Огляд Audi A3 2024

18 грудня 2023

A3 - це найменший і найдоступніший седан Audi. Виробнику вдалося поєднати в компактному авто фірмовий стиль, чудову керованість, економну витрату пального та безліч сучасних технологій. Для тих, хто шукає більше драйву, пропонуються високопродуктивні версії S3 та RS3.

Шукати автомобіль Ауді A3 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

Audi A3 залишається без помітних змін в 2024 році.

Кому варто купити?

Audi A3 сподобається покупцям, які вибирають невеликий преміальний седан з відносно невисокою вартістю. 

Нове чи вживане авто?

Характеристики та вигляд Audi A3 залишаються без змін. Дебют нової генерації седана відбувся в 2022 році. Минулого року автомобіль отримав зміни в наборах доступних опцій.

Дивіться також каталоги:

Ціна Audi A3 починається від $35 400.

Audi A3 або Audi A4

Audi A4 - компактний розкішний автомобіль, який багато в чому перевершує A3. Хоча обидві моделі Audi мають певну схожість, як от потужні двигуни, довгий список стандартних функцій і зручні технології, A4 є кращим варіантом. Він забезпечує більше пасажирського та вантажного простору, а також пропонує динамічнішу керованість, ніж A3. Проте купити нову Ауді A3 в базовій версії можна приблизно на $6 000 дешевше, ніж A4. 

Audi A3 або Acura Integra

Acura Integra має чим привернути увагу покупців. Інтегра пропонує салон вищого класу, спортивнішу керованість та більший багажник. Базова версія седана Acura коштує приблизно на $4 000 дешевше, ніж варіант Audi. З іншого боку, A3 може бути оснащений повним приводом, який недоступний для Acura. 

Салон

A3 може вмістити до 5 осіб. Усі сидіння забезпечують комфорт та підтримку. Щодо простору, то передній ряд зручний для дорослих. А от на задніх сидіннях трьом дорослим пасажирам може бути трохи тісно.

S3 стандартно поставляється зі спортивнішими та дещо зручнішими сидіннями, ніж стандартний A3. Вони пропонують багато регулювань, а також чудово підтримують під час швидких поворотів. Версія RS має спеціальні ковшеподібні сидіння.

Салон Audi A3 виглядає преміально. У всіх комплектаціях стандартна шкіряна обшивка. Вибір кольорів невеликий, але всі поєднання підкреслюють сучасний та мінімалістичний стиль інтер'єру. 

A3 оснащено найновішими автомобільними технологіями від Audi. Інформаційно-розважальна система MMI з 10,1-дюймовиим сенсорним екраном, бездротовими Apple CarPlay та Android Auto проста у використанні. Сенсорний екран пропонує сучасну та чітку графіку, просте меню і швидку реакцію. На центральній панелі присутні кілька фізичних кнопок для зручності налаштувань.

Багажник не можна назвати перевагою А3. Він вміщує всього 308 л. Хоча цього достатньо для щоденних поїздок, речі для далекої мандрівки може бути складно помістити.

Модель S3 пропонує такий самий об'єм вантажного простору - 308 л. Специфікація RS має багажник на 235 л.

Відео тест-драйв Audi A3 2024 року

Технічні характеристики

A3 оснащений 201-сильним чотирициліндровим двигуном із турбонаддувом. Цей силовий агрегат забезпечує автомобілю впевненість майже в будь-якому сценарії водіння. Система м’якого гібрида на 48 В надає йому трохи більше бадьорості під час прискорення. Стандартна семиступінчаста автоматична трансмісія з подвійним зчепленням плавно та швидко перемикає передачі. Привід на передні колеса є стандартним, доступний повний привід Quattro.

Базова версія A3 поєднує в собі плавну поїздку, приємне керування та нотки спорту. Маленька Audi м'яко поглинає більшість нерівностей дороги, забезпечує чудову маневреність та достатню гальмівну силу.

Ауді S3 - високопродуктивна версія A3 з 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном із турбонаддувом, який видає 306 к.с.  Седан поводить себе дуже спритно і розганяється до першої “сотні” за 4,6 с.

У RS3 під капотом знаходиться 2,5-літровий п’ятициліндровий двигун. Він має 401 к.с., унікальний звук, приголомшливу продуктивність та розгін до 100 км/год за 3,6 с.  

S3 та RS3 використовують ту ж саму семишвидкісну АКПП з подвійним зчепленням, а також мають стандартний повний привід.

Спортивні версії А3 забезпечують очікувану порцію драйву за кермом. Водночас, вони гарантують вражаючий рівень комфорту для пасажирів, коли це необхідно. Вся справа в адаптивній динамічній системі керування шасі Audi та системі розподілу крутного моменту.

Середня витрата пального:

  • 7,4 л/100 км - А3,
  • 9,0 л/100 км - S3,
  • 10,3 л/100 км - RS3.
     
 Характеристики Audi A3 2024 
 Потужність   201 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   6,2 с 
 Максимальна швидкість   209 км/год 
 Середня витрата пального   7,3 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   55 л 

Безпека

Стандартні функції допомоги водієві включають автоматичне екстрене гальмування, систему утримання в смузі руху та автоматичне дальнє світло. Також доступні система моніторингу сліпих зон і поперечного руху ззаду, екстрене гальмування назад, передні і задні датчики паркування, а також система напівавтономного паркування.

Розміри та вага

  • Колісна база – 263 см,
  • Довжина – 450 см,
  • Ширина – 182 см,
  • Висота – 143 см.

Споряджена вага коливається від 1510 кг до 1655 кг.

Можливі комплектації

Audi A3 2024 випускається в двох комплектаціях: Premium і Premium Plus. Модель S3 можна вибрати в варіантах Premium, Premium Plus та Prestige. RS доступна в єдиній комплектації, але має кілька доступний пакетів опцій. 

Попередній огляд Огляд Hyundai Tucson 2024: сміливий стиль
Вибрати позашляховик Хюндай Туксон 2024 на AUTOMOTO.UA
Шукати позашляховик Тойота Хайлендер 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Toyota Highlander 2024