BMW 3-Series 2023: вишуканий і спортивний

30 листопада 2022

BMW 3-Series 2023 - це справжній хамелеон. Він здатний граціозно маневрувати звивистою дорогою, впевнено пробиратися міськими заторами або проноситися автомагістраллю, наче справжній суперкар. У 2023 році БМВ 3 серії отримав низку оновлень і став ще кращим. Чи ні? Дізнайтеся більше про модель нашого огляду!

Вибрати новий БМВ 3 серії 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

  • Оновлений зовнішній вигляд,
  • Свіжий інтер'єр,
  • Доданий вигнутий дисплей BMW, що складається з цифрового 12,3-дюймового дисплея і 14,9-дюймового інформаційно-розважального екрану.

Кому варто купити?

BMW 3 серії завжди був призначений для ділових людей. Це добре складений, спортивний задньопривідний автомобіль представницького класу. Така базова концепція, як і раніше, лежить в основі цієї моделі сьомого покоління. 

Однак зараз 3 серія - це практичний, але водночас високоякісний сімейний автомобіль. Модель доступна в кузові седан та універсал. Ціна BMW 3-Series 2023 починається з 42 300$.

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

У 2023 році типовий спортивний седан BMW 3-Series отримав технологічну модернізацію, котра включає оновлений кузов і нову цифрову приладову панель. Монолітний дисплей, який займає дві третини панелі приладів 3-ї серії, має той же дизайн, що у флагманської 7-ої серії бренду і електричного позашляховика iX. Стіна екранів працює з інтерфейсом BMW iDrive 8 і пропонує стандартну навігацію, голосового помічника і точку доступу Wi-Fi 5G.

Якщо ви не шанувальник нових величезних передніх ґрат BMW, є хороші новини – нова 3-я серія не отримала “ніздрі”, як у M3 та M4. Натомість дизайнери змінили нижній бампер, щоб він виглядав “гострішим”, і додала кілька нових світлодіодних фар з гачкоподібними денними ходовими вогнями всередині.

BMW внесла ті ж зміни до практичного універсалу 3-ї серії Touring.

Оскільки механічна частина залишилася без змін, можете прочитати відгуки про БМВ 3 серії, щоб було простіше зробити вибір.

Основні конкуренти

Нова BMW 3-Series змагається з Audi A4 та Mercedes-Benz C-Class у класі розкішних сімейних автомобілів. Водночас є багато альтернатив, які, можливо, не такі вдалі у всіх параметрах, але досить привабливі. Є стильні та зручні в управлінні Jaguar XE та Alfa Romeo Giulia, комфортабельний та стильний Volvo S60 та порівняно новий Genesis G70. 

Як альтернативу 3 серії можна розглянути просторий і стильний Volkswagen Passat, місткий і практичний Mazda 6 або Skoda Superb, який впевнено затьмарює 3-ю серію за об'ємом салону.

Звичайно, можна подумати про перехід на електрику. BMW i4 – гарна альтернатива 3-ї серії. Також є сенс звернути увагу на Tesla Model 3, Polestar 2 та Kia EV6.

Салон

Інтер'єр 3-ї серії дійсно можна назвати класичним BMW - він досить консервативний, але все ж таки сучасний і красивий. Салон виглядає дуже дорого, а елементи керування зручно розташовані.

Стандартні спортивні сидіння мають гарну підтримку, а також широкі можливості регулювання, тому вам буде зручніше влаштуватися.

 

 

Стандартна 3-я серія має великий багажник: 480 л за задніми сидіннями. З опущеними сидіннями ви отримаєте 1510 л. Версія 330e пропонує менше вантажного простору (через акумуляторну батарею) – 368 л. 

У 2023 році BMW оновила 3 ​​серію з вигнутим дисплеєм і операційною системою iDrive 8, які є стандартними для всієї лінійки. Нова установка складається з повністю цифрової 12,3-дюймової комбінації приладів та 14,9-дюймового інформаційно-розважального дисплея. Apple CarPlay, Android Auto, Bluetooth та вбудований GPS є в кожній моделі 3-ї серії. Аудіосистема з 10 динаміками входить у стандартну комплектацію, а BMW пропонує установку Harman Kardon з 16 динаміками як опцію.

Відео тест-драйв BMW 3-Series 2023 року

Технічні характеристики

Хоча BMW 3 серії 2023 був оновлений, він переноситься в наступний модельний сезон з тими ж варіантами трансмісії, що і в попередньому році. Задній привід стандартний для кожного варіанта 3-ї серії, а система повного приводу BMW xDrive доступна для всіх моделей, крім стандартної M3. 

Ви можете купити BMW 3-Series 2023 із бензиновим, дизельним або гібридним двигуном. Ось як виглядає список комплектацій:

  • 320i має під капотом 2,0-літровий 184-сильний мотор;
  • 330i оснащений 2,0-літровим чотирициліндровим турбомотором, який розвиває потужність 255 к.с.;
  • M340i поставляється з 3,0-літровим рядним шестициліндровим двигуном з турбонаддувом та гібридною системою на 48 вольт. Сумарна потужність складає 382 к.с.;
  • плагін-гібрид 330e поєднує в собі 2,0-літровий двигун з турбонаддувом та електродвигун, які разом розвивають потужність 288 к.с. Запас ходу на електротязі – 61 км;
  • 320d отримує 2,0-літровий дизель на 190 к.с.;
  • 340d xDrive укомплектований 3,0-літровим рядним шестициліндровим дизельним двигуном потужністю 340 к.с.

Витрати палива БМВ 3 серії коливаються від 4,8 л/100 км до 7,8 л/100 км, залежно від специфікації.
 

  Характеристики BMW 3-Series  
 Потужність   184 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   7,1 с 
 Максимальна швидкість   235 км/год 
 Середня витрата палива   6,4 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   59 л 

 

Безпека

3-а серія отримала повний п'ятизірковий рейтинг безпеки та краш-тестів від незалежних експертів Euro NCAP, з 97% оцінкою для дорослих пасажирів та 87% оцінкою як для дітей, так і для вразливих учасників дорожнього руху. 

У стандартній комплектації всі моделі мають Active Guard Plus. Вона являє собою систему екстреного автоматичного гальмування, яка вміє виявляти велосипедистів і пішоходів, а капот піднімається, щоб пом'якшити удар, якщо ви коли-небудь когось ударите. Крім того, ви отримуєте адаптивні світлодіодні фари, контроль стійкості, контроль тяги та датчики тиску в шинах. 

Інші опції, такі як адаптивний круїз-контроль, допомога в утриманні смуги руху, попередження про вихід зі смуги руху та моніторинг сліпих зон, може бути додано як додаткове обладнання.

Розміри та вага

  • Колісна база – 285 см,
  • Довжина – 472 см,
  • Ширина – 183 см,
  • Висота – 145 см.

Споряджена маса авто коливається від 1614 до 1877 кг.

Можливі комплектації

BMW пропонує 3-Series у комплектаціях Sport та M Sport, які доступні у поєднанні з будь-яким двигуном, а також заднім чи повним приводом. Є високопродуктивні версії M340i та M340d.

 

Попередній огляд Огляд Acura RDX 2023: технологічний люкс
Вибрати позашляховик Акура РДХ 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий Лексус ІС 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Lexus IS 2023: спортивний характер