5 лайфхаків, які збережуть батарею електромобіля

19 серпня 2020

Акумулятор електромобіля зменшує свою ефективність в середньому на 2,3% в рік. Цей процес називається деградацією батареї. Ось 5 порад, як уповільнити “старіння” акумулятора та зберегти його здатність приймати та віддавати електроенергію. 

Як правильно заряджати батарею електромобіля

1. Не допускайте повної розрядки акумулятора. Підключайте електромобіль до розетки, коли індикатор показує біля 20% заряду. 

Чому не можна повністю розряджати батарею електрокара

2. Часто заряджайте авто. Щоденно підключайте батарею до мережі, щоб постійно підтримувати її в зарядженому стані. Уникайте швидкої зарядки постійним струмом, щоб не перегрівати акумулятор. 

Для чого потрібно щоденно заряджати електрокар

3. Намагайтесь їздити плавно. Уникайте тривалого інтенсивного прискорення, яке супроводжується імпульсним режимом розряду. Це призводить до перегрівання акумулятора, швидкої втрати заряду та зниження запасу ходу. 

Електрокар на дорозі

4. Не паркуйтесь на сонці. Нагрітий сонячними променями електромобіль витрачає багато енергії на охолодження, а разом з цим знижує ресурс акумулятора. Окрім того, підвищення температури всередині батареї прискорює її деградацію. 

Навіщо паркувати електрокар в тіні

5. Заряджайте акумулятор на 80-90%. Виробники електромобілів не радять заряджати батарею на 100%, якщо немає необхідності в максимальному запасі ходу. Для встановлення обмеження рівня заряду скористайтесь налаштуваннями бортового комп’ютера.  

Неповна зарядка електрокара

Як ви турбуєтесь про акумулятор електрокара? Поділіться своїми порадами!  

Попередня стаття 5 простих способів заощадити паливо на механіці
5 простих способів заощадити паливо на механіці
Вибираємо мотоцикл для туриста: на що звернути увагу
Наступна стаття Вибираємо мотоцикл для туриста: на що звернути увагу

Популярні новини