Електромобіль Renault Zoe 2022: огляд авто

18 серпня 2022

Renault Zoe 2022 - міський суперміні. Це невеликий електромобіль з потужними характеристиками та значним запасом ходу. Варто відзначити, що модель підійде не всім. Вона не такий вже й швидка, не дуже велика та має інші недоліки. Однак, коли справа доходить до його основних цілей, ефективності та діапазону, Зое впевнено витримує випробування. Чи підходить вам Renault Zoe 2022? Наш огляд допоможе відповісти!

Вибрати електричний Рено Зое 2022 на Automoto.ua

Нове в 2022 році

  • додано колір кузова Shadow Grey,
  • зміни у наборі опцій комплектацій.

Кому варто купити?

Renault Zoe покликаний вирішити дві найпоширеніші скарги на електромобілі: висока ціна та низький запас ходу. Цей п'ятидверний хетчбек може з комфортом проїхати майже 320 км на повній зарядці та коштує дешевше ніж більшість конкурентів (від 36 180$). Крім того, він поставляється з великою кількістю стандартного обладнання, серед якого домашній настінний зарядний пристрій потужністю 7 кВт. Якщо ви шукаєте компактний міський електромобіль з крутими технологіями та пристойним діапазоном, розгляньте Renault Zoe.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Остання серйозна зміна характеристик Рено Зої була в 2020 році. Для поточного модельного року виробник додав новий колір кузова та переглянув набір опцій окремих комплектацій. Майте на увазі, що французький електрокар існує з 2012 року, тому на автобазарі представлені різні специфікації. Зробити правильний вибір допоможуть реальні відгуки про Рено Зое.

Салон

Зое - п'ятимісний хетчбек. Місця у салоні достатньо, але високим пасажирам буде некомфортно під час довгих поїздок.

Renault вдало маскує статус невеликого та відносно дешевого електромобіля красивим та досить якісним інтер'єром. У деяких комплектаціях використовується спеціальна тканина із перероблених матеріалів (включаючи старі ремені безпеки Renault). 

Однак подивіться далі, і ви помітите кілька тьмяних пластиків та хиткі вентиляційні отвори. Загалом салон Рено Зої поступається конкурентам.

 

Об'єм багажника Renault Zoe складає 338 літрів. Це більше ніж на 25% перевищує параметр VW e-Up, але набагато менше ніж 435-літрів у Nissan Leaf. Ви можете скласти задні сидіння, щоб збільшити вантажопідйомність до 1225 літрів. 

Стандартна комплектація передбачає 10-дюймовий цифровий дисплей у поєднанні з 7-дюймовим інформаційно-розважальним екраном із використанням системи Renault EasyLink, хоча автомобілі GT Line+ отримують модернізований 9,3-дюймовий пристрій. Графіка виглядає досить чітко, а інтерфейс працює без проблем, хоча структура меню не надто інтуїтивно зрозуміла. На щастя, Apple CarPlay та Android Auto представлені у всій лінійці.

Ви також можете відображати вказівки на цифровому дисплеї водія - 10-дюймовому дисплеї з високою роздільною здатністю, який замінює звичайні аналогові циферблати стандартної комплектації на кожному Renault Zoe.

Відео тест-драйв Renault Zoe 2022 року

Технічні характеристики

Характеристики Renault Zoe залежить від того, яку модель ви виберете. Версія Play початкового рівня та середня версія Iconic у стандартній комплектації одержують двигун потужністю 110 к.с., але ви можете модернізувати автомобілі Iconic до 135 к.с.

Моделі із силовим агрегатом потужністю 110 к.с. розганяються до 100 км/год за досить неквапливі 11,4 секунд. Автомобілі потужністю 135 л. поводяться набагато бадьоріше, досягаючи тієї ж швидкості менш ніж за 9,5 секунд.

Так само, як Nissan Leaf та BMW i3, Zoe може керуватися однією педаллю. 

Ємність батареї та запас ходу

Батарея ємністю 52 кВт/год забезпечує Renault Zoe запас ходу в 385 км (відповідно до стандарту WLTP).

Заряджання Zoe займає 3 години з використанням загальнодоступного зарядного пристрою на 22 кВт, а зарядка будинку з використанням стандартної установки на 7 кВт/год - 8 годин. Однак швидке заряджання до 80% за допомогою зарядного пристрою на 50 кВт/год на більш потужній моделі займе 70 хвилин. 30-хвилинної зарядки батареї Renault Zoe вистачить, щоб відновити 145 км.
 

 Характеристики Renault Zoe 
 Потужність   110 л.с, 135 л.с. 
 Час розгону до 100 км/год  11,4-9,5 с 
 Максимальна швидкість   135 км/год 
 Запас ходу   385 км 
 Ємність батареї   52 кВт/ч

 

Безпека

Торік електрокар Zoe у стандартній європейській конфігурації отримав нульовий рейтинг безпеки від Euro NCAP. Це серйозна вада моделі.

Розміри та вага 

  • Колісна база – 258 см,
  • Довжина – 408 см,
  • Ширина – 178 см,
  • Висота – 156 см.

Повна маса електрокара складає 1988 кг.

Можливі комплектації

Купити новий Рено Зої можна у трьох комплектаціях: Techno, Iconic, GT Line+. Назви відрізняються залежно від ринку, тому будьте уважні, якщо вибираєте електрокар за кордоном. Ціна Рено Зої стартує з позначки 36 180$.

Починаючи з Zoe початкового рівня, електрокар оснащений удосконаленою системою екстреного гальмування, новими значками, входом без ключа, 7-дюймовою інформаційно-розважальною системою, сумісною з Apple CarPlay та Android Auto, 10-дюймовим TFT-дисплеєм, кондиціонером з ручним керуванням, чотирма динаміками. У комплект входить пристрій змінного струму потужністю 22 кВт, що дозволяє рекуперувати енергію втричі швидше, ніж його найближчі конкуренти, стверджує Renault.

Середній варіант додає навігаційну систему до того ж інформаційно-розважального дисплея, автоматичний кондиціонер, задні датчики паркування та антену у вигляді акулячого плавця. Ця версія у стандартній комплектації оснащена 16-дюймовими колесами Eridis з алмазним огранюванням та пропонує допомогу у утриманні смуги руху, попередження про вихід зі смуги руху та розпізнавання дорожніх знаків.

Вибравши топову модель, ви отримаєте 17-дюймові темні легкосплавні диски з титановими акцентами, золоте покриття решітки радіатора та корпусів протитуманних фар, наклейку внизу дверей та новий текстиль всередині, виконаний з переробленого матеріалу, з новим тисненням на сидіннях та панелі приладів. Деякий контраст інтер'єру надає золоте обрамлення. Ще одна особливість цієї моделі – 9,3-дюймова інформаційно-розважальна система з навігацією. Також з'являються дзеркало заднього виду з автоматичним затемненням, камера заднього виду, задній порт USB.

 

Попередній огляд Огляд Land Rover Discovery 2022: на всі випадки життя
Вибрати новий позашляховик Ленд Ровер Діскавері 2022 на Automoto.ua
Вибрати в каталозі Automoto.ua новий Volvo S90 2022
Наступний огляд Огляд Volvo S90 2022: преміальний мінімалізм