Огляд тест-драйву: Mazda 6 2018

24 квітня 2018

Приносячи набагато більше задоволення від їзди, ніж більшість суперників, Mazda6 виділяється у класі сімейних седанів. Флагман від Mazda гарантує спортивну динаміку, економні двигуни, вишуканий салон і високий рейтинг надійності. У 2018 році зовнішність автомобіля була переглянута, а під капотом з’явився потужніший 2.5-літровий турбодвигун на 250 кінських сил і покращена підвіска для комфортнішого пересування. Ширші і зручніші сидіння та поліпшені функції інформаційно-розважальної системи - ще пара бонусів. Ці та інші деталі дозволяють седану впевнено конкурувати з Honda Accord, Toyota Camry, Ford Fusion, Hyundai Sonata і Kia Optima. Для ентузіастів пропонується механічна коробка передач, яка складає пару стандартному двигуну на 184 кінських сили. Між тим, обрати можна і шестиступінчасту автоматичну коробку.

Огляд тест-драйву: Mazda 6 2018

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте стильний, добре оснащений седан з високим рейтингом надійності, економними двигунами, зверніть увагу на Mazda6. Потенційні власники зможуть насолодитися позитивною динамікою і вишуканим салоном зі зручнішими сидіннями.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Багажне відділення Mazda6 поступається за об’ємом деяким суперникам, до того ж, у класі представлено і просторіші задні сидіння. Не варто розраховувати на гібридну версію або систему повного приводу. А тим, хто все ж бачить себе за кермом виключно гібридної моделі, варто розглянути Honda Accord і Toyota Camry. Повнопривідними представниками класу є Subaru Legacy і Ford Fusion.

Нове у 2018 році

Для поточного модельного року Mazda6 була переглянута. Нині автомобіль пропонується з покращеним екстер’єром, більш потужним 2.5-літровим турбодвигуном, налаштованою для комфортної їзди підвіскою, зручнішими сидіннями, 8.0-дюймовим дисплеєм інформаційно-розважальної системи та монітором камери на 360о. Доступними елементами стали вентиляція сидінь, круїз-контроль з радаром та функцією стоп/старт.

Враження від їзди

Лінійка Mazda здобула репутацію за відмінну динаміку їзди і сучасний Mazda6 не розчаровує. Цього року компанія переналаштувала підвіску седану задля покращення управління і більшої плавності ходу. За кермом автомобіля можна провести чудові години, особливо зважаючи на найкращу у класі здатність справлятися з крутими поворотами і більш вишукану їзду. Стандартний 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун на 184 кінських сили вдовольнить більшість покупців, але новий турбодвигун на 250 коней вразить показником розгону та загальним рівнем потужності. Двигун, який седан ділить з Mazda CX-9, потішить плавністю та чималим запасом крутного моменту. Шестиступінчаста автоматична коробка має трохи менше передач, ніж у інших представників, але пропонує хорошу реакцію і добре доповнює обидва двигуна, до того ж, має режим «Sport». Окремої згадки вартує управління, яке вважається одним з найкращих у класі, гарантуючи необхідний об’єм підтримки і зворотного зв’язку.

Найкращі характеристики

У 2018 році покращена система круїз-контролю стала доступною для Mazda6. Вона не тільки утримує безпечну відстань до транспортного засобу попереду, але і має можливість задіювати функцію стоп/старт на всіх швидкостях, що стане у нагоду у перенасиченому трафіку.

Новий Mazda6 це найбільший і найдорожчий седан бренду, який може похвалитися найвищим рейтингом надійності від Національного управління безпеки руху на трасах і Страхового інституту дорожньої безпеки США.

Детально про автомобіль Mazda6

Інтер’єр

І до того привабливий салон покращили для 2018 модельного року. Інтер’єр повністю новий, за винятком рульового колеса на три спиці та деяких незначних деталей. Компанія запропонувала нові ширші і зручніші передні сидіння. Задні сидіння отримали нову оббивку для додаткового комфорту, а 8.0-дюймовий екран інформаційно-розважальної системи увійшов у базу. Роторний контролер системи залишили незмінним. Він працює добре, але декому на його місті хотілося б бачити сенсорний екран. Загалом, перед нами одна з найкращих систем у класі зі зрозумілим дизайном та відмінними матеріалами. На папері позаду очікують 98.3 см простору, по факту місця може виявитися не так вже і багато, все залежить від зросту пасажирів. Об’єм багажного відділення становить 0.4 м3, що не є видатним показником для класу, ситуацію трохи покращує заднє сидіння, яка складається у співвідношенні 60/40.

Екстер’єр

Зміни зовнішності Mazda6 звелися до появи додаткової порції масивності і покращення шумоізоляції. Нова, більш деталізована і заглиблена решітка радіатора додає порцію агресивності. Розробники компанії посилили структуру Mazda6, додавши посилювачів і товстіший листовий метал на нішу задніх коліс задля зменшення шуму у салоні. Загалом седан має спортивну й атлетичну зовнішність з виразними вигинами, низькою лінією даху та заниженою посадкою.

Базова комплектація

Сучасна Mazda6 доступна у 4 комплектаціях: Sport, Touring, Grand Touring і Signature. Базова модель Sport постачається з механічною коробкою, функцією доступу і старту без ключа, круїз-контролем, заднім сидінням, яка складається у співвідношенні 60/40, інформаційно-розважальною системою Mazda Connect з 8.0-дюймовим сенсорним екраном, камерою заднього виду AM/FM/CD/HD системою на 6 динаміків, USB, Bluetooth, моніторингом сліпих зон та попередженням про перехресний рух позаду. Модель Touring має значніший перелік оснащення та більше активних систем безпеки, включно зі шкіряною обшивкою, двозонним клімат-контролем, електроприводом водійського сидіння, 19-дюймовими колесами, автоматичними фарами, склоочисниками з сенсорами дощу та гальмівною системою «Smart City Brake Support».

Відео тест-драйв Мазда 6 2018

Опційне обладнання

Вартість седана на пряму залежить від комплектації. Модель Touring можна доповнити: підігрівом передніх сидінь, люком даху, аудіосистемою Bose на 11 динаміків та світлодіодними головними фарами. Модель Grand Touring потішить: навігацією, системою Bose, круїз-контролем з радаром, перфорованими шкіряними сидіннями, підрульовими пелюстками та решіткою радіатора з підсвічуванням. Перелік оснащення цієї моделі можна доповнити: системою допомоги руху по смузі, системою контролю дальнім світлом та пам’яттю сидінь. Пакет «Premium» додасть: підігрів передніх сидінь і керма, шкіру Nappa та поліровані декоративні елементи. Топова модель Signature виділяється за рахунок оздоблення з дерева і замші на приладовій панелі, сидіннях та дверях.

Під капотом

Стандартним для сучасного Mazda6 став 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун на 184 кінських сили та 250 Нм. Пару йому може складати як шестиступінчаста механічна, так і автоматична коробка передач. Витрата пального становить 7.9 л/100км у змішаному циклі. Новинкою 2018 року став 2.5-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 250 кінських сил та 420 Нм. Компонується він виключно автоматичною коробкою передач.  

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Kia Forte 2018
Огляд тест-драйву: Kia Forte 2018
Огляд тест-драйву: Maserati Levante 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Maserati Levante 2018