3 моделі всесезонних позашляхових шин (All-Terrain): що обирають українські водії

15 березня 2024

Універсальна гума для позашляховиків розрахована для поїздок бездоріжжям або ґрунтовими шляхами, але також може ефективно використовуватися на рівному асфальтному покритті. Пропонуємо ознайомитися з популярними моделями з цієї категорії шин.

Популярні моделі всесезонних позашляхових шин

Yokohama Geolandar A/T G015

Всесезонна шина лінійки Geolandar призначена для кросоверів і позашляховиків. Гумова суміш виробу має у складі полімери та апельсинову олію: такий підхід суттєво збільшує міцність компаунду в умовах підвищених механічних і температурних навантажень. 3D-ламелі забезпечують рівномірний розподіл зовнішнього тиску на поверхню гуми, знижуючи рівень абразивного впливу з боку дорожньої поверхні. Поперечні дренажні канавки своєчасно висушують контактну пляму виробу і забезпечують відмінні поздовжні тягово-зчіпні властивості на ґрунтових покриттях. Додатковий нейлоновий корд покращує надійність виробу на бездоріжжі, а потовщені бічні частини протектора надійно захищені від проколів, порізів і стирання.

Щоб порівняти ціни на шини, завітайте на портал m.ua. Вартість Yokohama Geolandar A/T G015 в інтернет-магазинах України — від 3 300 до 16 331 грн.

Cooper Discoverer ATT

Завдяки високоякісному зчепленню на перетнутій місцевості та гравійних дорогах Discoverer ATT має попит у водіїв пікапів, повнорозмірних кросоверів, позашляховиків і фургонів. Така гума щільно контактує з будь-якими сухими поверхнями (ґрунт, асфальт тощо) і забезпечує високоякісну продуктивність на мокрій дорозі. Під час виробництва шини гумова суміш утворює симетричну гібридну конструкцію з 4–5 ребрами для зниження шуму і рівномірного зношування. Відкритий малюнок і численні ламелі забезпечують необхідне тягове зчеплення для подолання нерівних ґрунтів, каміння і гравію. Внутрішньоблокові прорізи гуми створюють гострі крайки, необхідні для зчеплення в умовах вологи.

Maxxis Bravo AT-771

Всесезонна гума тайванського виробника підходить для встановлення на легкі вантажівки або кросовери. Завдяки прямим і зигзагоподібним канавкам, що розташовані у великих міжблокових інтервалах протекторних блоків, контактна пляма якісно очищається від бруду і надмірної вологи. Прикордонні шашки розподіляються на 3 відсіки, тому під час маневрування вони допомагають зберегти збалансоване зчеплення з поверхнею траси та покращену керованість ТЗ. У каркасі шини з’явився металевий корд зі сталевою обмоткою: таке нововведення запобігає появі механічних ушкоджень від наїзду на тверді предмети.

Попередня стаття Які вживані деталі для ремонту авто найчастіше купують в інтернеті?
Які вживані деталі для ремонту авто найчастіше купують в інтернеті?
Картер двигуна легковика: захист чи марна витрата грошей?
Наступна стаття Картер двигуна легковика: захист чи марна витрата грошей?

Популярні новини