4 поширені проблеми Toyota RAV4 третього покоління

11 липня 2022

Toyota RAV4 - один з найпопулярніших позашляховиків на авторинку. Модель дебютувала в Японії в листопаді 2005 року і вироблялася там до травня 2016 року. Випуск кросовера для американського ринку зупинили на чотири роки раніше, у 2012 році, та замінили його четвертим поколінням канадської збірки. Тому, на автобазарі присутні Тойота РАВ4 в абсолютно різних комплектаціях, з відмінностями в дизайні кузова та інтер'єру.

Типові поломки позашляховика Тойота РАВ4 третього покоління

RAV4 третього покоління, незалежно від збірки, – чудовий вибір для тих, хто шукає надійний кросовер. І все ж таки варто пам'ятати, що йдеться про автомобіль віком від 7 до 15 років. Автовласники виокремлюють 5 деталей, на які потрібно звернути особливу увагу.

1. Несправність котушок запалювання

Поломка в основному пов'язана з віком та зношуванням, а не з проблемою виключно RAV4. І все-таки про неї слід пам'ятати майбутнім власникам. Симптоми несправності котушки запалювання варіюються від пропусків запалювання до загоряння індикатора перевірки двигуна. Переконайтеся, що двигун Toyota, яку ви переглядаєте, працює безперебійно.

Найчастіші несправності Тойота РАВ4 2005-2016 років випуску

2. Датчики кисню

На авторинку переважно представлені дизельні Тойота РАВ4. Оголошення з RAV4 бензин складають близько третини всіх пропозицій. Але незалежно від двигуна, яким оснащений позашляховик Toyota, він має два кисневі датчики. І ці дрібні деталі здатні створити великі труднощі власнику машини.

Кисневі датчики мають обмежений термін служби (від 96000 до 144000 км), тому на них варто звернути увагу під час перегляду машини. Найкращий спосіб перевірити їх – діагностика сканером. 

Якщо попередній власник замінив кисневі датчики, це ознака хорошого обслуговування. В іншому випадку - чудова можливість для переговорів.

Проблеми вживаного позашляховика Тойота РАВ4

3. Вугільний фільтр

Несправний вугільний фільтр часто зустрічається у RAV4 у “віці”. І це обов'язково відбивається на роботі двигуна у майбутньому. Така типова проблема ще раз доводить необхідність діагностики за допомогою сканера. 

4. Витік моторного мастила

Двигуни Toyota зазвичай працюють безперебійно, але деякі "страждають" надмірною витратою або витоками мастила. У RAV4 з рядною четвіркою під капотом винуватцем проблеми є ущільнювач кришки ГРМ. У кросоверах із шестициліндровими моторами часто підтікає шланг VVTi.

Найкращий спосіб перевірити РАВ4 - підняти на підйомнику та переконатися у відсутності підтікання. Якщо ви помітили масляні плями, або відмовляйтесь від покупки, або домовляйтеся про остаточну ціну. Усунення проблеми витікання моторного мастила не буде дешевим.

Проблеми двигуна Тойота РАВ4 третього покоління

В цілому, Toyota RAV4 третього покоління - відмінний вибір. Типові поломки пов'язані з віком, хоча не можна скидати з рахунку обслуговування машини. Тому, не ігноруйте ретельну перевірку позашляховика Toyota і залишитеся задоволені придбанням!

Попередня стаття Знаєте відповіді на 4 питання? Тоді готові стати автовласником
Знаєте відповіді на 4 питання? Тоді готові стати автовласником
Шукаємо альтернативу Tesla на Automoto.ua
Наступна стаття Шукаємо альтернативу Tesla на Automoto.ua

Популярні новини