Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz S 550 2016

3 лютого 2017

Шосте покоління Mercedes S-Class дебютувало у 2013 році. Невдовзі після появи автомобілі зайняли друге місце з продажу у Сполучених Штатах Америки, випереджені лише Tesla Model S. Крім того, S-Class на голову обійшов основних суперників BMW 7 Series та Audi A8. Автомобілі S-Class залишаються вибором №1 у сегменті розкішних седанів. Спеціально для заможних клієнтів авто ательє Renntech розробило програму персоніфікації. Мова не йде про повне перекроювання автомобілів, але виразності їм додадуть. Так, потужність 4.7-літрового V8 двигуна Mercedes S550 можна підвищити зі стандартних 449 до 530 кінських сил. На додачу седан оснащується аеродинамічними компонентами з вуглецевого волокна. Комусь буде замало, тим не менше, людям, які вміють цінувати індивідуальність автомобіля, цього вистачить. Крім того, седан S550 став доступніший, принаймні для тих, хто взагалі розглядає можливість покупки подібного автомобіля.

Враження від їзди

В першу чергу 550, як і решта S-Class, це автомобіль для пасажира. Безпека та комфорт людини на задньому сидінні понад усе. Автожурналісти частенько жартують, що рама седану вирізана з цілісного шматка граніту. На додачу седан нашпигований системами безпеки, які для решти автомобілів стануть доступними приблизно через років п’ять. У заторах S550 самостійно підтримує безпечну дистанцію до попереду їдучого автомобіля. Седан повертається до обраної смуги руху кожного разу як водій виїжджає за її межі. Превентивна система «Collision Prevention Plus» зупинить автомобіль навіть у випадку, якщо водій просто забуде це зробити. Система допомоги їзді в нічний час «Night View Assistant» допоможе розгледіти випадкового перехожого і уникнути зіткнення. У такого перенасичення системами є недоліки. По-перше, не зрозуміло хто ким керує. А по-друге, седан настільки фанатично дотримується розмітки та активно реагує на навколишню ситуацію, що гальмує коли треба і не треба. Нажаль, 99% зупинок відбувається саме коли не треба. Якщо так піде далі і систему допомоги руху по смузі ще хоть трохи вдосконалять, то водій триматиме руки на кермі просто для виду. Шкода, адже автоматизоване управління позбавляє водія задоволення відчути потужний 4.7-літровий V8 бі-турбований двигун на 449 конячок. Сотні седан 550 досягає за 4.8 секунд. Чи принаймні спроможний досягати, адже не факт, що системи безпеки дозволять так розігнатись. Водії, які все ж витиснуть сотню, зможуть насолодитись проникним гуркотом двигуна. Гідну пару двигуну складає надплавна дев’ятиступінчаста автоматична коробка передач. Плавність та м’якість рухів автомобіля можна порівняти хіба що з чарівним літаючим килимом. Досягти цього вдалося завдяки регульованій підвісці «Magic Body Control» від Mercedes, яка в буквальному сенсі відчуває дорогу. Габарити автомобіля не відчуваються, керувати ним легко. Це більше стосується водія, адже заднім пасажирам, в принципі, байдуже.

Детально про автомобіль Mercedes S550

Дивіться також каталоги:

Інтер’єр  

Важко уявити як раніше можна було жити без масажних сидінь. Вони пропонують масаж не гірший, ніж у професійному спа-салоні. Або як можна було винести літню спеку без автоматичного двозонного клімат-контролю та системи очищення повітря. При будь-яких зовнішніх умовах у салоні відчуватиметься свіжість літньої грози. Якщо для створення необхідної атмосфери цього виявилось не достатньо, пасажир може обрати бажаний режим підсвічування салону. Опинившись всередині S550, у пасажира буде стільки всіляких налаштувань, що він просто забуде куди йому їхати. Для спрощення доступу до систем та функції, автомобіль оснастили селектором Sirius XM з 12.3-дюймовим LCD екраном. Позаду нього розташований ще один, ідентичний за розміром, LCD екран, призначений для відображення показників приладів, який майже повністю повторює аналогові датчики. Оточені вугільно-чорною шкірою, екрани більше схожі на ультра тонкі телевізори. Що стосується розважальної системи, то тут до уваги запропонована 3D аудіосистема з функцією оточення звуком та 24 динаміками. Чіткість відтворення звуку така, що здається наче Ви на живому концерті.

Екстер’єр

Основними перевагами екстер’єру стали аеродинамічність та спортивна спрямованість. Седан S550 отримав задній спойлер з вуглецевого волокна. Захоплення викликає панорамний дах автомобіля. Усе освітлення світлодіодне.  

Базова комплектація

Навряд чи доцільно зазначати, що седан оснащений по-королівськи. Салон вручну оздоблювався високоякісною шкірою та елементами з деревини волоського горіха. Особливу атмосферу інтер’єру підкреслює світлодіодна підсвітка. Про безпеку дбають: високоміцна сталева конструкція кузова, система старт/стоп, система «Magic Body Control», система «Collision Prevention Assist Plus», «Attention Assist», активні світлодіодні фари з денними ходовими вогнями та задніми фарами, система «Crosswind Assist», адаптивна технологія гальмування, активна система контролю сліпих зон, парктронік, система панорамного огляду та система нічного бачення «Night View Assistant».

Опційне обладнання

Усі опції розподілено по пакетам. Так, пакет «Rear Seat Package» пропонує: підніжку для правої ноги з електроприводом, чотиризонний клімат-контроль, підголівники задніх сидінь з налаштуванням та ремені безпеки з превентивною функцією. Пакет «Driver Assistance Package» додасть: систему «DISTRONIC PLUS», «BAS PLUS», систему перехресного руху, систему попереднього гальмування з функцією виявлення пішоходів, систему «PRE-SAFE PLUS», активну систему контролю сліпих зон, активну систему дотримання смуги  руху, обмежувач швидкості та систему оповіщення про дорожні знаки. Також доступний пакет «Sport» з 19-дюймовими колесами та більш спортивною стилізацією. Пакет «Premium Package» передбачає: переднє сидіння з функцією масажу, вентиляції та підігріву, функцію запалювання без ключа, доступ «без рук», парктронік з активною системою паркування та активні завіси для задніх вікон. Для седану передбачено ще чимало пакетів та опцій, слід лише пам’ятати про їх вартість.  

Під капотом

За потужність седану відповідає 4.7-літровий V8 бі-турбований двигун на 449 кінських сил. Комплектується силовий агрегат дев’ятиступінчастою автоматичною коробкою передач. Розгін відбувається за 4.8 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 13.7 л/100км у міському циклі та 9.05 л/100км у заміському. Програма персоніфікації від ательє Renntech збільшить потужність двигуна до 530 кінських сил. При цьому розгін відбувається за 4.6 секунд, різниця не значна, але вона є. Максимальна швидкість у прямому сенсі обмежена 250 км/год. На двигун встановлено електронний обмежувач Vmax.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz SLS-Class 2015
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Terracan
Популярні новини