Огляд тест-драйву: Toyota RAV4 2021

25 травня 2021

Новий Toyota RAV4 2021 - один з найпопулярніших кросоверів сьогодні в світі. Легко зрозуміти чому: у цього невеликого позашляховика плавний хід, багато місця для пасажирів і вантажу, безліч стандартних та додаткових функцій безпеки водія. Він впевнено гальмує, чітко управляється і економно витрачає паливо. Безсумнівно, багаторічний статус RAV4, а він дебютував ще в 1996 році як один з перших кросоверів, і визнання бренду Toyota теж допомагає.

Нове в 2021 році 

Кросовер Тойота РАВ4 не отримав помітних змін в 2021 році.

Кому варто купити? 

RAV4 - один з найдосконаліших компактних позашляховиків в своєму класі, і він обов'язково повинен бути першим у списку на тест-драйв. Однак його орієнтовна ціна трохи вище середньої для компактного позашляховика. Так, суперники, обійдуться дешевше, але вам доведеться витратити додаткові кошти на функції, які входять в стандартну комплектацію цієї Toyota.

Нове або б/у авто? 

Істотних відмінностей між RAV4 2020 і 2021 років немає. Добре подумайте перед тим, як купити Тойота РАВ4 2021 року випуску. У 2019 Toyota зробила повний рестайлинг кросовера. Можливо, вам вдасться знайти торішній або позаторішній автомобіль б/у за хорошою ціною. 

Дивіться також каталоги:

Toyota RAV4 або Honda CR-V

Honda CR-V є одним з лідерів серед компактних позашляховиків. Він рекламує найбільший вантажний відсік у класі, якість збірки кабіни також на вищому рівні. Хоча Toyota RAV4 2021 має трохи потужніший двигун, ніж Honda CR-V, обидва витрачають приблизно однаковий об’єм палива. РАВ4 пропонує довгий список стандартних функцій, включаючи Apple CarPlay, Android Auto, 7-дюймовий сенсорний екран і виявлення пішоходів. Однак, CR-V універсальніший, ніж RAV4, і в базовій комплектації коштує помітно дешевше. Ви не помилитеся ні з одним з позашляховиків, але Honda трохи кращий.

Toyota RAV4 або Mazda CX-5

Mazda CX-5 має приголомшливу керованість. Цей позашляховик створений для задоволення від водіння. А ще він відрізняється високоякісним інтер'єром, кращими в своєму класі рейтингами безпеки і зручною інформаційно-розважальною системою за нижчою стартовою ціною, ніж RAV4. Mazda також пропонує додатковий двигун з турбонаддувом, який потужніший, ніж всі доступні для Toyota. Покупцям, які цінують живе і захоплююче водіння, варто вибрати CX-5. Проте кращі оцінки економії палива RAV4, додатковий вантажний простір і довший список стандартних технічних функцій роблять його відмінним вибором для сімей.

Салон

У цьому позашляховику Toyota можуть розміститися до п'яти чоловік. Габарити Тойота РАВ4 2021 порівняно компактні, але простору всередині достатньо. Навіть високі пасажири легко знайдуть зручне місце. Сидіння до того ж мають хорошу амортизацію. Один помітний недолік салону Toyota RAV4 полягає в тому, що він не пропонує пасажирське сидіння з електроприводом. Проте доступні додаткові зручності, такі як регульоване в восьми напрямках крісло водія, передні і задні підвісні сидіння з підігрівом і передні сидіння з вентиляцією.

Toyota RAV4 має сучасний інтер'єр з м'якими, красивими, але міцними матеріалами. Ви не переплутаєте цю модель з розкішним автомобілем, але практичність, комфорт і розкіш значно зростають у міру просування вгору за рівнем оформлення салону. Додаткові зручності включають сидіння з синтетичної шкіри, а також унікальну прострочку і акценти.

RAV4 має 1065 л вантажного простору за другим рядом. Це число дуже незначно зменшується в комплектаціях XLE, XLE Premium і Limited. Склавши другий ряд, ви отримаєте до 1976 л вантажного простору у всіх версіях. Ці показники об'єму багажника вищі, ніж у багатьох компактних позашляховиків-конкурентів.

RAV4 оснащений зручною інформаційно-розважальною системою з 7-дюймовим сенсорним екраном. Інтерфейс інтуїтивно зрозумілий, а цифрові кнопки на екрані добре розташовані. Є також фізичні кнопки для таких речей, як гучність стерео і клімат-контроль.

Відео тест-драйв Toyota RAV4 2021 року

Технічні характеристики

Єдиний двигун, доступний в RAV4, - це 2,5-літровий чотирициліндровий, що розвиває 203 к.с. У поєднанні з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач цей силовий агрегат забезпечує достатню потужність для повсякденного використання і без особливих зусиль розганяє кросовер. 100 км/год за 7.8 с. Однак деякі власники відзначають, що двигун може бути досить гучним на високих швидкостях і що трансмісія може давати збій при перемиканні на знижену передачу.

Тойота РАВ4 отримала одні з кращих показників витрати палива в класі компактних позашляховиків. У базовому оснащенні машина витрачає 8.7 л/100 км. 

Ця Toyota забезпечує в цілому комфортну подорож. Підвіска відмінно справляється з поглинанням вибоїн і нерівностей дороги. Привід на передні колеса входить в стандартну комплектацію, також доступний повний привід.

Історично RAV4 не був воїном бездоріжжя, але Toyota змінила це, коли представила версію TRD Off-Road для моделі 2020 року. Завдяки 218-мілімметровому дорожньому просвіту, шинам підвищеної прохідності і підвісці з налаштуванням TRD, цей RAV4 здатний впевнено долати бездоріжжя. Якщо ви часто виїжджаєте за межі асфальтованих доріг, вибирайте новий Toyota RAV4 2021 з поліпшеними позашляховими характеристиками.

Безпека

Toyota RAV4 2021 року успішно пройшла краш-тести в Національній адміністрації безпеки дорожнього руху США і отримала загальний рейтинг безпеки п'ять з п'яти зірок.

Розміри і вага 

Довжина Тойота РАВ 4 2021 дорівнює 4.6 м. Споряджена маса кросовера коливається від 1528 до 1657 кг.

Можливі комплектації 

Новий кросовер Toyota RAV4 2021 випускається в шести комплектаціях: LE, XLE, XLE Premium, Adventure, TRD Off-Road і Limited. Всі вони оснащені одним і тим же рядним чотирициліндровим двигуном і прославленим набором функцій активної безпеки Toyota Safety Sense 2.0.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Lincoln Navigator 2021
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Honda Accord 2021
Популярні новини