10 автомобільних міфів, в які ви до сих пір вірите

6 грудня 2019

У колі автомобілістів часто виникають різні міфи, які з кожним роком поширюються все більше і вже сприймаються як само собою зрозуміле.
Ми зібрали найпоширеніші автомобільні легенди, щоб розібратися в їх правдивості.
 
Позашляховики легко перевертаються
Така думка дійсно існує, проте в дійсності така проблема властива далеко не всім представникам SUV-сегмента. Справа в тому, що колись компанія Ford презентувала кросовер Explorer на шинах Firestone, які часто ставали причиною переворотів. Це стало причиною багатьох аварій і смертей, і очевидно зіпсувало імідж позашляховиків.
Схожа скандальна історія трапилася з Jeep Grand Cherokee WK2. Організація Teknikens Varld проводила дослідження цього кросовера і прийшла до висновку, що автомобіль небезпечно поводиться на дорозі і купувати Grand Cherokee зовсім не варто.
Справедливості заради варто сказати, що ця ж організація тестувала Volvo XC90 і Volkswagen Touareg. Ці машини, як і багато інших з SUV-сегмента, демонструють зразкову керованість і стійкість при виконанні складних маневрів.

Японські машини випускають в Японії, а американські - в США
Так-так, наявність логотипу японського бренду зовсім не означає, що автомобіль збирали в Японії. Автомобільні виробництва розкидані по всьому світу. Автомобілі, які сходять з конвеєра, відрізняються в залежності від регіону і ринку збуту.
Тобто, машини розробляються під вимоги споживачів і часто не мають нічого спільного між собою. Цікаво, що компанія Ford ввела на виробництві стратегію глобалізації One Ford. До цього між машинами бренду була колосальна регіональна різниця, а зараз це зовсім непомітно.

завод по производству автомобилей toyota япония фото
 

Гібридні автомобілі повільно їздять
Ринок гібридних автомобілів стрімко розвивається і зараз рясніє розмаїттям. Можливо, така думка з'явилася після презентації нового Lexus LS 500h. Швидкість цього автомобіля розчарувала - щоб розвинути 250 км/год потрібно більше хвилини.

Але не варто забувати, що одні з найшвидших автомобілів світу обладнані гібридними силовими установками. Наприклад, Porsche 918 Spyder, з 616-сильним двигуном внутрішнього згоряння і двома електромоторами, загальною потужністю 283 кінські сили. Це авто довгий час зберігав звання найшвидшої машини Нюрбургринга. Також окрему увагу заслуговують Ferrari LaFerrari з сукупною віддачею силової установки 963 кінські сили і McLaren P1 з потужністю 916 "конячок".

Повний привід завжди допоможе з керованістю на мокрій дорозі
Повний привід може допомогти тільки в тому випадку, якщо за кермом сидить досвідчений водій. Повноприводна трансмісія не є всемогутньою, а найчастіше тільки дарує помилкове відчуття вседозволеності і безпеки.
На жаль, саме тому багато автомобілістів не знають, як себе вести, якщо електроніка відмовить.

Корея виробляє автомобілі поганої якості
Це твердження мало сенс в 90-х роках. У той час на території України дійсно з'явилися корейські автомобілі Hyundai, Kia і Daewoo, які явно поступалися в надійності іншим іномаркам.
По правді кажучи, зараз ситуація змінилася. Корейські автомобільні бренди активно змагаються з "японцями". І дійсно, корейські фахівці добре попрацювали не тільки над їздовими властивостями своїх автомобілів, але й подбали над ергономікою. Звичайно, це позначилося не тільки на якості збірки, а й вплинуло на ціну.

Краще купити авто з салону, ніж б/у

Правдивість цього твердження залежить від віку і марки автомобіля, а також від попереднього власника. Однак абсолютно точно можна сказати, що покупка машини з салону ніяк не захищає від "заводських" несправностей. Відомо багато випадків, коли нові моделі відомих автомобільних брендів відзначилися як незначними дефектами, так і серйозними проблемами.

Двигун V8 завжди сильніший, ніж V6
Цей міф зустрічається досить часто, але він в корені невірний. На ринку представлено чимало потужних автомобілів із шестициліндровими моторами. Наприклад, із потужністю 3,5-літрової 647-сильною "шістки" від Ford GT може зрівнятися далеко не кожен восьмициліндровий двигун.

мотор v8 фото
 

Авто преміум класу завжди якісніше бюджетних
Виробники преміальних машин не завжди можуть забезпечити заявлений рівень якості. Все частіше автолюбителі помічають дефекти обробки салону і лакофарбового покриття.
У свою чергу виробники більш доступних машин не стоять на місці і намагаються дати клієнту відчуття комфорту.

Світлодіодні фари світять краще галогенових
Здавалося б, якщо LED-лампи сучасніше галогенових, то повинні бути краще? Все не зовсім так. Це твердження справедливе у випадку зі складною матричною оптикою, але, по результату об'єктивних досліджень, прості світлодіодні фари зазвичай світять гірше.
Варто зазначити, що спектр LED-ламп наближається до денного світла. Завдяки цьому очі водія менше напружуються під час їзди в темний час доби.
Але справедливо сказати, що LED-оптика стрімко вдосконалюється.

Попередня стаття 3 функції кнопки рециркуляції повітря, якими ви не користуєтеся
3 функції кнопки рециркуляції повітря, якими ви не користуєтеся
3 позашляховика, які практично неможливо перепродати
Наступна стаття 3 позашляховика, які практично неможливо перепродати

Популярні новини