Які вживані деталі для ремонту авто найчастіше купують в інтернеті?

14 березня 2024

Популярні вживані деталі для ремонту авто

Пошук вживаних автомобільних деталей у світі онлайн-торгівлі став стандартом для багатьох автовласників. Це не дивно, оскільки інтернет надає широкий вибір, доступні ціни і зручний спосіб замовлення. Але які саме деталі найчастіше потрапляють у кошик покупців? 

1. Кузовні компоненти

Різні пошкодження неминучі для кузовних деталей, таких як бампери, кришки багажника, кришки бензобака тощо. За оцінками, понад 30% від усіх покупок вживаних деталей припадає на кузовні компоненти. Пояснення цьому досить просте: придбання вживаних корпусних деталей в інтернеті дозволяє власникам автомобілів зекономити значну суму коштів порівняно з новими оригінальними деталями.

2. Деталі двигуна

До цієї категорії входять різноманітні компоненти, від фільтрів і свічок запалювання до ременів. За підрахунками, близько 25% покупок вживаних деталей у сфері автомобільного ремонту становлять запчастини двигуна.

3. Елементи гальмівної системи 

Гальмівна система — це одна з найважливіших частин транспортного засобу з точки зору безпеки. Дослідження показують, що близько 20% всіх покупок вживаних деталей для ремонту автомобіля в інтернеті стосуються гальмівних компонентів.

4. Електричні компоненти

З кожним роком автомобілі отримують все більше електроніки та систем, які потребують електрики. Тому електричні компоненти, такі як стартери, генератори та датчики, дуже популярні серед покупців вживаних деталей в інтернеті. Приблизно 18% всіх покупок припадає на цю категорію.

5. Деталі системи охолодження

Радіатори, термостати, водяні насоси відіграють ключову роль у забезпеченні оптимальної температури роботи двигуна. Приблизно приблизно 12% від вживаних автозапчастин в інтернеті,знаходяться саме в цьому сегменті.

6. Елементи системи випуску

До топ-10 популярних вживаних деталей для ремонту автомобіля входять глушники та каталізатори. Деталі системи випуску складають біля 12% покупок.

7. Шини та диски

Шини та диски є актуальними для усіх автовласників, незалежно від марки, моделі чи року випуску машини. Біля 20% покупців вибирають вживані шини та диски в інтернеті. 

8. Оптика автомобіля

Фари, задні ліхтарі та інша оптика автомобіля — важливі елементи безпеки та естетики. Проте це й досить дорогі деталі. Тому біля 10% власників авто вирішують заощадити та вибрати вживану оптику.

9. Деталі підвіски

Приблизно 12% покупок вживаних деталей для авто в інтернеті стосуються деталей підвіски. Ця категорія включає в себе амортизатори, пружини, рульові тяги, шарові опори та інші компоненти, які піддаються зносу та потребують заміни у процесі експлуатації. 

10. Частини паливної системи

Компоненти паливної системи, такі як насоси, фільтри та форсунки, вимагають заміни внаслідок зносу або чи незадовільної роботи. Приблизно 4% покупок вживаних автозапчастин в інтернеті становлять паливні компоненти.

За даними досліджень, до 60% власників автомобілів шукають в інтернеті вживані автозапчастини. Знайти вживану деталь для авто будь-якої марки та моделі можна в каталозі AUTODIL. Переглядайте понад 35 млн. позицій автотоварів з Польщі та замовляйте потрібні компоненти для ремонту авто. Сервіс пропонує вибір запчастин на польських сайтах Allegro.pl та Ovoko.pl. Щоб отримати консультацію щодо пошуку та підбору б/в деталей, зверніться до менеджера.

Попередня стаття Чи є електросамокат транспортним засобом в Україні
Чи є електросамокат транспортним засобом в Україні
3 моделі всесезонних позашляхових шин (All-Terrain): що обирають українські водії
Наступна стаття 3 моделі всесезонних позашляхових шин (All-Terrain): що обирають українські водії

Популярні новини