидіння для пасажирів на задньому ряду і більше вантажного простору, ніж молодша модель. З ES ви також отримаєте економніші двигуни і ще приємнішу поїздку нерівними дорогами. Однак не варто ігнорувати те, що IS пропонує кращу продуктивність завдяки доступному двигуну V8 (в ES представлені лише чотири- та шестициліндрові двигуни).

Lexus IS або BMW 3 серії

BMW 3 серії - це преміальний компактний автомобіль, який відрізняється маневреністю і керованістю, а також забезпечує досить плавну поїздку більшістю дорожніх покриттів і меншу витрату пального ніж Лексус ІС 2023. Седан БМВ також пропонує виграшний інтер'єр з обшивкою з натуральної шкіри, яка входить у стандартну комплектацію, та збільшеним салоном. Можна з упевненістю сказати, що 3-я серія виграє у цьому порівнянні. 

Салон

Всередині IS можуть сидіти до п'яти осіб. Попереду достатньо місця для високих людей, а сидіння забезпечують чудову підтримку. Однак задній ряд складно похвалити – він тісний. Дорослим буде комфортно лише у поїздках на короткі відстані. 

У салоні Lexus IS 2023 вас зустрінуть високоякісні матеріали та тиша. Загальний дизайн виглядає красиво, але видає свій вік і поступається преміальністю конкурентам.

 

IS має багажник об'ємом 305 л і це показник нижче середньго для класу. Для збільшення вантажного простору можна скласти задні сидіння. 

Інформаційно-розважальна система Lexus Remote Touch оснащена сенсорним екраном, встановленим високо на панелі приладів, а також сенсорною панеллю на центральній консолі. У IS також є опція управління голосовими командами, але вона поступається деяким конкуруючим системам.

Робота з сенсорною панеллю вимагає великої уваги, тому керувати такими функціями, як аудіо, навігація або стандартними Apple CarPlay та Android Auto найкраще через сенсорний екран. Однак вам все одно доведеться мати справу з похмурою графікою, повільною реакцією та нелогічним розташуванням меню.

Відео тест-драйв Lexus IS 2023 року

 

Технічні характеристики

Базовий 2023 IS 300 поставляється з 241-сильним чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом, восьмиступінчастою АКПП та заднім приводом. Більшість критиків сходяться на думці, що стандартний двигун справляється з повсякденними поїздками. Однак трансмісія, з якою він працює, не використовує доступну потужність належним чином. Розгін з 0 до 100 км/год займає 6,9 секунди.

Купити Лексус ІС 2023 можна з одним з двох шестициліндрових двигунів: 260-сильним V6 (IS 300 AWD) і 311-сильним V6 (IS 350). Вони поєднуються з автоматом-восьмиступкою у версії із заднім приводом та з шестишвидкісним автоматом у версії з повним приводом. Першому не вистачає крутного моменту і потужності, щоб змусити автомобіль рухатися з додатковою завзятістю. Час розгону до 100 км/год становить 6,1 секунд. У 311-сильного V6 є трохи більше бадьорості і він розганяє Лексус до перших 100 км/год на спідометрі від 56 до 57 секунд. 

Однак справжній ентузіазм викликає V8 завдяки його 472 кінським силам. Цей двигун дозволяє IS розганятися з 0 до 100 км/год за 4,4 секунди. Топовий lexus IS поставляються з напівдопрацьованою восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач та заднім приводом. 
 

 Характеристики Lexus IS 
 Потужність   241 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   6,9 с 
 Максимальна швидкість   225 км/год 
 Середня витрата палива   9 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   65 л 

 

Безпека

Lexus оснащує кожен IS 2023 фірмовою системою безпеки Safety System+2.5. Вона складається з функцій активної безпеки: утримання смуги руху та центрування смуги руху, автоматичного екстреного гальмування, адаптивного круїз-контролю, автоматичного дальнього світла та системи розпізнавання дорожніх знаків. IS 2023 також оснащений стандартним контролем сліпих зон та контролем поперечного руху ззаду. 

Розміри та вага

Споряджена маса Лексус ІС коливається від 1685 до 1765 кг.

Можливі комплектації 

Lexus IS ІС 2023 передбачений у шести комплектаціях: IS 300, IS 300 AWD, IS 350 F Sport Design, IS 350 F Sport, IS 500 F Sport Performance та IS 500 F Sport Performance Premium. Кожна версія має схожий список функцій, тому вибір між зводиться бажаної потужності. 

 

Попередній огляд BMW 3-Series 2023: вишуканий і спортивний
Наступний огляд Огляд Audi Q3 2023: компактний та комфортний
Популярні новини