5 електрокарів, про які ви не чули

26 травня 2022

Електромобілі впевнено завойовують ринок. Але скільки ви назвете електричок, крім Tesla? Ніссан Ліф, БМВ i3, Шевроле Болт, Кіа Соул? Разом – 5 штук. Пропонуємо розширити знання ще на 5 електромобілів. Їхні маловідомість та височенна ціна поки нічого не означають. Згадайте культову Tesla. Раніше її бачили тільки на екранах телевізорів, а сьогодні на автобазарі є понад 400 оголошень про продаж Тесла. Тож поїхали!

Qiantu K50

Параметри електрокара Qiantu K50

Qiantu K50 дебютував у 2019 році у Китаї з потужністю 402 к.с. та стартовою ціною трохи менше 100 000$. Він мав успіх у продажах: лише за перший рік було придбано понад 1000 одиниць. В даний час Qiantu продає автомобілі тільки в Китаї, але K50 планують вивести на американський ринок у найближчі кілька років.

Apex AP-0

Характеристики електромобіля Apex AP-0

Apex AP-0 – це майбутній британський суперкар, виробництво якого заплановане на кінець цього року. Автомобіль був представлений у 2020 році з потужністю 650 л. і часом розгону до 100 км/год лише за 2,3 секунди.

Його початкова вартість складе близько 187 210 $. Ціна відображає той факт, що це не ультрасучасний гіперкар, незважаючи на його науково-фантастичний вигляд. AP-0 розроблено як готовий до експлуатації електромобіль.

Piëch GT

Характеристики електромобіля Piëch GT

Швейцарський стартап з виробництва спортивних автомобілів Piëch Automotive представить свій перший електромобіль у 2024 році. Він буде оснащений трьома електродвигунами потужністю близько 600 к.с.

Повідомляється, що повнофункціональний прототип проходить випробування, і, ймовірно, автомобіль буде доступний для попереднього замовлення.

Baltasar Revolt

Параметри електрокара Baltasar Revolt

На відміну від багатьох стартапів з виробництва люксових електромобілів, іспанський Baltasar використав іншу концепцію для проекту Revolt. Він створив легкий задньопривідний родстер. Модель розвиває потужність 500 л. від двох електродвигунів

Baltasar стверджує, що Revolt зможе додати запас ходу 100 км всього за п'ять хвилин зарядки. Це робить перезарядку на трасі набагато швидшою та простішою. Автомобіль дебютував у 2021 році і тепер доступний за стартовою ціною 242 500$.

Aspark Owl

Швидкість електрокара Aspark Owl

Aspark Owl претендує на звання найшвидшого вуличного автомобіля на планеті. Виробник стверджує, що його флагман може розігнатися до 100 км/год за 1,7 секунди.

Під капотом у нього електродвигуни, які видають шалені 1985 л.с. Максимальна швидкість Owl складає 400 км/год.

Цей гіперкар не з дешевих. Очікується, що він буде коштувати фантастичні 3,56 мільйона доларів! 

Що ж, на такі електромобілі можна лише подивитися та помріяти. Якщо ж ви реально налаштовані на придбання "зеленого" транспортного засобу, то вам допоможе добірка електрокарів вартістю до 15 000$. І загляньте в каталог електромобілів, в якому понад 1000 актуальних оголошень з усіх автосайтів України. 

Попередня стаття 5 порад для тих, хто вперше вибирає електросамокат
5 порад для тих, хто вперше вибирає електросамокат
Секретна кнопка, яка економить бензин і підвищує комфорт
Наступна стаття Секретна кнопка, яка економить бензин і підвищує комфорт

Популярні новини