Огляд тест-драйву: Lincoln Continental 2018

25 квітня 2018

Комфортний, вишуканий і з чималим переліком функцій на кшталт «магічних» дверних ручок і передніх сидінь з 30 режимами налаштування Lincoln Continental - це флагман бренду і постійний гравець класу розкішних седанів. Після минулорічного оновлення автомобіль пропонує потужні турбодвигуни, систему повного приводу і дизайн, гідний легендарного імені «Continental». Суперниками творіння Lincoln вважаються Volvo S90, Cadillac CTS і Lexus GS. Перелік з чотирьох моделей починається Lincoln Continental Premiere з приводом на передні колеса і 3.7-літровим V6 двигуном на 303 конячки. На розсуд також представлені Continental Select, Reserve і Black Label. Топовим моделям доступний 2.7-літровий V6 двигун на 335 кінських сил та 3.0-літровий V6 на 400 коней. Повний привід може увійти у базу будь-якої моделі, але стандартним він є для Reserve і Black Label.  

Огляд тест-драйву: Lincoln Continental 2018

Вам сподобається

Якщо ви у пошуках потужного, просторого і технологічно довершеного седану класу люкс з продуктивним двигуном і високим рейтингом надійності, розгляньте варіант Lincoln Continental. Автомобіль потішить комфортною їздою, довершеним інтер’єром і дуже високими показниками безпеки.  

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Поважний Lincoln Continental не пропонує гібридної силової установки, тому тим, хто шукає великі, вишукані, гібридні седани є сенс поглянути в сторону Lexus ES, Acura RLX, BMW 3 Series і 5 Series.

Нове у 2018 році

У поточному році усі моделі Continental постачаються з інформаційно-розважальною системою з 4G Wi-Fi. Пакет «Select Plus», який додасть навігаційну систему, інформаційну систему щодо появи сліпих зон та попередження про перехресний рух, став базовим для моделей Select. Моделі Reserve можуть похвалитися аудіосистемою Revel на 13 динаміків.

Враження від їзди

Незважаючи на велику кількість коней під капотом, доступний повний привід та занижену посадку Continental не спортивний седан. Він спритний і чудово переходить у крейсерський режим на швидкості 160 км/год, але ентузіастів не влаштує розміреність ходу і недостатній зворотній зв'язок керма. Творіння Lincoln для тих, хто любить розкіш, а не азарт. Загальну динаміку можна охарактеризувати як розмірену. Між тим, Continental має режим «Sport», який пожвавлює управління, підвіску і реакцію дроселя, завдяки чому певне задоволення все ж з’являється, але Lincoln все одно найкраще почувається під час тривалих подорожей по шосе. Суєти міста водій просто не помічатиме в ізольованому від сторонніх звуків і продуманому салоні.

Найкращі характеристики

Бренд розуміє, що його покупці розглядають утримання автомобіля базовим елементом, як шкіряний салон або плавність ходу, тому нові Continental постачаються з безкоштовним сервісним обслуговуванням.

Передні сидіння з 30 режимами налаштування є надзвичайно зручними. Але окрім того, що вони мають підігрів, водій та передній пасажир можуть насолоджуватися масажем. Чудова функція для тих, цілий день проводить сидячи за комп’ютером або збирається у тривалу подорож.

Детально про автомобіль Lincoln Continental

Інтер’єр

Дні, коли інтер’єр Lincoln асоціювався з твердим пластиком і застарілим дизайном, давно минули. Салон Continental сучасний, стильний і наповнений матеріалами найвищої якості. Не бракує всередині і простору з можливістю розмістити п’ятьох людей. Режимів налаштування у передніх сидінь може бути 10, 24 або 30. Цифрова приладова панель підкупає мінімалістичністю, а інформаційно-розважальна система Sync 3 вражає простотою використання, пропонуючи 4G Wi-Fi і великий сенсорний екран.

Екстер’єр  

Новий Continental виглядає дорого і нагадує класичні моделі 1960 років. Чого тільки варті стільникова решітка радіатора, округлий капот, стрімкі лінії боків і конічна задня частина. Навіть розмір, а саме 510 см у довжину, виділяє його на дорозі. Серед найпомітніших елементів Continental варто згадати електронні дверні ручки E-latch, розташовані по лінії скління одразу під вікнами. Замість того, щоб тягти, ви просто простягаєте руку і натискаєте на кнопку.

Базова комплектація

Сучасний Continental постачається у чотирьох комплектаціях: Premiere, Select, Reserve і Black Label. Базова модель Premiere включає: передні сидіння з 10 режимами налаштування, електропривод керма, універсальний відмикач гаража, автоматично утримуючу гальмівну систему, камеру заднього огляду, систему допомоги при паркуванні, двозонний клімат-контроль та 18-дюймові колеса. У поточному році до бази увійшла інформаційно-розважальна система Sync3 з 8.0-дюймовим сенсорним екраном і 4G, яка підтримує Apple CarPlay і Android Auto. Модель Select додасть: шкіряну обшивку, багажник з електроприводом і функцією відкривання без рук, двері, які самостійно закриваються/відкриваються, та опційні пакети.

Опційне обладнання

Нова модель Continental Reserve отримала: навігацію, моніторинг сліпих зон, тризонний клімат-контроль та 2.7-літровий бі-турбований V6 на 335 кінських сил. На додачу до шкіри Venetian та інших елементів класу люкс модель Black Label постачається з унікальним сервісним обслуговуванням. До переліку привабливих елементів також увійшли: 3.0-літровий бі-турбований V6 на 400 коней, пакет для задніх сидінь з функцією відкидання, підігрівом/вентиляцією, аудіосистема Revel на 19 динаміків, динамічний круїз-контроль, система допомоги руху по смузі та автоматичне екстрене гальмування. Система повного приводу доступна для всіх моделей.

Під капотом

Базовим став 3.7-літровий V6 двигун на 303 кінських сили та 380 Нм. Пару йому, як і решті двигунів, складає шестиступінчаста автоматична коробка передач. Витрачає автомобіль з приводом на передні колеса 13.8 л/100км у міському, 9.0 л/100км у заміському та 11.8 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом показники змінюються на 14.7, 9.8 та 12.4 л/100км відповідно. Більше потужності, а саме 335 кінських сил та 515 Нм, запропонує 2.7-літровий бі-турбований V6. З переднім приводом седан витрачає 13.0 л/100км у місті, 8.7 л/100км за його межами та 11.2 л/100км у середньому. З приводом на всі колеса витрата зросте до 13.8, 9.4 та 11.8 л/100км відповідно. Найпотужнішим став 3.0-літровий V6 бі-турбований двигун з 400 кіньми та 542 Нм. З повним приводом Continental витратить 14.7 л/100км у міському, 9.8 л/100км у заміському та 12.4 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Maserati Levante 2018
Огляд тест-драйву: Maserati Levante 2018
Огляд тест-драйву: Lexus LS 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lexus LS 2018