Огляд Toyota Highlander 2024

20 грудня 2023

Toyota Highlander 2024 - трирядний сімейний позашляховик. Автомобіль порадує практичністю, маневреністю та невисокою, за мірками класу, витратою пального. Та чи достатньо цього, щоб привернути увагу покупців в 2024 році?

Нове в 2024 році

Серйозних змін не очікується.

Кому варто купити?

Toyota Highlander варто розглянути покупцям, які шукають авто з комфортною поїздкою, багатьма стандартними опціями та 8-місним салоном. Гібридна версія сподобається тим, хто вибирає економний позашляховик з широким набором стандартних технологій та зручним керуванням.

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Оновлення для 2024 року мінімальні. Комплектацію Highlander L знято з виробництва, а моделі XLE, XSE, Limited і Platinum отримали стандартні підйомні двері з електроприводом з функцією відчинення без рук. 

Новий Toyota Highlander 2024 представляє четверте покоління, яке з'явилося на ринку в 2020 році.

Toyota Highlander або Kia Telluride

Kia Telluride пропонує більше вантажного простору та вищу висоту стелі в усіх рядах, ніж Highlander. Інтер’єр Теллурайд надзвичайно зручний і технологічний, а інформаційно-розважальна система є однією з найкращих. Двигун V6 в позашляховика Кіа потужніший, ніж чотирициліндровий турбомотор в автомобіля Тойота, але компромісом є вища витрата пального. На додачу, Telluride коштує дешевше, ніж Highlander. 

Toyota Highlander або Nissan Pathfinder

Pathfinder був оновлений до 2022 року, тому це один із найновіших дизайнів у сегменті. Він забезпечує тиху та комфортну поїздку, а також може буксирувати більше вантажу, ніж Highlander, якщо оснащений пакетом буксирування. У обох авто є однаковий недолік - обмежений вантажний простір за третім рядом. 

Салон

Трирядний салон Toyota Highlander 2024 вміщує 7 або 8 осіб в залежності від комплектації. Перший і другий ряди просторі та зручні, а ось третій ряд тісний.

Інтер’єр Highlander практичний і добре скомпонований з якісних матеріалів. В топових версіях з’являються вишукані елементи, такі як оздоблення з натуральної шкіри та дерев’яні акценти.

Highlander оснащено найновішою інформаційно-розважальною системою Toyota. Базова модель отримала 8,0-дюймовий дисплей та 7,0-дюймову цифрову панель приладів. Вищі комплектації Хайлендер пропонують 12,3-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи та 12,3-дюймовий цифровий приладовий дисплей. В обох варіантах радує чітка графіка, швидка реакція на команди та зрозумілі меню. 

Бездротовий зв’язок Apple CarPlay і Android Auto, Bluetooth і точка доступу Wi-Fi є стандартними. Базовою є аудіосистема з шістьма динаміками, доступна система з 11 динаміками від JBL.

Розмір багажника Highlander складає:

Відео тест-драйв Toyota Highlander 2024 року

Технічні характеристики

У бензинових варіантах Toyota Highlander 2024 року використовується 2,4-літровий двигун з турбонаддувом, який розвиває 265 к.с. Усі негібридні Highlander оснащені восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Передній привід є стандартним для Toyota Highlander, а повний доступний для всіх рівнів комплектації. 

Гібрид Toyota Highlander 2024 року оснащений 2,5-літровим рядним чотирициліндровим двигуном, парою електродвигунів і автоматичним варіатором. Загальна потужність складає 243 к.с. Стандартно позашляховик передньопривідний, доступний привід на всі колеса. 

Розгін бензинового Toyota Highlander до 100 км/год займає 9 секунд, гібрид швидший на кілька десятих секунди.

Витрачає Хайлендер в середньому:

Highlander 2024 року складно назвати спортивним або драйвовим. Проте він дає відчуття впевненості завдяки точному керму та чудовій маневреності з урахуванням розмірів. Мінімальний нахил кузова допомагає Хайлендер зберігати відчуття контролю. 
 

 Характеристики Toyota Highlander 2023 
 Потужність   265 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   8 с 
 Максимальна швидкість   190 км/год 
 Середня витрата пального   9,4 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   67 л 

Безпека

Toyota оснащує кожен Highlander 2024 року набором технологій допомоги водієві Toyota Safety Sense 2.5+. В пакет входять адаптивний круїз-контроль, система підтримки смуги руху, автоматичне екстрене гальмування вперед, система екстреного керування кермом, розпізнавання дорожніх знаків і автоматичне дальнє світло. Інші стандартні функції: контроль старту на схилі, контроль розгойдування причепа та контроль спуску. В топових специфікаціях позашляховика Toyota пропонує передні та задні датчики паркування, а також камеру огляду на 360 градусів.

Розміри та вага

Важить Toyota Highlander 2024 від 1850 кг до 2000 кг.

Можливі комплектації

Купити новий Toyota Highlander 2024 можна бензиновій та гібридній версіях. Бензинова модель доступна в комплектаціях LE, XLE, XSE, Limited і Platinum, гібридна пропонує специфікації  LE, LE Nightshade, XLE, XLE Nightshade, Limited і Platinum.

Попередній огляд Огляд Audi A3 2024
Наступний огляд Огляд Jeep Wrangler 2024
Популярні новини