3 способи знизити витрату палива взимку

19 листопада 2021

Довгий прогрів двигуна, постійний підігрів сидінь та скла разом з використанням інших опцій для тепла водія та пасажирів змушують частіше відвідувати АЗС. Збільшена витрата палива в зимовий час неминуча, але є розумні способи зекономити пару літрів. Ось 3 методи для ощадливих водіїв. 

1. Зробіть ревізію

Як заощадити пальне взимку за допомогою чистого багажника

Чи дійсно вам щодня потрібно все, що є в багажнику? Часто сімейні автомобілі перетворюються на склад на колесах. Залишіть удома все зайве. Цим ви зменшите масу машини і, відповідно, витрату. 

Якщо на даху є багажник, зніміть його на зимовий сезон. Покращена аеродинаміка буде помітна у поїздці трасою. Водії стверджують, що у такий спосіб вдається заощадити до 10% бензину.

2. Перевірте тиск

Навіщо перевіряти тиск в шинах взимку

Щоб зберегти ще трохи палива, слідкуйте за тиском у шинах. Перевіряйте стан коліс раз на 10-14 днів чи кожні 2 000 км, залежно від інтенсивності поїздок. Поїздка зі спущеними шинами збільшує витрату півлітра-літр палива. 

3. Грійте двигун без фанатизму

Скільки прогрівати двигун взимку

Завести машину і залишити на 10 хвилин, доки допиваєте каву або збираєтесь на роботу - погана ідея. Якщо за вікном не лютий мороз, звісно. Прогрівати двигун потрібно, незважаючи на те, що виробники найсвіжіших моделей стверджують протилежне. Але просто спускати бензин у вихлопну трубу у дворі теж нерозумно. Авто зі справним силовим агрегатом досить прогріти пару хвилин, поки прибираєте сніг з даху та капоту. 

Ось цифри для тих, хто не довіряє словам. У режимі прогріву витрата палива становить середньому 1 л на годину. За 10 хвилин піде близько 160 мл. Помножте це на п'ять робочих днів та чотири тижні. Виходить не багато, не мало: 3,2 л. Звісно, ​​багато залежить від двигуна. Але захоплюватися прогрівом не варто. 

Ідеально, якщо залишаєте машину у теплому гаражі або на критій парковці. Це не тільки заощадить час і паливо на прогрівання, а й позитивно вплине на загальний стан авто. 

Попередня стаття Не робіть так: 5 помилок продавця автомобіля
Не робіть так: 5 помилок продавця автомобіля
5 правил для тих, у кого авто з кондиціонером
Наступна стаття 5 правил для тих, у кого авто з кондиціонером

Популярні новини