Огляд Volvo S90 2022: преміальний мінімалізм

24 серпня 2022

Люксовому седану Volvo S90 вдається неможливе – виглядати лаконічно та водночас виділятися. Автомобіль зачаровує своїм скандинавським мінімалізмом та дивовижною ергономікою. Хоча Вольво С90 поступається німецьким конкурентам у низці параметрів, та це його не псує. Радше навпаки, підкреслює його унікальність. 

Нове у 2022 році

Кому варто купити?

Volvo S90 – седан, який підкорить вас величним спокоєм, просторим, лаконічним салоном та винятковою увагою до безпеки. S90 не намагається зрівнятися зі своїми суперниками в приголомшливій продуктивності або драйвовій керованості на високих швидкостях. Натомість він впевнено конкурує у параметрах комфорту, інноваціях у сфері безпеки (сидіння та підголівники регулюються за мілісекунди, щоб запобігти хлистовій травмі під час наїзді ззаду) та увазі до деталей (селектор передач із цілісного кришталю та дерева з відкритими порами). Це також один із небагатьох люксових седанів середнього розміру, доступних у версії плагін-гібриду. Вольво S90 пропонує безліч преміальних опцій та помічників водія, а коштує значно нижче, ніж інші повнорозмірні розкішні седани. Ціна нового авто в базовій комплектації починається з 55 950$.

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Між моделями S90 2021 та 2022 років є кілька суттєвих відмінностей. У 2022 році трансмісія B6 з м'яким гібридом замінює попередню установку T6, а інформаційно-розважальна система на базі Google Android з'являється замість інтерфейсу Sensus. Якщо гаманець дозволяє, подумайте, щоб купити новий Volvo S90. У випадку підбору седана на автобазарі ознайомтеся з відгуками власників Вольво С90. 

Volvo S90 або Mercedes-Benz E-класу

Mercedes-Benz E-Class більш універсальний, ніж S90, тому що випускається в кузовах седан, купе, кабріолет та універсал. Volvo доступний лише у кузові седан. Мерседес також пропонує потужні двигуни та плавну поїздку. E-клас коштує приблизно на 2 100$ дорожче, ніж S90, але це найкращий автомобіль.

Volvo S90 або Volvo V90

Volvo V90 представлений у кузові універсал, але седаном S90 його поєднує ряд параметрів. Обидві машини отримали красивий інтер'єр, схожі характеристики та однакову трансмісію B6. V90 стане кращим вибором з точки зору комфорту поїздки та об’єму вантажного простору, але його роздрібна ціна виявиться приблизно на 2 350$ вищою, ніж у S90. Обидві моделі достойні, проте є сенс віддати перевагу V90.

Салон

Volvo S90, безумовно, є його вражаючою особливістю. Дерево з відкритими порами, натуральна шкіра, матовий метал та дрібнозернистий пластик створюють стильний та сучасний простір. Дизайн та якість інтер'єру седана повністю відповідає статусу "люкс".

 

Виробник подбав і про водія, і про чотирьох пасажирів. На них чекають комфортабельні місця. Сидіння дуже зручні і залишаються такими навіть після декількох годин поїздки. 

S90 пропонує більше місця для пасажирів, ніж конкуренти, але відстає у вантажному просторі. Багажник об'ємом 382 л вважається одним із найменших у класі. Задні сидіння складаються в пропорції 60/40, що додає практичності.

Ще один недолік нового Volvo S90 - це користувацький інтерфейс. Елементи керування звуком мають фіксовані кнопки для гучності та вибору треку, але більшість інших налаштувань, від навігації до клімат-контролю, прив'язані до сенсорного екрану. 

Навігація складна у використанні і тільки спонукає вас використовувати Apple CarPlay або Android Auto, які є стандартними. 

S90 постачається з чотирма портами USB та розетками на 12 В, так що проблем із зарядкою гаджетів не виникне.

Відео тест-драйв Volvo S90 2022 року

Технічні характеристики

Вольво пропонує два варіанти двигуна для S90. Стандартна трансмісія B6 складається з 48-вольтової м'якої гібридної системи, а також 2,0-літрового чотирициліндрового мотора з турбонаддувом і наддувом, який видає 295 к.с. B6 забезпечує достатню потужність, незалежно від того, чи їдете ви містом або обганяєте інші автомобілі на шосе. Восьмиступінчаста автоматична коробка бездоганно виконує свою роботу.

Плагін-гібридні моделі Recharge оснащені силовим агрегатом T8. Ця установка поєднує в собі двигун B6 з подвійним наддувом та два електромотори загальною потужністю 400 кінських сил.

Витрата палива Вольво S90 залежить від комплектації. B6 витрачає в середньому 8,7 л/100 км. 
Коли Recharge рухається лише за рахунок бензинового двигуна, витрачає в середньому 5 л/100 км. Його повністю електричний запас ходу складає 33 км. Для заряджання акумулятора від звичайної розетки потрібно близько 3 годин.
 

 Характеристики Volvo S90 
 Потужність   295 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   6,4 с 
 Максимальна швидкість   182 км/год 
 Середня витрата палива   8,7 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   60 л 

 

Безпека

S90 оснащена практично всіма технологіями та засобами допомоги водію, які ми очікуємо від сучасного розкішного автомобіля. Volvo завжди приділяла особливу увагу безпеці, тому седан поставляється з вичерпним набором допоміжних засобів для водія, серед яких таких як моніторинг сліпих зон та автоматичне екстрене гальмування.

Розміри та вага 

Важить Вольво С90 від 1900 до 2120 кг.

Можливі комплектації 

Volvo виробляє S90 2022 року у трьох комплектаціях: Momentum, R-Design та Inscription. Усі вони поставляються із силовим агрегатом під назвою B6. Це 2,0-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом та наддувом з 48-вольтовою системою м'якого гібрида, яка в сукупності видає 295 "конячок".

Також є плагін-гібридний силовий агрегат під назвою T8 Recharge. У нього під капотом знаходиться той же двигун, що і у B6, але у поєднанні з двома електродвигунами загальною потужністю 400.с. Recharge випускається у комплектаціях R-Design та Inscription. Повний привід є стандартним для всієї лінійки.

 

Попередній огляд Електромобіль Renault Zoe 2022: огляд авто
Наступний огляд Електромобіль BMW iX 2022: огляд авто
Популярні новини