Огляд тест-драйву: Maserati Levante 2018

24 квітня 2018

Після більше, ніж десяти років очікування, Maserati нарешті представили перший позашляховик Levante. Оскільки бренд здебільшого славиться стильними спортивними купе і седанами, поява Levante  стала приємною несподіванкою, за яку, щоправда, доведеться чимало викласти. Відповідаючи традиційному італійському стилю, зовнішність вийшла дуже виразною. Загалом власник може розраховувати на вдало поєднані продуктивність, практичність, елементи класу люкс та сучасні технології, включно з Apple CarPlay і Android Auto.

Вам сподобається

Якщо ви прагнете отримати виразну зовнішність, солідну продуктивність і насолодитися дивовижним гарчанням V6 турбодвигуна, Levante вартий уваги і витрачених коштів. Рівня Porsche позашляховик поки не досяг, але новачок від Maserati сподобається тим, хто втомився від всюдисущих німецьких автомобілів.

Вам може не сподобатися

Дивіться також каталоги:

Не сподобатися цей автомобіль може тим, хто обмежений бюджетом. Навіть базова модель обійдеться у копієчку. До того ж, силовий агрегат не тішить економністю. Відкритим питанням залишається довгострокова надійність.

Нове у 2018 році

Компанія почала дражнити фанатів ідеєю створення позашляховика ще у 2003 році, пропонуючи концепт Kubang. Нещодавно представлений Levante - це щось геть інше. Стилізація новачка виявилася навіть привабливішою, ніж у виставкового автомобіля. А начиння, отримане від седана Ghibli, вдихнуло у вражаючий кузов пристрасну італійську душу.

Враження від їзди

З самого початку передбачалося, що позашляховик розділить внутрішню частину з Jeep Grand Cherokee. Але врешті вигадливі італійці взяли за основу спортивний седан Ghibli. Завдяки такому рішенню потенційні власники мають змогу насолодитися вражаючим V6 турбодвигуном, позиченим у Ferrari. Система демпфування, яка підлаштовується під стиль їзди, і гідравлічне управління з електропідсиленням гарантують відмінне відчуття дороги. Позашляховик чудово входить у повороти, і, незважаючи на 2.109 кг ваги, водій може забути, що знаходиться не у самому Ghibli. Незважаючи на відмову компанії від основи Grand Cherokee, новий Levante на диво добре справляється з перешкодами бездоріжжя, загалом, завдяки підвісці з електронним контролем. Водій може збільшити висоту дорожнього просвіту одним натисканням на кнопку, у разі потреби Levante самостійно її зменшить.

Найкращі характеристики

Полегшити маневрування позашляховика з вагою 2.109 кг і довжиною 4.8 м покликана система кругового огляду. До того ж, у водія з’являється можливість розгледіти ситуацію під різними кутами.

Система підвіски Skyhook гарантує додаткову стабільність при агресивній манері управління і різкому маневруванні, одночасно покращуючи позашляхові можливості.

Детально про автомобіль Maserati Levante

Інтер’єр

Ще одним запозиченим елементом для Levante став салон Ghibli, що не може не тішити. Загальне враження більш ніж позитивне, якби не декілька винятків, одним з яких стала інформаційно-розважальна система, яку позашляховик ділить з моделями Jeep і Fiat Chrysler. Між тим, інтер’єр сповнений полірованої деревини і шкіри. Доступне водійське сидіння з 12 режимами налаштування повністю огортає корпус, надійно утримуючи при агресивному маневруванні. Сидіння другого ряду гарантує достатньо простору.

Екстер’єр

Як і Ghibli, який був взятий за основу, позашляховик здатний збільшувати і зменшувати висоту, загострюючи спортивні відчуття. Виглядає Levante скоріше як високий універсал, ніж як традиційний позашляховик. В автомобіля вражаюча площа скління, що вилилося у хорошу видимість. Творіння Maserati має класичну зовнішність автомобілів «grand turismo» зі світлодіодними фарами у формі котячих очей, фірмовим акулячим носом і традиційною увігнутою решіткою радіатора. Цих елементів більш ніж вистачає для спортивного посилу. Новий Levante на диво аеродинамічний з найкращим у класі коефіцієнтом супротиву 0.31.

Базова комплектація

На найменших паркувальних майданчиках на допомогу прийде система кругового огляду.  Усі моделі пропонують щедрий перелік систем безпеки, включно з екстреним гальмуванням і моніторингом сліпих зон. Стандартно можна розраховувати і на водійське сидіння з 8 режимами налаштування.

Опційне обладнання

Як опція запропонований навіть мініатюрний холодильник і бардачок з охолодженням. Таким чином, напої чекатимуть вас в охолоджену стані після динамічної поїздки. Пакет «Sport», у свою чергу, подбає про спортивні сидіння, чорну решітку радіатора, 20-дюймові колеса і люк даху. Для шанувальників виняткового стилю панацеєю стане Zegna Edition з шовковим оздобленням салону.

Під капотом

Базовим, якщо так можна висловитися, став 3.0-літрвоий V6 турбодвигун з 350 кінськими силами та 500 Нм. З ним сотні позашляховик досягає за 6.0 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 14.8 л/100км у міському, 8.3 л/100км у заміському та 10.7 л/100км у змішаному циклах. На розсуд покупця представлена ще одна версія 3.0-літрового V6 турбодвигун на 430 коней і 580 Нм. Відмітки у 100 км/год Levante досягне за 5.2 секунд. Витрата пального сягне 15.0 л/100км у місті, 8.5 л/100км за його межами та 10.9 л/100км в середньому. Не для всіх ринків, але все ж доступний 3.0-літровий V6 дизельний турбодвигун на 275 кінських сил та 600 Нм. Він трохи повільніший, сотня за 6.9 секунд, але тішить кращим рівнем економії – 7.2 л/100км у змішаному циклі. Пару всім двигунам складає восьмиступінчаста автоматична коробка передач. Привід у всіх моделей стандартно повний.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mazda 6 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lincoln Continental 2018
Популярні новини