Огляд тест-драйву: Mazda Xedos 9

8 грудня 2016

Вишуканий седан Xedos 9 з’явився у 1992 році, замінивши Xedos 6. Автомобіль був спробою Mazda Motor створити розкішний, спортивний транспортний засіб, як альтернативу більш відомим брендам. Зрівнятись з Lexus йому не вдалось, тим не менше, публіка досить позитивно сприйняла новачка. Він мав привабливу, непересічну зовнішність, як для автомобіля середини 90-х, та пропонував високу якість. У 2000 році компанія зважилась на оновлення, в результаті якого автомобіль отримав більш динамічні та виразні форми. Випуск седану припинився у 2002 році. Зустрічається він на вторинному ринку. Екстер’єр Xedos 9 досить непогано виглядає на фоні сучасних конкурентів. А висока якість збірки всиляє довіру.

Враження від їзди

Що стосується якості їзди, то тут Xedos 9 можна порівняти з автомобілями Jaguar. Рухи седану плавні та збалансовані. Автомобіль відмінно поглинає нерівності дороги, гарантуючи тишу в салоні. В результаті оновлень 2000 року, седан отримав декілька систем та елементів, які зробили його більш надійним та безпечним. Антиблокувальна гальмівна система стабілізує колеса під час зупинки. Система електронного розподілу гальмівного зусилля добирає оптимальний режим відповідно до швидкості руху седану. Єдине, що викликає не надто приємні асоціації, це автоматична коробка. Їй бракує плавності при пониженні передач. Тим не менше, седан чудово притримується дороги та демонструє пристойну маневреність. Впевнений Xedos 9 пропонує баланс точного рульового управління, комфортної їзди, шумоізоляції та надійності.  

Детально про автомобіль Mazda Xedos 9

Дивіться також каталоги:

Інтер’єр та екстер’єр

Розробники седану постарались на славу, створивши вишуканий, елегантний автомобіль з плавними лініями. Габаритний седан комусь може здатись занадто стриманим, але Xedos 9 більше підходить характеристика «класичний». Всередині водія та пасажира зустрічають високоякісні матеріали оздоблення. Ергономічність салону знаходиться на високому рівні. Елементами управління зручно та легко користуватись. Рульова колонка не регулюється, натомість вертикально переміщується водійське сидіння. Воно пропонує достатньо жорсткості та підтримки. Місця у салоні багато, що робить тривалі подорожі приємними. Багажне відділення не дуже містке, чимало простору займає повнорозмірне запасне колесо.

Базова комплектація та опційне обладнання

Незважаючи на рік появи, автомобіль пропонує непогану базу, включаючи: клімат-контроль, круїз-контроль, систему електронного розподілу гальмівного зусилля, антиблокувальну гальмівну систему, шкіряну обшивку, CD-чейнджер на шість дисків, передні фронтальні та бічні подушки безпеки, дверні замки «від дітей», дверні балки безпеки, електропривод передніх і задніх тонованих вікон, підсилювач керма, електропривод та підігрів дзеркал, протитуманні фари та 16-дюймові литі диски коліс. Як опції запропоновані: шкіряна обшивка рульового колеса, бортовий комп’ютер, навігаційна система та люк даху.

Під капотом

У 1992 році седан отримав на вибір три силових агрегати. Всі вони належать до бензинового переліку. Найменшим з них є 2.0-літровий V6 на 146 кінських сил. До сотні седан з ним розганяється за 10.7 секунд. Витрата палива перебуває на рівні 8.4 л/100км у змішаному циклі. Пару двигуну складає п’ятиступінчаста механічна коробка передач. Далі йде 2.3-літровий V6 на 214 конячок. Розгін з ним відбувається за  9.5 секунд. Витрата палива складає 10.0 л/100км у змішаному циклі. Доповнює силовий агрегат чотириступінчаста автоматична коробка. Завершує перелік 2.5-літровий V6 на 170 кінських сил. З ним Xedos 9 розганяється за 8.6 секунд, витрачаючи 9.3 л/100км у змішаному циклі. У 2000 році до переліку приєднались ще декілька двигунів. Так, 2.5-літровий V6 запропонували у версії на 164 кінських сили. З ним автомобіль розганяється за 11.0 секунд, витрачаючи 10.7 л/100км у змішаному циклі. З’явився 2.3-літровий V6 двигун на 211 кінських сил. Розгін з цим силовим агрегатом відбувається за 8.2 секунд. Витрата палива перебуває на рівні 12.2 л/100км у міському та 8.0 л/100км у заміському циклі. Пару двигуну складає п’ятиступінчаста механічна коробка передач. Привід в автомобіля на передні колеса.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Maybach 62
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Ford Transit Chassis
Популярні новини