5 міфів про іржу авто, в які ми віримо

1 лютого 2021

Немає нічого гіршого, ніж побачити іржу на своєму автомобілі. Існує безліч думок про корозію кузова, причини появи і можливості запобігти і контролювати. Кожен автомобіліст має свою теорію про іржу. Ось 5 міфів, в які ми продовжуємо вірити. 

5 міфів про появу іржі на автомобілі

Міф 1. Захист від іржі потрібен щороку 

Тут думка поділяється. Є ті, хто вважає захист від іржі неефективним, і ті, хто вважає, що слід постійно обробляти автомобіль. І правда дуже проста: що занадто, то не здраво.

Важлива не частота захисної обробки, а якість процедури. Якщо майстер зробить все грамотно, результат буде триматися кілька років. Якісна антикорозійна обробка повинна працювати до 10 років.

Міф 2. Іржа непоправна

Доводилося чути:«Якщо з'явилася іржа, автомобіль не врятувати»? Так, і не один раз. Але це поширений міф. Правда в тому, що навіть якщо на машині є сліди корозії, кузов можна врятувати.

Існують різні типи захисту від іржі. Залежно від складності ситуації фахівець СТО підбирає спосіб усунення корозії.  

Звичайно, якщо дозволити плямам іржі рости і рости, то, навряд чи щось допоможе. У разі раннього виявлення пошкоджень автомобіль можна врятувати.

Міф 3. Антикорозійну обробку потрібно проводити до появи іржі

Коли проводити антикорозійну обробку кузова

Якщо ви вже помітили "рижиків" на арці або дверцях, не панікуйте і не звинувачуйте себе в тому, що вчасно не обробили кузов антикорозійним засобом. У вас є всі шанси усунути проблему. Хоча процес окислення металу вже почався, його можна сповільнити.

Правильна обробка завадить плямам розростатися, захистить ще не уражені деталі і запобіжить поширенню іржі.

Міф 4. Часта мийка прискорює появу іржі 

Деякі помилково вважають, що регулярне миття автомобіля - не найкраща ідея. Вода пошкоджує фарбу, змиває захисне покриття і викликає корозію. Насправді все працює навпаки. 

Миття автомобіля прибирає бруд, який може спровокувати корозію. Особливо регулярне ретельне миття актуально взимку, після поїздки засоленими дорогами. Реагенти в складі солі в’їдаються глибоко в днище автомобіля і потихеньку роз'їдають лакофарбове і захисне покриття. 

Мийка - хороший спосіб захистити машину від іржі. 

Міф 5. Гаражне зберігання захищає від іржі 

Чи допомагає гаражне зберігання попередити корозію кузова

Це правда, що зовнішні забруднювачі щодня впливають на автомобіль і "допомагають" покриттю кузова швидше зноситися. Однак зберігання машини в гаражі не обов'язково гарантує захист від корозії. 

Звичайно, уникайте відкритих парковок і маршрутів по дорогах, щедро посипаних реагентами, щоб продовжити термін служби автомобіля. Але не чекайте, що це на 100% врятує від корозії.

Всі заходи, такі як миття, воскова і різна антикорозійна обробка уповільнюють появу іржі. Але з роками руді плями на кузові - це нормально, хоч і неприємно.

Попередня стаття 5 авто, які вже 10 років виглядають стильно
5 авто, які вже 10 років виглядають стильно
Хетчбек і хардтоп: гід по типам кузова автомобіля
Наступна стаття Хетчбек і хардтоп: гід по типам кузова автомобіля

Популярні новини